fbpx
Oldal kiválasztása

Üdvözöllek a blogunkon, ahol ma egy igen fontos és érdekes témát fogunk boncolgatni: az energiaitalok fogyasztásának veszélyeit. Az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek ezek a frissítő italok, de vajon tényleg megéri őket választani? Ebben a bejegyzésben elmerülünk az energiaital hatásaiban, kitérünk az energiaitalok veszélyeire és bemutatjuk az egészségügyi kockázatokat is, amelyeket magukban hordoznak. Fontos tudnivalók következnek mindenki számára, legyen szó akár rendszeres energiaital-fogyasztóról vagy csak alkalmanként élvezőről. Emellett beszélünk arról is, hogy miért nem jó ötlet több energiatakarékot innod. A szénsav pedig egy olyan összetevő lesz ebben a kontextusban, amelyről semmiképpen se feledkezzünk meg!

 

Energiaital hatásai: szív- és érrendszeri problémák

Mikor legutóbb energiaitalt ittam, azt hiszem nem gondoltam át eléggé az egészségügyi következményeket. Úgy döntöttem, alaposabban utánaolvasok ennek a témának és meglepődve tapasztaltam, hogy milyen káros hatásai lehetnek ezeknek az italoknak a szív- és érrendszerre. Most megosztom veletek ezt a tapasztalatot, hátha más is elgondolkodik rajta mielőtt legközelebb egy ilyen „energetizáló” italhoz nyúl.

Az energiaitalok tele vannak koffeinnel és taurinnal, amelyek stimulálják az idegrendszert és serkentik a vérkeringést. Ez elsőre jónak tűnhet, hiszen több energiát adnak nekünk ahhoz, hogy teljesítsük mindennapi feladatainkat vagy épp túlélesszük egy hosszúra nyúlt délutánt az irodában. Azonban ezeken az anyagokon túlmenően még sok minden mást is tartalmazhatnak – például cukrot vagy mesterséges édesítőszereket – amelyek fogyasztása során már kevésbé figyelünk oda arra, mennyit viszünk be belőlük.

A probléma ott kezdődik, mikor túlzott mértékben fogyasztjuk ezeket az italokat. A szervezet túl sok koffeint és taurint kap, ami fokozott stresszhelyzetbe hozza a szív- és érrendszert. Emelkedhet a vérnyomás, gyorsulhat a pulzus és még akár ritmuszavar is felléphet. Nem hangzik valami jól, ugye?

És mindez csak rövid távú hatás! Hosszabb időn át tartó túlzott energiaital fogyasztása esetén pedig már komolyabb problémák léphetnek fel: érelmeszesedés, koszorúér-betegség vagy akár stroke is bekövetkezhet.

Egyre több orvos figyelmezteti pácienseit arra, hogy ne vigyenek be túl sok energiaitalt egyszerre vagy rendszeresen. Meglepő lehet, de egyes kutatók szerint már napi egy dobozzal megnövelhetjük szívbetegség kialakulásának kockázatát!

Na most őszintén: megéri mindez? Nem lenne jobb inkább egy frissítő pohár vizet inni vagy az étrendben változtatni annak érdekében, hogy energikusabbnak érezzük magunkat természetes úton? Én mindenképpen elgondolkodtam ezen a kérdésen miután rájöttem az energiaitalok lehetséges negatív hatásaira – remélhetőleg ti is meggondoljátok majd. Ne feledkezzünk meg egészségünkről mindennap!

 

Energiaitalok veszélyei: magas vérnyomás és stroke

Amikor először hallottam az energiaitalok veszélyeiről, nem gondoltam volna, hogy a magas vérnyomás és a stroke kockázata is közöttük szerepel. Azóta többet olvastam erről a témáról és rájöttem, hogy sajnos ezeknek az italoknak valóban komoly egészségügyi ártalmuk lehet.

Elsősorban azt fontos megérteni, hogy az energiaitalok fő összetevője a koffein, ami stimulálja az idegrendszert. Ha túlzott mennyiségben jut be a szervezetbe – mondjuk egy nagy adagú energiaital formájában – akkor emelkedhet a vérnyomás és megnövekedhet a stroke kialakulásának esélye is. Ezenkívül az energiaitalok gyakran tartalmaznak más stimulánsokat is, mint például guaranát vagy taurint, amelyek még inkább fokozhatják ezt a hatást.

