fbpx
Oldal kiválasztása

Az otthon szépségét és kényelmét nem csak a nappali vagy hálószoba határozza meg, hanem az a csodás zöld oázis is, amit mi kertnek hívunk. Milyen lenne egy ház, ha nem lenne mellé egy gyönyörű kerti terasz? Ahogy átjárja testünket a friss levegő és a madarak énekét hallgatjuk, minden gondunk elillan. Ebben a bejegyzésben közelebbről fogunk megismerni néhány „Terasz ötletet”, hogy hogyan alakíthatod át saját kertedet egy igazi paradicsommá. Megbeszélünk mindent: „Kert tervezést”, „Terasz építést” és nem utolsósorban bemutatunk néhány „Modern terasz” dizájnt is. Merüljünk el együtt ebben az izgalmas témában!

 

Terasz ötletek: Az otthoni kertek inspirációja

Ha valaha is nézel otthoni kerteket, láthatod, hogy a teraszok milyen fontos szerepet töltenek be. A „Terasz ötletek: Az otthoni kertek inspirációja” témakörben sok érdekes és hasznos információt találhatunk. Például gondoltál már arra, hogy egy jól megtervezett terasz hozzáadhat az ingatlan értékéhez? Vagy hogy egy gyönyörű terasz a kert központi pontjává válhat, ahol családtagok és barátok összegyűlhetnek?

A teraszon eltöltött idő lehetőség arra is, hogy pihenhessünk és feltöltődjünk a friss levegőn. Egy hangulatos terasz pedig még vonzóbbá teheti ezt az időt. Milyen lenne például egy pergolás terasz? Vagy képzeld el, ahogy esténként a teraszon ücsörögve nézed a csillagokat, miközben melegedet egy kültéri kandallónál.

Mindenkinek saját stílusa van – így van ez a teraszokkal is. Ha szereted a természet közelségét és azt szeretnéd, ha ez visszaköszönne az otthonodban is, akkor válaszd az organikus anyagokból készült bútorokat! Vagy ha modern stílusban gondolkodsz, akkor egy minimalista megközelítés lehet ideális számotra.

Amikor pedig elkezded megtervezni álmaid teraszát, ne feledd figyelembe venni az éghajlatot is! Egy napernyő vagy napvitorla például nagyon hasznos lehet forró nyárnapokon. De ugyanilyen fontos lehet egy esernyő vagy pavilon beszerelése is esős időben.

Végül pedig mindig legyen szem előtt: nem kell milliókat költened ahhoz, hogy létrehozz egy csodás kerthelyiséget. Sok olyan DIY (Do It Yourself) projekt létezik , amikkel pénzt takaríthatsz meg anélkül,hogy kompromisszumot kellene kötnöd az eredmény minőségét illetően . Szóval miért ne kezdene el ma átalakítani kicsit a hátsó udvarodat?

 

Kerti terasz: A tökéletes hely a pihenésre

Van valami nagyon különleges a saját kerti teraszodban eltöltött időben, nemde? A szabadban, mégis otthon érezheted magad. Nekem ez az egyik kedvenc helyem, és azt hiszem sokan mások is így vannak ezzel. Ezért szeretnék néhány gondolatot megosztani a „Kerti terasz: A tökéletes hely a pihenésre” témában.

A nap fáradalmai után nincs is jobb, mint kiülni a kerti teraszra egy csésze teával vagy egy jó könyvvel. Egy jól megtervezett és jól karbantartott terasz lehetőséget ad arra, hogy élvezd a természet nyugalmát anélkül, hogy messzire kellene menned. Az árnyékolókat felvonva hallgathatod a madarak énekét és figyelheted az alkonyati hűs levegőben táncoló rovarokat.

Gondolkodtál már azon, milyen hatása van ennek a nyugalomnak? Mikor ott ülsz és nézed ahogy lemegy a nap vagy csak belemerülsz abba amit olvasol…Szinte minden stressz elillan és újra feltöltődsz energiával. Ezért mondom azt, hogy egy szép kerti terasz több mint csak egy extra hely az otthonunkban; ez egy menedék.

Persze nem mindenki engedheti meg magának hatalmas mediterrán stílusú teraszt építeni háromszintes házához – de ki mondta volna, hogy annak kell lennie? A legfontosabb dolog itt nem is az méret vagy stílus kérdése (habár ezek fontos elemek lehetnek), hanem inkább azt tudnod kell hogyan használod ki legjobban ezt a terepet. Csak gondold végig mi teszi számodra igazán kellemessé ezt a helyet: talán virágokkal tele rakott cserépedényekkel vagy romantikus világítás?

