fbpx
Oldal kiválasztása

Ha szeretnél otthonodban kristálytiszta ivóvizet fogyasztani, akkor valószínűleg már találkoztál az ozmózis víztisztító berendezésekkel. Azonban nem mindegy, hogy milyen típusú berendezést választasz, hiszen sok tévhit kering velük kapcsolatban. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogy az ozmózis technológia hogyan működik, és melyek azok a tények, amiket érdemes tudni a fordított ozmózis ivóvíztisztító berendezésekről. Olvass tovább, és ismerd meg azokat a tudnivalókat, amik segítenek abban, hogy eldöntsd, melyik berendezés lesz a legjobb választás számodra!

Mi az a fordított ozmózis és miért fontos az ivóvíz tisztításában?

Fordított ozmózis az egyik leghatékonyabb víztisztítási eljárás ma a világon. Ez a technológia az Ön számára tiszta, biztonságos és egészséges ivóvizet biztosít. Az ozmózis víztisztítók eltávolítják az összes káros szennyeződést, kemikáliákat, és baktériumokat az ivóvízből. Ezzel biztosítják, hogy az Ön és a családja számára az ivóvíz tiszta és ásványi anyagokban gazdag legyen. A fordított ozmózis nemcsak az ízletes és egészséges ivóvízhez segít hozzá, hanem gazdaságos is hosszú távú használat esetén.

Mi a különbség az ozmózis és az aktívszenes berendezések között?

Az ozmózis és az aktív szenes víztisztító berendezés közötti különbségek igen fontosak, hiszen a kettő eltérő technológiára épül. Az aktív szenes szűrő a szén molekulaszerkezetét használja ki, hogy eltávolítsa a klórt és egyéb a vízben előforduló nagyobb szennyeződéseket. Az ozmózis vizet viszont a nyomáskülönbségen alapuló membránszűrésre, amely átereszti a tiszta vizet és megtartja a nagyobb anyagokat.
“Az ozmózis víztisztító berendezések kiválóan tudnak megbirkózni azzal, hogy eltávolítják a vízben előforduló szerves és szervetlen szennyeződéseket.” – Víztisztító neked!

Hogyan működnek az ozmózis víztisztító berendezések?

Az ozmózis víztisztító berendezéseknek összetett működése van. Az aktívszenes szűrők előszűrési funkciót látnak el, majd az ozmózis membrán segítségével eltávolítják a nagyobb szennyeződéseket és ásványi anyagokat a vízből. A tisztított víz tárolása után az aktívszenes szűrő még egyszer megtisztíthatja a vizet. A víztisztító rendszer végén pedig az elkülönített és selejt vizet ki kell engedni a berendezésből, hogy az ozmózis membrán ne torlódjon el.

Milyen előnyei vannak az ozmózis víztisztításnak?

Az ozmózis víztisztításnak számos előnye van, mint például “a legtisztább víz biztosítása”, “a vízben előforduló szennyeződések és szervetlen ásványok 95-98%-ától való megtisztítás” és az “esetleges vegyi anyagoktól, gyógyszer- és hormon származékoktól való védelem”. Emellett az ozmózis víztisztító berendezések is több előnyt nyújtanak, mint például “hatékonysága” és “széleskörű használati lehetősége”.

Működési elvek és előnyök

Az ozmózis elvei szerint az ivóvíz előszűrésével és egy speciális membrán segítségével eltávolítják a szennyezőanyagokat. Az ozmózis víztisztító berendezéseknek számos előnyük van. Például “tökéletesen tiszta és friss vizet biztosít az egészséges életért” – szólt a kijelentés az Aliviz honlapján. Más előnyök közé tartozik “a jó íz és minőség”, “a baktériumok és vírusok eltávolítása” és “a befektetés hosszú élettartama”.

A minőségi ivóvíz biztosítása

Az ozmózis víztisztító berendezések a minőségi ivóvíz biztosításának legmegfelelőbb módjait kínálják. Azonban fontos megjegyezni, hogy nem minden ozmózis víztisztító egyforma hatékony. “Az optimális ozmózis víztisztító kiválasztásakor figyeljünk a membrán minőségére és az előző szűrők hatékonyságára is,” javasolják a szakértők.

Az ozmózis víz elveszi a fontos ásványi anyagokat tévedése

Az ozmózis víz elveszi a fontos ásványi anyagokat tévedésnek számít. Azonban ne felejtsük el, hogy az ozmózis víztisztító berendezés még a legtisztább vizet is szűri, beleértve a létfontosságú ásványi anyagokat is. A vizsgálatok azt mutatják, hogy “Az ozmózis víz néhány átvizsgált vizelemzés alapján szintetikus ásványi anyagokban szegényebb, miközben a kőzetekből, vagy a talajból származó ásványi anyag tartalmatól függetlenül, természetesen előforduló ásványi anyagokban gazdagabb.” Vagyis a fordított ozmózis tiszta vizet szolgáltat, anélkül hogy ásványi anyagokban szegény volna.