Mivel rengeteg ember issza rendszeresen ezeket az italokat annak érdekében, hogy jobb teljesítményt nyújtson munkahelyén vagy tanulmányai során, sokan nem is tudatosítják magukban ezen veszélyeket. Pedig ha csak egy pillanatra elgondolkozunk rajta… vajon megéri?

Ráadásul nemcsak rövid távon jelentenek veszélyt az energiaitalok, hanem hosszú távon is. Ha valaki rendszeresen fogyasztja őket, akkor idővel kialakulhat magas vérnyomása és növekedhet a stroke kockázata is. Az ezzel kapcsolatos kutatások eredményei egyértelműen rámutattak arra, hogy az energiaital-fogyasztás összefügg a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának növekvő esélyével.

Tehát mit tehetünk annak érdekében, hogy csökkentsük ezeknek az italoknak a veszélyeit? Elsősorban azt javaslom, hogy próbáljunk meg minél kevesebbet inni belőlük. Ha már nagyon szükségét érezzük ennek a plusz energiának, akkor válasszunk olyan természetes alternatívákat, mint például zöld tea vagy fekete kávé – csak persze ne vigyük túlzásba ezen italok fogyasztását sem!

Mindenkinek figyelnie kellene erre a problémára és elgondolkodni rajta, vajon mennyire fontos számunkra az extra energia ahhoz képest, hogy egészségünket kockáztassuk vele? Gondoljuk át alaposan mielőtt legközelebb egy energiaitalhoz nyúlunk!

 

Egészségügyi kockázatok: cukorbetegség és elhízás

Az energiaitalok fogyasztása manapság egyre népszerűbb, különösen a fiatalabb generációk körében. Azonban érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon milyen egészségügyi következményekkel járhat a túlzott energiaital-fogyasztás. Most szeretnék beszélni egy olyan témáról, ami sokak számára fontos lehet: az egészségügyi kockázatok, mint például a cukorbetegség és az elhízás.

Sajnos sok ember nem tudja vagy figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy az energiaitalok rengeteg cukrot és kalóriát tartalmaznak. Egy átlagos doboz energiaital akár 30-40 gramm cukrot is tartalmazhat, ami több mint napi ajánlott bevitelünk fele! Ezenfelül nagyobb adag kalória is társul hozzájuk, amit ha nem használunk fel megfelelően energetikai célból (például sportolás során), akkor könnyedén zsírrá alakulhat testünkben.

Ezek miatt az összetevők miatt fennáll annak veszélye, hogy ha rendszeresen és nagy mennyiségben fogyasztunk energiaitalt, elősegíthetjük ezzel egyes betegségek – úgymint a cukorbetegség és az elhízás – kialakulását. A cukorbetegség egy olyan betegség, amelyben a vércukorszintünk állandóan magas marad, ami hosszú távon komoly szövődményeket okozhat, mint például látásvesztés vagy veseelégtelenség. Az elhízás pedig nem csak esztétikailag zavaró lehet, hanem több krónikus betegség rizikóját is növeli.

Egy másik fontos tényező az energiaitalokban található koffein. Sokan nem gondolják, de a túlzott koffeinfogyasztás ugyancsak egészségügyi problémákat okozhat, ráadásul függőséget is eredményezhet. Nem beszélve arról, hogy ha valaki már eleve cukorbeteg vagy küzd elhízással és emellé még energiaitalt is fogyaszt rendszeresen, akkor még rosszabb hatást gyakorolhat ez saját egészségi állapotára.

Tehát érdemes megfontolni azt a kérdést: tényleg szükséges minden nap egy vagy több energiaitalt innom? Inkább keressünk alternatív módszereket az energiaszintünk fenntartására. Például próbáljunk meg elegendő aludni éjszaka, helyes étkezéssel és rendszeres testmozgással javítsuk általános közérzetünket. Ha már egészségesebb életmódot folytatunk, kevésbé fogjuk magunkat fáradtnak érezni, így talán nem is lesz szükségünk annyi energiaitalra.

Összegezve: az energiaitaloknak megvannak a maga előnyei, de ha túlzásba visszük a fogyasztásukat, komoly egészségügyi problémákat okozhatnak. Próbáljuk meg mértékkel fogyasztani őket és törekedjünk az egészséges életmódra – testünk hálás lesz érte!