Én például imádom ha reggelente ott ihatom meg első kávémat miközben hallgatom ahogy ébredeznek az állatok. Este pedig gyertyafény mellett olvasni – ilyenkor mintha eltűnnének minden problémák!

Összeségében tehát elmondható: Nemcsak esztétikai szempontból fontos tényezője otthonunknak egy szép kertterasz, hanem lélekben is segít minket feltöltődni.

 

A kert tervezése: Tippek és trükkök

A kerttervezés igazán izgalmas folyamat lehet, ha tudjuk, milyen tippeket és trükköket kell alkalmaznunk. Gondolkoztam már azon, hogy mi a legoptimálisabb hely a terasz számára? Vagy merre nézzen a legtöbb növény? Nos, ezekre mind választ adhat egy jól megtervezett kert.

Először is, fontos figyelembe venni a területet. Nem mindegy, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre. Egy kisebb kertben például jobb lehet kompakt bútorokat és növényeket választani, hogy ne érezzük zsúfoltnak a teret.

Az időjárásnak és az évszakoknak is nagy szerepe van. Például ha gyakran süt a nap egy bizonyos részen, ott telepíthetünk napimádó virágokat vagy egy kellemes pihenősarkot alakíthatunk ki. De ugyanakkor gondolni kell arra is, hogy hol lesz jó árnyékban pihenni forró nyári délutánokon?

Ezenkívül nem árt tisztában lenni a talaj típusával sem. Néhány növény jobban szereti az agyagos talajt, míg mások inkább homokos talajon fejlődnek jól. És persze gondoljunk bele abba is: vajon melyik részen kéne ültetnünk zöldeinket vagy virágainkat?

Ne feledkezzünk meg arról sem: mindenki másképp szereti eltölteni idejét a kerben! Van olyan ember akinek sütögetés közben esik jól relaxálnia valahol hátul egy fedett pergola alatt ,míg más szerintem inkább olvasgatna vagy játszana gyerekeivel egy fa árnyékában.

Végül pedig ne féljünk belevágni! A lényeg az örömforrást jelenti majd számunkra – akkor lesz igazán otthonoss illetve élvezhető ez az újonnan formált tér ,ha saját kezeinkkel hoztuk létre azt .Vagy ha netán mégsem úgy sikerült ahogy elterveztük…Hát mit gondoltál ? Újratervezheted bárhol ,bár mikor !

Összegezve,a kerttervezés során rengeteg dologra kell figyelnünk de ha követed e tippeket és trükköket – biztos lehetsz benne,hogy csodás eredmények fogadnak !

 

Terasz építés: lépésről-lépésre útmutató

A terasz építése a kertben egy izgalmas projekt, amely jelentősen hozzáadhat az otthonunk értékéhez és élvezetéhez. Sokan gondolják úgy, hogy ez egy nagy feladat, de igazából lépésről-lépésre egyszerűbb, mint gondolnád! Kezdjük ott, hogy milyen alapanyagot szeretnél használni. A fa teraszok meleg színei és természetes textúrája sokak számára vonzó lehet. Ezzel szemben a beton vagy kőterasz tartósabb és kevésbé karbantartást igényel.

A hely kiválasztása is fontos része a folyamatnak. Ideális esetben olyan helyen legyen a terasza, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a kertre. De ne felejtsd el figyelembe venni az időjárás viszontagságait sem! Nem szeretnél átázni egy váratlan záporban csak azért, mert a teraszon nincs fedett rész.

És mi lenne ha saját magad rakod össze? Gondolkoztál már ezen? Elvégre nem kell feltétlenül profinak lenned ahhoz, hogy megvalósítsd az elképzeléseidet! Csak némi türelmet és kitartást igényel – plusz néhány praktikus tanácsot!

Amikor elkezdünk valamit építeni, mindig jól jönnek az alapvető iránymutatások: hogyan kezdjünk hozzá? Milyen anyagokra lesz szükségünk? Hogyan illesszek össze minden elemet?

De mi van akkor ha nem vagy biztos abban hogy mit is akarsz pontosan csinálni? Hogy nézz ki majd végeredményként ez a terasz? Nos erre is van megoldás: inspirálódhatsz mások munkáiból! Nézd meg pár képet online vagy látogass el közeli házi kiállításokra és vegyél részt nyitott házi napokon!

