fbpx
Oldal kiválasztása

A lakásfelújítás segít megőrizni otthonod frissességét és megújult állapotát. Itt van néhány ok, hogy miért fontos a lakásfelújítás:

A lakásfelújítás előnyei

1. Friss megjelenés: Az idő múlásával a lakás kinézete kopottá válhat. A felújítás lehetőséget nyújt arra, hogy frissítsd a falakat, cseréld le a padlót és frissen festsd a helyiségeket, így új életet lehelhetsz otthonodba.

2. Növeli a lakás értékét: A lakásfelújítás nemcsak a megjelenését javítja, hanem segít növelni otthonod értékét is. Az újabb berendezések, korszerűsítések és felújítások vonzóbbá teszik a lakást a potenciális vásárlók számára, ezáltal növelve az értékét.

3. Jobb funkcionalitás: A felújítás során korszerűsítheted a konyhát, a fürdőszobát vagy akár az otthonodak egészét. Új és modernebb berendezések, szigetek vagy polcok hozzáadhatnak plusz funkcionalitást otthonodhoz.

4. Energiahatékonyság: A felújítás során lehetőséged van energiahatékony berendezéseket és megoldásokat használni, amelyek segíthetnek csökkenteni a költségeket és fenntarthatóbbá tenni az otthonod.

 

A lakásfelújítás adhat lehetőséget

1. Több tárolóhely: A felújítás során új szekrényeket, polcokat vagy tárolórendszereket létrehozva több helyet nyerhetsz a tárolásra. Ez segít rendet tartani otthonodban és optimalizálni a rendetlenséget.

2. Korszerűsített infrastruktúra: A felújítás során lehetőséged van korszerűsíteni az elektromos hálózatot, a vízvezetéket vagy akár a fűtésrendszert. Ez hosszú távon megtakarítást jelenthet a számlákon és kényelmesebbé teheti az otthonodat.

3. Több tér és életterek: A felújítás során a lakást át lehet rendezni és új teret teremthetsz. Választhatod a nyitott terek vagy a szeparáltabb helyiségek látszatát, hogy egyedi igényeinknek megfelelően alakítsd ki az otthonod.

Az otthonod felújítása lehetőséget nyújt neked a kreativitásra és az önkifejezésre. Tegyél néhány frissítést otthonodba, és élvezd a felújítás előnyeit!

Felkészülés a lakásfelújításra

Előkészületek és tervezés

Amikor lakásfelújítást tervezel, fontos néhány lépést megtenned a felkészülés és a tervezés során. Íme néhány tipp, ami segít elindulni a helyes úton:

1. Előkészületek:

 • Határozd meg, hogy pontosan mit szeretnél felújítani a lakásban. Legyen világos elképzelésed a tervekről és az igényekről.
 • Gyűjts inspirációt és ötleteket, nézd meg a lakberendezési magazinokat, böngéssz a Pinteresten vagy látogass ki lakásfelújításokat bemutató kiállításokra.
 • Vezess naplót vagy jegyzetfüzetet, ahol rögzítheted a terveket, ötleteket és az elképzeléseidet.

2. Tervezés:

 • Koordináld a terveket és az elképzeléseket az egyéb követelményekkel és korlátokkal, például a költségvetéssel és az idővel.
 • Készíts tervrajzokat vagy alaprajzokat a felújításról. Ez segít jobban átlátni a teret és lehetővé teszi a megfelelő méretek és arányok elrendezését.

Az anyagi keret meghatározása

Amikor lakásfelújítást tervezel, fontos előre meghatározni az anyagi keretet, hogy ne lépd túl a rendelkezésre álló pénzmennyiséget. Itt vannak néhány tipp, amit érdemes figyelembe venni:

Fontos, hogy előre megállapítsd a rendelkezésre álló anyagi keretet:

– Nézd át a személyes és a családi költségvetést, és határozd meg, hogy mennyi pénzt kívánsz a lakásfelújításra fordítani.- Részletezd a költségeket: mennyit tudsz elkülöníteni a különböző területekre, mint például a festés, burkolás, vagy új bútorok beszerzése.