 

Koffeinmérgezés tünetei energiaitaloktól

Azt hiszem, mindannyian átéltünk már olyan napokat, amikor úgy éreztük, hogy extra löketre van szükségünk ahhoz, hogy végig bírjuk az egész napot. Ilyenkor előfordulhat, hogy energiaitalt választunk a kávé vagy tea helyett. De egyáltalán tudjuk-e, milyen hatásai lehetnek ennek? Most beszéljek a Koffeinmérgezés tüneteiről energiaitaloktól.

Először is fontos megemlíteni, hogy az energiaitaloknak nem csak pozitív oldala van. A benne található nagy mennyiségű koffein miatt könnyedén túladagolhatjuk magunkat. Például ha több dobozzal fogyasztunk el egy nap alatt. Na de mik is ezek a kellemetlen tünetek?

Az egyik legelső dolog amit érezni fogunk ilyenkor az erős szívverés és szapora pulzus lesz. Azon gondolkodtam közben: normális ez így? Persze rögtön rájöttem arra is – valójában nem kellene így lennie! Lehet még rosszabbra fordulni a helyzet: remegés és izomrángás léphet fel ami tovább rontja közérzetünket.

De sajnálatos módon itt még nincs vége! Elkezdhetünk érezni fejfájást, szédülést és akár hányingert is. Ez azért van, mert a koffein hatással van a központi idegrendszerre és ilyen tüneteket okozhat, ha túl sokat fogyasztunk belőle. Vajon mennyire éri meg ez nekünk?

Egy másik igen kellemetlen jelenség amit tapasztalhatunk: az alvászavar. Aki már próbált elaludni egy extra adag energiaital után, biztosan tudja miről beszélek! Az agyunk olyan felpezsdült állapotban lesz ekkor, hogy képtelenek vagyunk relaxálni és álomba merülni.

Végül pedig ott vannak még a hangulatingadozások és az ingerlékenység is. Bizony, mindezen negatív hatások mellett nem csoda, hogy rosszkedvűvé válhatunk tőle! Nem csak önmagától fogva zavaró lehet ez – ráadásul környezetünkre is negatívan hathat.

Összegezve tehát: bár az energiaitaloknak lehetnek rövid távon pozitív hatásaik (pl. jobban koncentrálunk), hosszú távon inkább kerülendőek. Érdemes odafigyelni arra, hogy ne vigyük túlzásba a fogyasztásukat – hiszen senki sem szeretne koffeinmérgezést elszenvedni! Maradjon inkább a mértékletesség és próbáljunk természetes módszerekkel is energiát nyerni!

 

A szénsav okozta fogkárosodás

A szénsav okozta fogkárosodás egy olyan probléma, amiről talán nem is gondolnánk elsőre, hogy milyen veszélyeket rejt magában. Sajnos az energiaitalok fogyasztása napjainkban igen elterjedt, és sokan nem tudják, mennyi kárt okoznak azzal az egészségüknek és a fogazatuknak. Azért szeretnék most mesélni nektek erről a témáról, hátha segít valakinek megérteni a lehetséges következményeket.

Az energiaitalok általában nagy mennyiségű szén-dioxidot tartalmaznak, ami szénsavvá alakul az italban. A szénsav pedig sajnos meglehetősen agresszív hatást gyakorol a fogakra: feloldja a fogzománcot és ennek következtében elősegíti a fogszuvasodást. És minél több ilyen italt fogyasztunk, annál nagyobb bajt okozhatunk ezzel magunknak.

Egy barátom például azt mesélte nekem, hogy éveken keresztül minden nap ivott legalább egy doboz energiaitalt. Persze akkor még nem is sejtette, milyen veszélyes ez – csak akkor eszmét rá erre, amikor már komoly foggondozásra volt szüksége. Az orvosa elmondta neki, hogy a fogzománcának nagy része megkopott, és több fogát is kezelni kellett a szuvasodás miatt.

Egy másik dolog, amit érdemes figyelembe venni az energiaitalokkal kapcsolatban, hogy sokuk cukrot vagy cukorpótlószereket tartalmaz. Ezeknek a hatása is káros lehet a fogakra – nem csak a szénsav okozza itt a problémát. Ráadásul az energiaitalok gyakran meglehetősen savas pH-értékkel rendelkeznek, ami tovább erősíti ezt a hatást.

