fbpx
Oldal kiválasztása

Mint mindenből, így víztisztítókból is sokfélét lehet kapni. Már elárasztották ezek a hasznos otthoni kiegészítők a webáruházakat és szinte bárhonnan rendelhettünk magunknak otthonra. A „melyik víztisztító berendezést válasszam?” Kezdetű beszélgetések néha nem vezetnek eredményre, hiszen az érdeklődők gyakran már kész elképzeléssel és valahonnan összeolvasott magabiztossággal érkeznek meg hozzánk-

Ugyan tényleg nagyon „jó” termékek a víztisztítók, de fennáll a veszélye annak, hogy az érdeklődő, nem a neki megfelelő terméket válassza, pláne, ha nem tudja, hogy mi az Ő valós elvárása. Ebben segíthet ez a weboldalunk>>

Most bemutatjuk azokat a víztisztító kategóriákat, amivel minden bizonnyal találkozott már az érdeklődő. És természetesen bemutatjuk a kereskedelmi gyakorlatot is.

víztisztító választás

Mi a víztisztító?

Jó, ha már a legelején tisztázzuk azt, hogy mit értünk „víztisztító” alatt. Létezik ugyan több fajta meghatározás, de most az általunk (és általában) használt definíciót mutatjuk be.

Elsőslegesen víztisztítónak nevezünk minden olyan kisberendezést és beépíthető rendszert, ami a vezetékes IVÓVÍZ utótisztítását látja el. Elhelyezkedésünk általában a felhasználás helyén, a konyhában található. Az általuk tisztított szűrt víz legalább egy paramétere jobb, mint a bemeneti vízé.

Víztisztító tehát az (a mi olvasatunkban) ami az ivó/főző vizet tisztítja meg.

Mi nem a víztisztító (ivóvíztisztító)?

Mivel minden egység, amit a víz útjába teszünk, az remélhetőleg valamilyen hatással van a vízre, ezért kissé nehézkes a logikus, elterjedt kifejezésekkel szembe szállni, illetve néha félreértésekre adhat okot a félreértelmezés is.

 

Itt van például a leggyakoribb félreértés, a vízlágyító.

A vízlágyító, mint a beszédes neve is sejteti, lágyítja a vizet. Ezt általában ioncserélő gyanta segítségével éri el, ami sóoldattal regenerálnak bizonyos literszám után (ez egy automatikus funkció, amit egy egység vezérel). Ennyit elég is tudni vízlágyítás rejtelmeiről.
Felhasználása általában az egész háztartásra kiterjed. Tehát a vízlágyítóból kijövő víz lágy/lágyabb (kalcium mentes) víz lesz. Nem tisztább, például klór mentes, vagy ólommentes lesz a produktum, hanem a kalcium ion kicserélésével kapott lágy/lágyabb víz (amit nem egészséges meginni).

Sokan azt hiszik, hogy nekik víztisztító kell, de szerencse egy érdeklődő beszélgetés során kiderül, hogy számára a víztisztítás nem lényeges, hiszen imádja a palackos ásványvizeket inni, venni és vinni.
Neki csak a konyhai eszközök és fűtőszálak védelme a fontos. Ebben az esetben tehát csakis vízlágyító berendezésben szabad gondolkozni, hiszen a víztisztítók nem vízlágyítók. (azaz van egy nagyon kicsi keresztmetszet, de erről majd később) …

 

A második legnagyobb félreértés, a vízszűrő.

A vízszűrő szó, már nagyon közel áll a víztisztító-hoz. A meglepő az, hogy szakmailag ugyan azt jelenti, viszont egy felhasználó számára és a közhiedelemben (mert ilyen is van) sajnos nem.
Vízszűrőnek nevezzük azokat az általában egy egységből álló szűrőket, amik az egész ház, vagy egy nagyobb terület ellátására szolgáló vízmennyiség megszűrésére szolgálnak.
Ezek általában klórmentesítő aktívszenes, vagy mechanikai szennyeződés eltávolító szűrők.

Akkor értjük meg jól a víztisztító, vízlágyító és vízszűrő között elterjedt különbségeket, ha ezt a pár „ökölszabályt” szem elött tartjuk:

 • Víztisztító belsőleg (tehát megisszuk) és lokálisan (azaz közvetlenül a felhasználás helyén)
 • Vízlágyító külsőleg a gépek védelmére globálisan.
 • Vízszűrő pedig külsőleg és akár belsőleg is, de sajnos globálisan, hiszen a WC öblítő vizet is szűrjük, ami nem vall nagy hatékonyságra.

Tehát ezekből a példákból is jól látszik, hogy a víztisztító berendezéseket lokálisan, nagy hatékonysággal, közvetlenül a felhasználás helyén alkalmazzuk.
Ezek a példák természetesen nem ismeretetek minden vízkezelési alternatívát, segítségükkel csupán kontextusba próbáltuk helyezni a fogalmakat.