Készíts egy részletes költségvetést:

– Az egyes felújítási munkálatokat és anyagokat részletesen szerepeld fel a költségvetésben.- Ne felejts el tartalékalapot is hagyni a váratlan kiadásokra vagy változtatásokra.

Keress több ajánlatot a szükséges munkálatokra és anyagokra:

– Kérj be több ajánlatot a cégektől, szakemberektől és beszállítóktól. Így jobban áttekintheted a költségeket és összehasonlíthatod a lehetőségeket.

Hosszú távú tervek készítése, hogy elkerüld a költség túllépését:

– Az anyagi keret meghatározásánál vedd figyelembe a hosszú távú terveket és célokat. Így elkerülheted a költségek túllépését és a felújítási folyamat visszafordíthatatlan módosításait.

Ezek a lépések segítenek abban, hogy a lakásfelújítás gördülékenyen és a rendelkezésre álló költségvetésnek megfelelően zajljon le. A felkészülés és a tervezés kulcsfontosságú részei a sikeres lakásfelújításnak.

 

Az ingatlan felmérése és vizsgálata

Az ingatlan állapotának ellenőrzése

Lakásfelújítás előtt fontos, hogy alaposan felmérjük és megvizsgáljuk az ingatlan állapotát. Ez segít azonosítani az esetleges problémákat és meghatározni, milyen területekre van szükség felújításra. A következő lépések segítenek az ingatlan állapotának ellenőrzésében:

1. Általános vizsgálat: Nézze át az ingatlan teljes területét, beleértve a falakat, padlókat, mennyezeteket, ajtókat és ablakokat. Keresse az esetleges repedéseket, penészt, vízszivárgást vagy egyéb sérüléseket.

2. Elektromos hálózat: Vizsgálja meg az elektromos rendszert, beleértve a kábelek és konnektorok állapotát. Ellenőrizze a világítási és elektromos rendszert is.

3. Vízellátó rendszer: Ellenőrizze a csapokat, csővezetékeket és vízelvezető rendszereket, hogy megállapítsa, vannak-e esetleges szivárgások vagy hibák.

4. Fűtés és hűtés: Ha az ingatlanban fűtési vagy hűtési rendszer van, vizsgálja meg ezek működését, és ellenőrizze a rendszer állapotát.

A felújításra szoruló területek azonosítása

Az ingatlan felmérése során fontos azonosítani azokat a területeket, amelyek felújításra szorulnak. Ez lehetővé teszi, hogy megtervezze a munkálatokat és meghatározza a költségvetést. Az alábbiakban felsorolunk néhány fő területet, amelyek gyakran felújítást igényelnek:

1. Fürdőszoba: Ellenőrizze a fürdőszoba állapotát, beleértve a csapokat, zuhanyzót, WC-t és a csempéket. Gyakran szükséges lehet a régi berendezések cseréje és a frissítés.

2. Konyha: Vizsgálja meg a konyha állapotát és az esetleges felújítási igényeket, például a konyhabútorok vagy konyhai eszközök cseréjét.

3. Padlóburkolatok: Értékelje a lakás padlóburkolatának állapotát és cserélje ki, ha szükséges.

4. Falak és festés: Ha a falak sérültek vagy régi festékkel vannak borítva, javítást és frissítést igényelhetnek.

Az ingatlan felmérése és vizsgálata során ezek a lépések segítenek azonosítani az esetleges problémákat és meghatározni a felújításra szoruló területeket. Ez lehetővé teszi, hogy megtervezze a felújítási munkálatokat és biztosítsa, hogy az ingatlan újra vonzó és kényelmes legyen.