Tehát mit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük ezt a jelenséget? Nos, természetesen először is próbáljunk minél kevesebb energiaitalt fogyasztani. Ha már muszáj valamilyen oknál fogva inni belőle (például ha nagyon fáradtnak érezzük magunkat), akkor legalább próbáljuk mellőzni azt az időszakot nap közben, amikor már tudjuk, hogy rövidesen étkezés következik – így legalább nem tesszük ki kétszeresen támadásnak fogainkat.

Remélem segítettem egy kicsit abban, hogy tisztább képet kapjatok arról, milyen veszélyekkel járhat az energiaitalok túlzott fogyasztása. Fontos, hogy odafigyeljünk egészségünkre és fogainkra, hiszen csak egyetlen szettünk van belőlük!

 

Alvászavarok energiaital fogyasztása után

Alvászavarok energiaital fogyasztása után – biztosan nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Egyik nap arra gondoltam, hogy mi lenne, ha kipróbálnám az energiaitalokat, hiszen mindenki azt mondja, milyen fantasztikus hatásuk van. Hát, megkóstoltam őket és valóban éreztem a hatást – tele voltam energiával! De sajnos hamar rá kellett jönnöm, hogy ez nem feltétlenül jó dolog.

Egyáltalán nem tudtam elaludni azon az éjszakán! Az agyam egyszerűen képtelen volt lelassulni: száguldottak a gondolataim és álmatlanul forgolódtam az ágyban órákon át. Miért történhetett ez? Vajon valami rosszat ettem? Aztán eszembe jutott, hogy talán az energiaital tehet róla…

Utánaolvastam a témának és kiderült számomra, hogy sokan ugyanezen ok miatt szenvednek alvászavaroktól. Valójában nem meglepő: hiszen az energiaitalok többnyire magas koffeintartalommal rendelkeznek. A koffein pedig ismert élénkítő szer – amit reggeli kávéinkból már eleve tudunk!

De mit lehet tenni ilyenkor? Szerencsére létezik néhány megoldás. Például elkezdhetünk korábban lefeküdni, hogy több időnk legyen az esti relaxálódásra és a koffein hatásának elmúlására. Szintén jó ötlet lehet egy meleg fürdő vagy egy csésze gyógytea elfogyasztása lefekvés előtt.

Egy másik lehetőség az energiaitalok alternatíváinak keresése. Sok természetes élénkítő ital létezik, amelyek nem tartalmaznak annyi koffeint, mint ezek a mesterséges energiabombák. Ilyen például a zöld tea vagy a maté tea – ez utóbbit Dél-Amerikából származó növényből készítik és hasonló élénkítő hatást vált ki, ám kevesebb mellékhatása van.

Összességében tehát érdemes megfontolni az energiaitalok mértékletes fogyasztását – illetve teljes elkerülését -, ha nem szeretnénk alvászavarokkal küszködni. Az egészségesebb alternatívák mellett dönteni pedig csak tovább erősíti ezt az álláspontot: hiszen miért ne választanánk inkább olyan termékeket, amelyekkel ugyanolyan jól érezhetjük magunkat, de közben nem kell aggódnunk a negatív következmények miatt?

 

Pszichés hatások az agyra: stressz, szorongás

Az energiaitalok fogyasztása egyre elterjedtebbé válik, különösen a fiatalabb korosztályokban. Míg azonban sokan csak a közvetlen energiabevitel miatt isszák ezeket az italokat, kevesen gondolnak bele abba, hogy milyen pszichés hatásai lehetnek ennek hosszú távon. Ebben a bekezdésben szeretnék beszélni arról, hogyan befolyásolhatja az agyunkat és lelkiállapotunkat az energiaitalfogyasztás okozta stressz és szorongás.

A stressz mindenki életében jelen van, de ha túlzott mértékűvé válik, komoly következményei lehetnek egészségünkre nézve. Az energiaitalok által tartalmazott nagy mennyiségű koffein növelheti a kortizol szintet a szervezetünkben, ami viszont felpörgeti a stresszhormon termelődést – ezáltal pedig még inkább megnőhet bennünk a nyugtalanság és izgatottság érzése.

Ezen felül egy másik problémát is felvet az energiaitalfogyasztás: azt tapasztaltam például magamon is (és biztos ti is), hogy nehéz abbahagyni vagy csökkenteni annak bevételét. Mivel függőséget okozó anyagokat tartalmaznak – úgy, mint a koffein vagy a taurin – könnyen rászokhatunk, és úgy érezhetjük, hogy már képtelenek vagyunk nélkülük elboldogulni. Minél több energiaitalt iszunk, annál inkább érzékenyebbé válunk a stresszre és szorongásra.