Egész egyszerűen fogalmazzuk meg: légy bátor és merész! Az otthonod meghitt zugai között talán pont itt rejlik még rejtett lehetőség arra hogy valami fantasztikusat alkoss.

 

Modern terasz : Hogyan alakítsuk át kertünket?

Tehát, a modern terasz… mindannyiunk számára egy csodás helyet jelenthet, ahonnan élvezhetjük kertünk szépségét. De hogyan alakíthatnánk át kertünket, hogy még vonzóbb legyen? Először is, fontos meghatározni a terasz stílusát és hangulatát. Szeretnénk-e inkább letisztult, minimalista megjelenést vagy gazdagabb, természetközeli összképet? A választásunknak megfelelően választhatjuk ki a bútorokat és dekorációkat.

Lehetőségeink végtelenek: modern rattan bútorokkal könnyed és nyitott légkört teremthetünk. Másik lehetőség az időtálló fából készült bútorok beszerzése. Ezekkel egy idilli vidéki hangulatot varázsolhatunk saját otthonunkba! És persze ne feledkezzünk meg a növényekről sem! Az évelők és cserjék tökéletesek arra, hogy élettel töltsék meg a teraszt és melegséget adjanak neki.

Ezen felül mi lenne jobb módja annak, hogy hozzáadunk némi karaktert otthonunkhoz mint valami egyedi? Gondolkozz el azon például milyen lenne ha beiktatnál egy vizuálisan impozáns vízi elemet – mondjuk egy aprócska szökőkutat vagy halastavat – hogy dinamizmust adj hozzá a helyhez.

Vajon viszont mi van akkor ha szeretnél valami praktikusat is az esztétika mellé? Miért nem gondolkodsz olyan funkcionális elemeken mint egy kültéri grill vagy kerti sütögető? Ez nem csak hasznos lesz mindenféle házi rendezvény alkalmából hanem még további hangulati pluszpontot biztosít majd!

Persze mindegyik javaslat csak az inspiráció kezdete lehet – végülis te döntöd el mit szeretsz igazán!- hiszen ez lesz az a hely ahova nap mint nap kiülsz majd pihenni , olvasgatni vagy egyszerűen csak élvezni fogod azt amit létrehoztál. Szóval merre indulj el? Milyen változtatásokkal tudnád te még izgalmasabbá tenni kedvenc kültéri helyedet?

 

Az ideális kerti terasz anyagok kiválasztása

Nézzük csak, mi a helyzet az ideális kerti terasz anyagok kiválasztásával! Személy szerint mindig is úgy gondoltam, hogy ez egy olyan döntés, ami nagyban befolyásolja a kertünk általános hangulatát. De vajon milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

Elsősorban azt kell meghatároznunk, hogy mire fogjuk használni a teraszt. Baráti összejövetelek? Nyugodt reggeli kávézások? Vagy talán délutáni napozás? Ez alapvetően határozza meg azt, hogy melyik anyagot válasszuk.

A faanyag például nagyon népszerű választás lehet a természetes kinézet és hangulat miatt. Azonban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy időnként karbantartást igényelhet: festést vagy lakkozást. Ha pedig valami tartósabbra és kevesebb karbantartást igénylőre vágyunk, akkor érdemes lehet betonba vagy kompozitba gondolkodnunk.

De hogyan állapítható meg az ideális anyag? Esetleg bele kellene gondolnod abba is, hogy mennyire fontos számotokra az esztétika? Mert hidd el nekem, egy jól megválasztott teraszanyagnak köszönhetően egyszeriben teljesen más lesz a hátsó udvarod légköre!

Végül pedig ott van még az időjárás kérdése is. Van-e sok eső nálunk? Sok hónapot töltünk havazásban vagy inkább forró nyarak jellemzőek ránk? Ezeket mindenképpen vegyük figyelembe!

Persze mindenki más-más preferenciák szerint választja ki ezen tényezőket…de te mit gondolsz erről?

 

Gondosan válassza ki a bútorokat a Kerti teraszhoz

Gondosan válassza ki a bútorokat a Kerti teraszhöz? Hát persze, hiszen ez nem csak egy egyszerű feladat. A kert és a terasz harmóniája az otthonunk hangulatának alapvető része. De vajon milyen szempontok szerint válasszuk ki a tökéletes bútort?