Lakásfelújítási projekt tervezése és menete

Az igények és előre megtervezett funkcionalitás

A lakásfelújítás előtt fontos előre átgondolni az igényeket és a funkcionalitást, hogy a végeredmény minden szempontból megfeleljen. Itt van néhány fontos tényező, amelyeket érdemes figyelembe venni:

 • Milyen helyiségeket szeretne felújítani a lakásban? Például a konyha, fürdőszoba, hálószoba stb.
 • Milyen stílus és hangulat szeretne elérni? Modern, rusztikus, minimalist vagy valami más?
 • Milyen extra funkciókat szeretne a felújított helyiségekben? Például beépített tárolók, egyedi világítás, intelligens otthoni rendszerek stb.

Ezeken a kérdéseken elgondolkodva megtervezheti a lakásfelújítási projektet a kívánt funkcionalitás és stílus alapján.

A munkafolyamat és menetrend kidolgozása

A felújítási projekt során fontos egy jól kidolgozott munkafolyamat és menetrend. Íme néhány tipp, amelyek segítenek ebben:

 • Határozza meg a projekthez szükséges költségvetést és határidőt.
 • Azonosítsa a szükséges engedélyeket és engedélyeztetéseket a felújítási munkához.
 • Vegye fel a kapcsolatot szakemberekkel, mint építészek, kivitelezők és egyéb szakemberek, akik segíthetnek a projekt megvalósításában.
 • Készítsen menetrendet, amely meghatározza a különböző szakaszokat és határidőket a felújítás során.
 • Figyelje a folyamatot és rendszeresen kommunikáljon a szakemberekkel a projekt állapotáról.

Ezek a tippek segítenek abban, hogy a lakásfelújítási projekt gördülékenyen haladjon, és a céljaikat megvalósíthassa.

A szükséges engedélyek és engedélyeztetési folyamat

Amikor lakásfelújítást tervez, fontos megfelelő engedélyeket és engedélyeztetési folyamatokat alkalmazni. Ez segít elkerülni lehetséges problémákat és jogi következményeket. Itt van néhány fontos dolog, amit érdemes figyelembe venni:

Az építési engedély megszerzése

Az építési engedély megszerzése az egyik legfontosabb lépés a lakásfelújítás során. Ez az engedély szükséges lehet bármilyen építési munka elvégzéséhez, amely befolyásolja a lakás alapvető szerkezetét vagy megjelenését. Az építési engedély megkéréséhez vegye fel a kapcsolatot a helyi önkormányzattal vagy az építési hatósággal, és kérjen segítséget az engedélyezési folyamat során.

Engedélyek és engedélyeztetési követelmények

A lakásfelújítás során más engedélyek is szükségesek lehetnek bizonyos tevékenységek elvégzéséhez. A következők néhány példa a lehetséges engedélyezési követelményekre:

 • Víz- és csatornahálózat: Ha olyan módosításokat végez a vízellátó vagy csatornarendeleti rendszerben, amelyek meghaladják az egyszerű karbantartást, lehet, hogy be kell szereznie a vízellátási és szennyvízelvezetési engedélyt.
 • Elektromos rendszer: Ha az elektromos rendszeren módosításokat végez, például új vezetékeket vagy csatlakozókat telepít, szükség lehet elektromos engedélyezésre vagy tanúsítványra.
 • Tűzvédelem és biztonság: Bizonyos munkákhoz tűzvédelmi engedélyek és biztonsági előírások betartása is szükséges lehet.

Fontos, hogy tájékozódjon a helyi jogszabályokról és előírásokról, mielőtt belekezdene a lakásfelújításba. Ellenőrizze az önkormányzat vagy a helyi építési hatóság webhelyét, vagy kérdezze meg a szakembereket, akik segítenek elvégezni a felújítási munkákat. A megfelelő engedélyek beszerzése biztosítja, hogy a felújítási projekt a jogszabályok szerint történjen, és elkerülhetők a lehetséges büntetések és jogi következmények.

Lakásfelújítási költségek és költségtakarékossági lehetőségek

Az anyagok és munkaerő költsége

A lakásfelújítás általában költséges vállalkozás lehet, de a költségek elemzésével és néhány költségtakarékos megoldással pénzt tudsz megtakarítani:

1. Anyagok beszerzése: Válassz alaposan a felhasznált anyagok közül, és keress olyan boltokat, ahol kedvezőbb áron lehet beszerezni a szükséges alapanyagokat.