Nem beszélve arról, hogy az energiaitalok hatása alatt gyakran nehezebben alszunk el vagy nyugodtabban pihenünk – ez pedig tovább rontja lelkiállapotunkat. Miért van ez? Mert az agyunk regenerálódásának ideje az alvás: ha ezt nem tudjuk kellőképpen biztosítani magunknak, akkor kevesebb eséllyel tudjuk megoldani az előttünk álló feladatokat és problémákat.

Összegezve tehát azt mondhatnám, hogy bár sokan csak egy ártalmatlannak vélt italról beszélnek amikor energiaitalról van szó, de sajnos ennek komoly pszichés hatásai lehetnek hosszú távon. A stressz és szorongás felerősödése mindenkire negatív hatást gyakorol – így ha tehetitek próbáljátok kerülni az energiaitalok rendszeres fogyasztását! Kérdezzük meg magunktól vajon valóban szükségünk van-e erre a „plusz energiára”, vagy talán jobb lenne, ha helyette inkább törekednénk egy egészségesebb életmódra és alvásszervezésre?

 

Túladagolás és függőség kialakulása

A nemrégiben átélt személyes tapasztalatom miatt úgy döntöttem, hogy beszéljek egy igen fontos és sokakat érintő témáról: a túladagolás és függőség kialakulásáról az energiaitalok kapcsán. Biztos ti is találkoztatok már olyan emberekkel, akik napi több energiaitalt is megisznak, mert úgy gondolják, hogy ez segít nekik túlélni a napot. Nos, el kell keserítenem őket: hosszú távon ez nem jó ötlet.

Egyszer én is abba a hibába estem, hogy több energiaitalt ittam egymás után egy stresszes időszakban. Azt hittem, hogy ha elegendő energiát viszek be a szervezetembe, akkor könnyebben fogom bírni a terhelést. Azonban hamar rá kellett jönnöm arra, hogy mindez csak illúzió volt. Nemcsak rosszabbul kezdtem érezni magam testileg és lelkileg egyaránt, de még a teljesítményem is csappant.

Majdnem minden energiaitalban nagyobb mennyiségű koffein található – ami önmagában nem lenne probléma -, ám ha valaki rendszeresen fogyasztja őket és ezzel meghaladja azt az adagot amit szervezete képes egészségesen tolerálni, akkor a koffein túladagolás miatt kellemetlen mellékhatásokkal kell számolnia. Ilyenek például a szapora vagy rendszertelen szívverés, magas vérnyomás és az állandó idegesség érzése.

A másik veszélyes összetevője az energiaitaloknak a nagy mennyiségű cukor. A hirtelen bevitt cukormennyiség ugyan felpörgethet rövid távon, de amint eléri a vércukorszintünk csúcsát, utána drasztikusan lezuhan és még fáradtabbá válunk. Vajon igazán megérné ezt egy-egy energiaital miatt?

Az energiaitalok túlzott fogyasztása tehát nemcsak hogy nem segít abban, hogy jobban bírjuk a terhelést és több energiánk legyen, hanem sok esetben még negatív hatást is gyakorol az egészségre. Az én tanulságom ez volt: ne hagyatkozzunk ilyen mesterséges energiaszerző módszerekre – sokkal jobban járunk vele, ha próbáljuk természetesebb módon feltölteni energiatartalékainkat! Lehet sporttal, jóga órával vagy csak egy kiadós alvással – mindenkinek megtalálja majd azt ami rá leginkább hasznos lehet ebben a kérdésben.

 

Alternatív természetes energiaboomerek bemutatása

Az energiaitalok fogyasztása egyre népszerűbbé válik napjainkban, és sokan ezeket az italokat használják a gyors energiaforrásként vagy éppen a koncentráció növelésére. Ám azt kevesen tudják, hogy léteznek olyan alternatív természetes energiaboomerek is, amelyek ugyanezt az eredményt képesek elérni anélkül, hogy káros hatásokkal járnának.

Az egyik ilyen természetes energiaforrás a zöld tea. A benne található koffein és L-teanin segítségével hosszabb időn át biztosítja a frissesség érzetét és javítja a koncentrációt. Ráadásul antioxidáns tartalmának köszönhetően még az immunrendszerünkre is jó hatással van! Érdemes tehát ezt választani az energiaital helyett, ha valami egészségesebb megoldást szeretnénk.