Pontos magyarázat, mi az a fordított ozmózis

A fordított ozmózis a legelterjedtebb és legjobban működő víztisztítási módszer, amelynek lényege a víz jelenlévő szennyezőanyagoktól, vegyületektől való teljes megszabadítása a legkisebb részecskékig. Ez a rendszer azon a folyamaton alapul, amikor magas nyomással áteresztjük egy speciális membránon a vizet, amely kiszűri a szennyezőket és minden olyan anyagot, amely egészségre károsak lehetnek. A fordított ozmózis nemcsak otthoni használatra ajánlott ahhoz, hogy biztonságos ivóvizet biztosítson, hanem az ételiparban és az iparban is használatos a teljes szennyeződésmentesítés érdekében. 

Hogyan működik egy fordított ozmózis ivóvíztisztító

A fordított ozmózis ivóvíztisztítók működési elve az ozmózis ellentétes folyamatán alapul. Az RO membrán eltávolítja az ólomot, az arzént, a kalciumot és a magnéziumot is, így a víz nagy részének ásványi anyag tartalma csökken. Azonban ennek mégis megvan az oka, hogy miért érdemes ezt a technológiát alkalmazni a saját ivóvízünk tisztítására. Az állandó összkeményítettség és klórindítások miatt az ivóvíz keménysége mindig magasabb, mint amilyennek lennie kellene. A víz keménysége miatt a háztartási készülékek élettartamcsökkentő hatásának köszönhetően sokkal hamarabb elromlanak, az ételek íze is romlik és a bőrünk is érezheti a hatásait.

Miért van szükség fordított ozmózis ivóvíztisztításra

Az ivóvíz számos káros anyagot tartalmazhat, ezért fontos annak tisztítása. Azonban nem mindegy, hogy milyen módszerrel történik ez, ugyanis a hagyományos szűrők és aktívszenes berendezések nem távolítják el az összes szennyeződést. Az ozmózis víztisztítás viszont biztosítja a legjobb minőségű vizet. Az RO membrán eltávolítja a vírusokat és nehézfémeket is, így biztonságosabb, egészségesebb ivóvizet kaphatunk. Azonban az ozmózis víz is tartalmazhat hiányzó ásványi anyagokat, ezért van szükség a fordított ozmózis ivóvíztisztításra, amely biztosítja a szükséges ásványi anyagokat is.

Az ozmózis víz túl savas tévedése

Az ozmózis víz túl savas tévedése egy gyakran előforduló tévhit az emberek körében. Azonban nem igaz, hogy az ozmózis víz tartalma túl savas lenne. “Az ozmózis víz nem savasabb, mint a csapvíz. A fordított ozmózisnak az ásványi anyagoktól esik el, így természetesnek tűnhet, hogy savasabb, mert kevesebb ásványi anyag van benne.” – mondja Mark H. Kominski, MD. Az ozmózis víz semleges vagy enyhén savas tartalommal rendelkezik, ami tökéletesen biztonságos az emberi fogyasztásra.

Az ozmózis víz káros a bőrünknek és hajunknak tévedése

Az ozmózis víz nem káros a bőrnek és a hajnak, sőt, igazából jót is tesz nekik. Az ozmózis víz nagyon tiszta, a bőrünket és hajunkat pedig hidratálja és puhítja. Ezzel ellentétben a kemény víz, amelyben a háztartásokban gyakran előforduló ásványi anyagok találhatóak, szárítja a bőrt és hajat. Az ozmózis víz tehát nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is jó hatással van a testünkre.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni az optimális ozmózis víztisztító kiválasztásakor?

Az optimális ozmózis víztisztító kiválasztása során fontos figyelembe venni a készülék tartósságát és élettartamát, a szűrőbetétek cseréjének gyakoriságát, valamint a telepítéshez szükséges helyet és szakértelmet. Ahogy a cikk említi: “a vízszűrők mindegyike karbantartást igényel, tehát megadott időnként a szűrőbetétet cserélni fertőtleníteni kell”.

Miért a legbiztonságosabb tisztított víz az ozmózis

Az ozmózis technológia az egyik legbiztonságosabb módja a víztisztításnak, mivel eltávolítja a szennyező anyagokat és a baktériumokat. “Az ozmózis képes eltávolítani a szennyező anyagokat, beleértve a nehezen eltávolítható vegyi anyagokat és hormonokat” – mondja egy víztisztító célú weboldal. Míg más típusú tisztítóeszközök, mint az aktívszenesek, csak a szennyeződéseket kötik meg, az ozmózis képes megakadályozni ezeknek a káros anyagoknak a bejutását a végtermékbe. Ennek köszönhetően az ozmózis technológiával tisztított víz a legbiztonságosabb ivóvíz lehetőség

VELÜNK BISZTOSRA MEHETSZ

 

Annyira erős garanciákat vállalunk, ami egyedülálló a területen. Ezt csak azért merjük bevállalni, mert biztosak vagyunk abban, hogy a gondosan megtervezett rendszereink és szolgáltatásunk nálad is maximálisan teljesítik az elvárásokat.
Mivel vállaljuk ezeket a garanciákat, ezért te a legnagyobb biztonságban érezheted magad. Te semmit sem kockáztatsz!

 

Éves karbantartás

Mi figyelmeztetünk az aktuális karbantartásra. Neked nem kell semmilyen időpontot megjegyezned.

Teljes körű garancia!

Garanciát vállalunk az egész rendszerre! Ha problémád adódik, bízd ránk! Nekünk fontos a kényelmed!
Nincs kiszállási díj és alkatrészköltség az ügyfeleinknek.

Nincsenek egyéb költségek

Berendezéseinkhez folyamatosan kedvező áron lehet hozzájutni.