Elsősorban fontos, hogy a bútor stílusa passzoljon kertünk karakteréhez. Ha romantikus hangulatot szeretnénk teremteni, akkor érdemes vintage vagy rusztikus stílusú darabok közül választani. Viszont ha modern, letisztult vonalvezetésű kertben gondolkodunk, akkor inkább minimalista bútorokkal tehetjük teljessé azt.

Másodsorban figyeljünk oda arra is, hogy mennyire praktikusak és időjárásállóak az általunk választott bútorok. A faanyag például nagyon szép tud lenni és természetes hatást kölcsönöz a környezetnek, de karbantartása sokkal több figyelmet igényel mint mondjuk egy fém vagy műanyag anyagból készült darab.

A komfort sem mellékes tényező! Ki ne szeretne esténként hosszan elidőzni egy kellemes napfürdő után? Egy jól megválasztott kanapé vagy nyugágy lehetőség adhat erre.

És végül ne felejtkezzünk meg arról sem, hogy a téli hónapokra is gondolnunk kell! Vajon van-e elegendő hely otthonunkban ahova be lehet majd tenni őket?

Összegezve: Gondosan válassza ki a bútorait! Hiszen ezek mind meghatározzák majd kültéri terünk hangulatát és használhatóságát.

 

Növények és virágok, melyeket a Teraszon tarthatunk

A terasz a kert olyan része, ahol igazán kiélvezhetjük a természet közelségét, miközben otthonunk kényelmében pihenünk. És mi lehetne jobb módja annak, hogy ezt a különleges helyet még varázslatosabbá tegyük, mint néhány csodálatos növény és virág ültetése? Szóval, milyen növényeket és virágokat tarthatunk a teraszon?

Az első gondolatom az örökzöldek felé fordul. Ezeknek a növényeknek tartós levelei vannak, amelyek egész évben zöldek maradnak. Kiváló választás lehet például az örökzöld magnólia vagy az erdei fenyő. Mindkettő viszonylag jól bírja az időjárás változásait és kevés gondozást igényel.

De hogyan lenne egy gyümölcsfa? Igen, jól hallottad! A gyümölcsfák nem csak finom gyümölcsöt adnak nekünk minden szezonban, hanem szemet gyönyörködtető látványt is nyújtanak virágzási idejük alatt. Próbálkozz meg egy miniatűr almafával vagy cseresznyefával – ezek tökéletesen illenek egy teraszra.

Ha pedig valami feltűnőre vágysz, akkor válassz színes évelőket! Az ibolya vagy az oroszlánfog remek választás lehet ilyen esetre: mindketten hosszan virítanak és ragyogó színfoltot jelentenek teraszodon.

És mit szólnál néhány fűszernövényhez? Levendula, rozmaring vagy menta – mindegyikkel egyszerre díszítheted teraszodat és hasznos alapanyagot termelhetsz belőlük a konyhádban!

Ami fontos: figyelj arra is, hogy mennyi fényt kapnak majd ezek a növények. Ha túl árnyékos helyre kerülnek elég napfény hiányában szenvedhetnek; de ha túl sok napfény éri őket anélkül hogy elegendõ vizet adnánk nekik akkor leégnek.

Bármit is választasz biztos lehetsz benne hogy nagyon kellemessé teszik majd azt az idõt amit ott tölteszel! Tehát merj kísérletező kedvű lenni és alkotasd meg saját kis zöld paradicsomodat otthonodban!

 

Fény- és hangulatteremtés a modern teraszon

Az utóbbi időben rengeteg időt töltöttem a teraszomon, és megfigyeltem, hogy mennyire fontos a fény- és hangulatteremtés. Biztosan ti is észrevettétek már, hogy milyen nagy hatással van ránk a környezetünk világítása – legyen szó akár egy étteremről, egy barátunk nappalijáról vagy saját otthonunkról. Ugyanez érvényes a kertekre és teraszokra is. Számomra például mindig olyan nyugtató hatással van az esti órákban lágyan világító kerti lámpák látványa.

De hogyan lehet igazán kellemes atmoszférát teremteni? Szerintem az első és talán legfontosabb lépés, hogy válasszuk ki a megfelelő fényforrásokat. A modern technológiának köszönhetően ma már számos opció közül választhatunk: vannak energiatakarékos LED-lámpák, meleg fehér fénnyel ragyogó izzók vagy akár mozgásérzékelős reflektorok is.