 

Tehát nézzük meg, hogy milyen víztisztító kategóriák, típusok vannak.

Most a jelenleg elterjedt ivóvíztisztító berendezéseket vesszük sorra:

 • Asztali, csapra szerelhető víztisztító

  Ezeket a meglévő mosogatócsapra lehet csatlakoztatni egy útváltó szelep segítségével. Ebből a lehetőségből a zuhanyfejes csapok kiesnek, mert nincs rajtuk semmilyen menet, amihez csatlakoztatni lehetne az útváltót.
  Ezek a berendezések javarészt csak a klórt és származékait távolítják el, valamint a nagyobb lebegő anyagokat.

 • Egyszerű beépíthető berendezések

  Ezek a beépíthető víztisztítók általában a mosogató alatt kapnak helyet és a megtisztított vizet egy külön csapocskán keresztül lehet csapolni. Beépítésükhöz már szakember ajánlott.
  Vízszűrési hatékonyságuk az csapra szerelhető víztisztító berendezésektől általi vízszűrési minőséghez hasonlatos. Mivel bővíthető, ezért kiegészíthető akár ultraszűrővel is.

 • Fordított ozmózis víztisztító (RO) berendezések

  Ezzel a szóval „ozmózis”, vagy „fordított ozmózis” biztosan találkozott minden víztisztítás érdeklődő. Nem véletlenül, hiszen ez a legösszetettebb vízszűrő rendszer háztartási viszonylatban. Ebből kifolyólag egy olyan terület, amihez speciális szakértelem szükséges.
  A rendszer összetettsége miatt ez a víztisztító rendszer veti fel a legtöbb kérdést is.Ezek beépíthető berendezések, ugyanúgy külön csapocskán lehet vételezni a megtisztított vizet.
  Amit felhasználó szinten tudni érdemes a vízszűrés hatékonyságáról érdemes tudni, az az, hogy ennél hatékonyabb otthoni vízszűrés nincsen. 0,0001 mikronos résméretével MINDEN szennyeződést megszűr a vezetékes csapvízből.
  Kezdve a nagyobb szennyeződésekető, az ólomon és a nitrit/nitráton át az arzénig és a hormonokig, bezárólag a gyógyszermaradványokig és a mikró műanyagokig. Tehát MINDENT!

vízszűrési eljárások hatékonysága

Miért érdemes fordított ozmózis (RO) víztisztítót választani?

Ha már valaki víztisztító berendezést vásárol, akkor minden bizonnyal szeretné otthonában (vagy a beszerelés helyén) a legjobb minőségű tisztított vizet kapni. A legjobb minőségű ivóvizet pedig csak ozmózis víztisztító berendezések segítségével tudjuk elérni.
Ez egy kompromisszummentes megoldás, ami a víztisztítás minőségével kapcsolatos.

Az ozmózis vízszűrés segítségével készült vizet bárki fogyaszthatja az egész családban, akár csecsemő, vagy idős ember. Az így kapott tisztított vizet bármely betegség, allergia, vagy érzékenység esetén is nagy biztonsággal lehet fogyasztani. Ezt értjük pontosan „kompromisszummentes” alatt.

A fentieket tudomásul véve kijelenthetjük, hogy érdemes ozmózis víztisztító berendezést vásárolni.
Ebben a bejegyzésünkben mutatunk be néhény félreértést a fordított ozmózis víztisztítással kapcsolatban>>

Lakossági ajánlatunk

Beszereljük nálad és folyamatosan gondoskodunk a karbantartásról.
Ez a legjobb ajánlatunk háztartások számára.

 

VELÜNK BISZTOSRA MEHETSZ

 

Annyira erős garanciákat vállalunk, ami egyedülálló a területen. Ezt csak azért merjük bevállalni, mert biztosak vagyunk abban, hogy a gondosan megtervezett rendszereink és szolgáltatásunk nálad is maximálisan teljesítik az elvárásokat.
Mivel vállaljuk ezeket a garanciákat, ezért te a legnagyobb biztonságban érezheted magad. Te semmit sem kockáztatsz!

 

Éves karbantartás

Mi figyelmeztetünk az aktuális karbantartásra. Neked nem kell semmilyen időpontot megjegyezned.

Teljes körű garancia!

Garanciát vállalunk az egész rendszerre! Ha problémád adódik, bízd ránk! Nekünk fontos a kényelmed!
Nincs kiszállási díj és alkatrészköltség az ügyfeleinknek.

Nincsenek egyéb költségek

Berendezéseinkhez folyamatosan kedvező áron lehet hozzájutni.