2. Munkaerő: Ha van tapasztalatod és időd, akkor több munkafolyamatot is elvégezhetsz saját magad, ezzel csökkentve a szakemberek költségét. Azonban legyen óvatos, és ne vállalj olyan feladatokat, amelyekhez nem értesz.

3. Összehasonlítás: Kérj árajánlatokat több kivitelezőtől, hogy össze tudd hasonlítani a különböző ajánlatokat és megtaláld a legjobb ár-érték arányt.

Költségek csökkentése, költségtakarékossági tippek

Ha szeretnél még inkább csökkenteni a lakásfelújítási költségeken, itt van néhány tipp, amit érdemes szem előtt tartani:

• Használt anyagok: Szerezz behasznált, de jó állapotban lévő anyagokat, például bútorokat vagy burkolatokat. Ez a megoldás sokkal olcsóbb lehet, mint új alapanyagokat vásárolni.

• Felújítás helyett felújítás: Vizsgáld meg, hogy van-e lehetőség a meglévő bútoraid vagy berendezéseid felújítására, ahelyett, hogy újat vásárolnál. Ez sokkal költséghatékonyabb lehet.

• Használj olcsóbb alapanyagokat: Ha nem szeretnél kompromisszumot kötni az anyagok minőségében, választhatsz olcsóbb, de még mindig jó minőségű alapanyagokat.

• Célirányos vásárlás: Csak azokat az anyagokat vegyél meg, amelyeket ténylegesen használni fogsz, és ne engedj az impulzusvásárlás csábításának.

• Energiatakarékosság: Az energetikailag hatékonyabb megoldások használata hosszú távon pénzt takaríthat meg az energiaszámlán.

• Tárgyalj az árakról: Ne félj megkérdezni a kivitelezőket és a beszállítókat, hogy van-e lehetőség az árak tárgyalására.

Ha ezeket a tippeket betartod, meglepődhetsz, hogy mennyire hatékonyan tudsz spórolni a lakásfelújítás költségein.

Projektmenedzsment és a munka felügyelete

A kivitelezés felügyelete és koordinálása

A lakásfelújítás során fontos, hogy a projektet egy tapasztalt projektmenedzser felügyelje, aki koordinálja a munkálatokat és biztosítja, hogy minden a tervek szerint haladjon. Íme néhány fontos pont a projektmenedzsment és a munka felügyelete terén:

✓ Kiválasztott szakemberek: Győződjön meg arról, hogy a felújításban részt vevő szakemberek tapasztaltak és megbízhatóak. Válasszon olyan szakembereket, akikről pozitív véleményeket hallott, és akiknek van referenciájuk.

✓ Rendszeres kommunikáció: Legyen folyamatos kommunikáció a projektmenedzser és a szakemberek között. Ez segít az információáramlásban és a problémák időben történő felismerésében.

✓ Munkaütemterv: Készítsen részletes munkaütemtervet, amely tartalmazza az összes szükséges munkafolyamatot és a hozzájuk tartozó határidőket. Ez segít a munka időzítésében és felügyeletében.

✓ Rendszeres ellenőrzés: Ellenőrizze rendszeresen a munkálatokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden a tervek szerint halad. Ha problémát vagy késést észlel, azonnal cselekedjen, hogy megoldja a problémát.

Az időzítés és a határidők betartása

Az időzítés és a határidők betartása kulcsfontosságú a sikeres lakásfelújításhoz. Fontos, hogy körültekintően tervezze meg a munkálatokat, és biztosítsa, hogy minden a tervek szerint haladjon. Néhány hasznos tipp az időzítés és a határidők betartása terén:

• Előre tervezés: Készítsen részletes terveket és időzítéseket a munkálatokról. Ez segít abban, hogy lássa, mikor kell elkezdeni és befejezni a különböző feladatokat.