A másik nagyon fontos tényező pedig maga a hangulat. Itt nem csak arra gondolok, hogy „jól néz ki”, hanem arra is, hogy jól érezzük-e magunkat ott? Tökéletes példa erre egy kellemes zene vagy madarak csicsergése – ezek mind hozzáadnak ahhoz az általános jólétérzetünkhöz amit szeretnénk elérni.

Végül pedig ne feledkezzünk meg arról sem, hogy minden dolognak össze kell illenie egymással! Gondolj bele: hiányozna valami ha csak durva fényű neonlámpák lennének kihelyezve anélkül ,hogy bármi más dekorációnkat ellensúlyoznák? Igen! Ezért gondolkodj el rajta alaposabban mielőtt beruházol a világításba!

Összegezve tehát: ha szeretnéd igazán élvezni saját teraszod varázslatos pillanatait – este romantikus vacsorázás közben vagy napközben pihentető olvasgatás mellett -, akkor foglalkoznod kell ezzel a témakörrel!

 

Évszázados karbantartás: Tervezzünk előre

Évszázados karbantartás: Tervezzünk előre! Igen, pontosan erről van szó. Tudjátok, a terasz nem csak egy hely a kertben, ahol napozhatsz vagy grillezheted a húsokat. Sokkal több annál. A teraszunk az otthonunk kibővítése, és mint ilyen, gondoskodnunk kell róla. Ezen tűnődöm mostanság sokat.

Mindenki szereti azt mondani: „Azt akarom, hogy a teraszom örökké tartson!” De kevesen tudják valójában mit jelent ez. Örökké? Nos… Ez nem egyszerű dolog! Az évszázados karbantartás elég nagy feladat lehet. Első pillantásra ijesztőnek tűnhet, de ha részekre bontjuk és mindent alaposan megtervezünk előre – nos igen, pont így kell csinálni – akkor sokkal könnyebb lesz.

Tehát hogyan is képzeljük el ezt az évszázados karbantartást? Elsősorban arról van szó, hogy rendszeres időközönként átnézzük a teraszt és megnézzük mi van rendben és mi nem; melyek azok a részek amiket ki kell cserélni vagy javítani? Itt van például a padlóburkolat: ha repedezett vagy sérült burkolattal találkoznánk (amit gyakran okozhatnak az időjárás viszontagságai), akkor azt cserélni kellene.

De ne felejtsetek el még valamit! Nem csak fizikailag kell gondoskodni a teraszról. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy stílusilag is illeszkedjen otthonunkhoz és környezetünkhöz. Lehet ez modern stílusú terasz vagy inkább rusztikus hangulatú – mindegyiknek megvan a maga varázsa – de fontos hogy harmónia legyen közöttük!

Szóval emberek… Tervezzünk előre! Ne hagyjuk magától meghalni ezt az értékes kis zugot kertünkben! Éppen ellenkezőleg: vigyázzunk rá úgy mint egy igazi kincsre!

A terasz egy fontos szerepet játszik a kertjének alakításában és hangulatának megteremtésében. A „Terasz ötletek”, „Kerti terasz”, „Kert tervezés”, „Terasz építés” és a „Modern terasz” kulcsszavaink rámutattak arra, hogy egy jól megtervezett és megépített teraszon keresztül még inkább kihasználhatja otthona külső tereit. Egy modern stílusú terasz pedig nemcsak praktikus lehet, hanem esztétikailag is hozzáadhat otthonunkhoz. Vegyünk tehát példát ezekből az ötletekből, és tegyük saját kertünket még vonzóbbá egy szépen megtervezett és berendezett terasszal!

VELÜNK BISZTOSRA MEHETSZ

 

Annyira erős garanciákat vállalunk, ami egyedülálló a területen. Ezt csak azért merjük bevállalni, mert biztosak vagyunk abban, hogy a gondosan megtervezett rendszereink és szolgáltatásunk nálad is maximálisan teljesítik az elvárásokat.
Mivel vállaljuk ezeket a garanciákat, ezért te a legnagyobb biztonságban érezheted magad. Te semmit sem kockáztatsz!

 

Éves karbantartás

Mi figyelmeztetünk az aktuális karbantartásra. Neked nem kell semmilyen időpontot megjegyezned.

Teljes körű garancia!

Garanciát vállalunk az egész rendszerre! Ha problémád adódik, bízd ránk! Nekünk fontos a kényelmed!
Nincs kiszállási díj és alkatrészköltség az ügyfeleinknek.

Nincsenek egyéb költségek

Berendezéseinkhez folyamatosan kedvező áron lehet hozzájutni.