A másik szuper alternatíva lehet például a guarana. Ez egy dél-amerikai növény magjaiból nyert termék, ami több koffeint tartalmaz mint maga a kávébab! Így nem csoda, hogy remekül beindítja az anyagcserét és segít abban, hogy éber maradjunk akár hosszan tartó munkafolyamatok közben is.

A kókuszvíz szintén remek energiaforrás, hiszen tele van elektrolitokkal és vitaminokkal. Hidratáló hatása miatt ideális választás lehet például egy intenzív edzés után vagy akár a másnaposság enyhítésére is. Nem beszélve arról, hogy isteni finom!

De mi a helyzet az avokádóval? Egyre többen fedezik fel ezt a zöldség-gyümölcsöt, amelynek magas zsírtartalma és tápanyagai hozzájárulnak ahhoz, hogy energiaszintünket egész nap stabilan tartsuk. Így nem kell attól tartanunk, hogy délutánra kimerülünk és csak egy energiaital segíthet rajtunk.

Végül pedig ne feledkezzünk meg a jó öreg zabkásáról sem! Ez az egyszerű étel sosem ment ki divatból – nem véletlenül: tele van rosttal és lassú felszívódású szénhidrátokkal, ami azt jelenti, hogy hosszan tartó energiát biztosít számunkra anélkül, hogy ingadoznák vércukorszintünket.

Összegezve tehát láthatjuk, hogy rengeteg természetes alternatíva létezik az energiaitalok helyett. Ezek általában egészségesebbek és nem okoznak olyan mellékhatásokat mint pl. a túlzott koffeinfogyasztás. Érdemes tehát kipróbálni ezeket a megoldásokat, és meglepődünk majd, hogy mennyivel frissebbnek érezzük magunkat tőlük!

Következtetés: Összefoglalva, az energiaitalok hatásai és veszélyei komoly egészségügyi kockázatokkal járnak. A túlzott energiaital-fogyasztás számos negatív következménnyel járhat, mint például a szív- és érrendszeri problémák, a magas vérnyomás vagy akár a cukorbetegség kialakulása. Ráadásul a szénsav is hozzájárulhat az emésztőrendszeri problémákhoz és a fogak roncsolódásához. Mindezek alapján érdemes elgondolkodni azon, hogy csökkentsük az energiaitalok fogyasztását, és helyette természetes módon növeljük energiaszintünket – például elegendő alvással, egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgással.

Ne hagyja, hogy az egészségtelen és szennyezett víz befolyásolja életminőségét! Fedezze fel az Egészséges megoldás ha tisztított vizet iszol programot, amely segít Önnek és családjának tiszta és biztonságos ivóvízhez jutni. Az egészségesebb életmód elérése soha nem volt ilyen könnyű. Csatlakozzon most, és tegyen azért, hogy mindennapjai jobbak legyenek! Válassza a tisztább vizet, ami elősegíti a megfelelő hidratáltságot, javítja az emésztést és erősíti immunrendszerét. Ne várjon tovább! Látogasson el weboldalunkra vagy lépjen kapcsolatba velünk telefonon vagy e-mailben, hogy megtudja, hogyan kezdheti el ma a változást. Ne feledje: egy egészségesebb élete csak egy lépésre van – válassza az Egészséges megoldás ha tisztított vizet iszol lehetőséget!

VELÜNK BISZTOSRA MEHETSZ

 

Annyira erős garanciákat vállalunk, ami egyedülálló a területen. Ezt csak azért merjük bevállalni, mert biztosak vagyunk abban, hogy a gondosan megtervezett rendszereink és szolgáltatásunk nálad is maximálisan teljesítik az elvárásokat.
Mivel vállaljuk ezeket a garanciákat, ezért te a legnagyobb biztonságban érezheted magad. Te semmit sem kockáztatsz!

 

Éves karbantartás

Mi figyelmeztetünk az aktuális karbantartásra. Neked nem kell semmilyen időpontot megjegyezned.

Teljes körű garancia!

Garanciát vállalunk az egész rendszerre! Ha problémád adódik, bízd ránk! Nekünk fontos a kényelmed!
Nincs kiszállási díj és alkatrészköltség az ügyfeleinknek.

Nincsenek egyéb költségek

Berendezéseinkhez folyamatosan kedvező áron lehet hozzájutni.