• Rugalmasság: Adjunk hozzá rugalmassági időt a tervekhez az esetleges késések vagy problémák esetére. Ez segíthet elkerülni a stresszt és biztosítani, hogy minden a tervek szerint haladjon.

• Kommunikáció: Tartsa folyamatosan a kapcsolatot a szakemberekkel, hogy tájékozódhasson a munkálatok haladásáról. Ha bármilyen probléma vagy késés merül fel, azonnal tájékoztassa a megfelelő feleket.

• Flexibilitás: Legyen nyitott a változtatásra, ha szükséges. Előfordulhat, hogy a felújítás során újabb javításokra vagy változtatásokra van szükség, amelyek befolyásolhatják az időzítést.

A projektmenedzsment és a határidők betartása minden lakásfelújítás során fontos szerepet játszik. A rendszeres kommunikáció és az időzítés körültekintő tervezése segít az eredmények sikeres elérésében.

Lakásfelújítás utáni takarítás és befejező munkálatok

Takarítás és rendezés az új lakásban

Miután befejeződött a lakásfelújítás, fontos lépés a takarítás és rendezés, hogy újra élhetővé váljon az otthonunk. Íme néhány teendő, ami segíthet ebben:

 • Takarítás: Távolítsuk el az építési por és szennyeződések maradványait. Töröljük át a padlókat, ablakokat és bútorokat, hogy friss és tiszta legyen a lakás. Használjunk megfelelő tisztítószereket és eszközöket.
 • Porszívózás: Alaposan porszívózzuk ki a szőnyegeket és a padlókat, hogy megszabaduljunk a felszerelés során keletkezett portól és szennyeződésektől.
 • Ablaktisztítás: Töröljük át az ablakokat belülről és kívülről, hogy az átáradó fény tisztán juthasson be a lakásba.
 • Bútorrendezés: Helyezzük el újra a bútorokat a megfelelő helyükre, és rendezzük el a dekorációkat úgy, ahogy szeretnénk.

A befejező munkálatok és utolsó simítások

A lakásfelújítás befejező lépéseként ne feledkezzünk meg az utolsó simításokról és munkálatokról:

 • Véglegesítés: Ellenőrizzük, hogy minden felújítási munkálatot befejeztünk-e, és nincs-e szükség további javításokra vagy befejező munkálatokra.
 • Festés és tapétázás: Ha a felújítás során voltak festési vagy tapétázási munkák, győződjünk meg arról, hogy minden felület sima és hibátlan. Szükség esetén végezzünk utolsó festést vagy tapétázást.
 • Kis javítások: Vizsgáljuk át a felújított területeket, és javítsuk ki az esetleges apróbb hibákat, például csempék repedéseit vagy vakolatok sérüléseit.
 • Karbantartás: Gondoskodjunk a megfelelő karbantartásról, például a vízvezeték ellenőrzéséről, a szellőző rendszer tisztításáról és az elektromos berendezések átvizsgálásáról.

Az utolsó lépések elvégzése után ünnepeljük meg a sikeres lakásfelújítást, és élvezzük az új, frissített otthonunkban töltött időt.

VELÜNK BISZTOSRA MEHETSZ

 

Annyira erős garanciákat vállalunk, ami egyedülálló a területen. Ezt csak azért merjük bevállalni, mert biztosak vagyunk abban, hogy a gondosan megtervezett rendszereink és szolgáltatásunk nálad is maximálisan teljesítik az elvárásokat.
Mivel vállaljuk ezeket a garanciákat, ezért te a legnagyobb biztonságban érezheted magad. Te semmit sem kockáztatsz!

 

Éves karbantartás

Mi figyelmeztetünk az aktuális karbantartásra. Neked nem kell semmilyen időpontot megjegyezned.

Teljes körű garancia!

Garanciát vállalunk az egész rendszerre! Ha problémád adódik, bízd ránk! Nekünk fontos a kényelmed!
Nincs kiszállási díj és alkatrészköltség az ügyfeleinknek.

Nincsenek egyéb költségek

Berendezéseinkhez folyamatosan kedvező áron lehet hozzájutni.