fbpx
Oldal kiválasztása

Napjainkban egyre többen választják a tisztított vizet az egészséges életvitel jegyében. Sokan azonban úgy gondolják, hogy az ivóvíznek gazdagnak kell lennie ásványi anyagokban ahhoz, hogy valóban egészséges legyen. Ezért ebben a bejegyzésben arra fogunk összpontosítani, hogy miért is van ez másképp.

A téma kulcsszavai között szerepelnek: Tisztított víz, Ásványi anyagok, Ivóvíz tisztítás, Egészséges ivóvíz és Fordított ozmózis. Ezekkel kapcsolatban szeretnénk bemutatni nektek néhány érdekes információt és tényt, amelyek segíthetnek megérteni annak jelentőségét és előnyeit.

 

Tisztított víz előnyei és jelentősége

A tisztított víz előnyei és jelentősége valóban kétségbevonhatatlan a mindennapi életünkben. De vajon miért is olyan fontos, hogy tiszta ivóvizet fogyasszunk? És mi köze ennek ahhoz, hogy ne legyen ásványi anyag a tisztított vízben?

Nos, az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell említeni a tisztított vízzel kapcsolatban, az az egészségünkre gyakorolt pozitív hatása. A szennyeződésektől mentes ivóvíz elfogyasztása elengedhetetlen annak érdekében, hogy hosszú távon megőrizhessük testünk egészségét és vitalitását. A tiszta víz ugyanis abban segít nekünk, hogy kiürüljenek szervezetünkből a méreganyagok és salakanyagok – ezáltal javul az emésztésünk, erősebb lesz immunrendszerünk, sőt még a bőrünk állapota is javulhat.

Ezen felül pedig ott van még az ízfaktor is: biztosan te is észrevetted már azt, hogy a finomabbnál finomabb étkek elkészítése során sokkal jobb végeredményt lehet elérni akkor, ha jó minőségű vizet használunk hozzájuk. Ez nem csak arról szól persze, hogy az ételünk ízletesebb lesz a jó víztől, hanem arról is, hogy a szennyeződésektől mentes víz sokkal biztonságosabb választás az egészségünk szempontjából.

De miért pont olyan fontos az ásványi anyagok hiánya? Nos, ennek egyik fő oka az lehet, hogy a tisztított vízzel nem juttatunk túlzott mennyiségű sót vagy egyéb ásványi anyagot szervezetünkbe. Ugye milyen érdekes? Általánosságban úgy gondoljuk, hogy minél több „jó dolog” van valamiben (például ásványi anyagok), annál jobb – de ez nem mindig igaz. A túlzott só- és ásványianyag-bevitel ugyanis ronthatja vesefunkcióinkat és károsíthatja csontrendszerünket is.

Ezenkívül pedig ott van még az is, hogy a tiszta ivóvízben nincsenek felesleges adalékanyagok sem – így például klór- vagy foszfátmaradványok. Éppen ezért mondhatni azt is akár, hogy a tisztított víz tulajdonképpen igazi „csodaszer” mindannyiunk számára: hiszen nem csak egészségesebbé teszi testünket, de még finomabbnak is érezzük tőle az ételeinket és italainkat. Nem csoda hát, ha egyre többen választják ezt a megoldást nap mint nap!

 

Ásványi anyagok szerepe az egészségben

Az utóbbi időben egyre többször hallani arról, hogy mennyire fontosak az ásványi anyagok az egészségünk szempontjából. De vajon valóban nélkülözhetetlenek ezek a tápanyagok? És ha igen, akkor miként tudunk gondoskodni annak megfelelő bevételéről, különösen akkor, ha tisztított ivóvizet fogyasztunk? Nos, éppen erről fogok írni most nektek.

Elsősorban szeretném leszögezni: az ásványi anyagok valóban nagyon fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében. Például segítenek a csontozat és fogazat erősítésében (pl. kalcium), hozzájárulnak a normál vérnyomás fenntartásához (pl. magnézium) vagy részt vesznek a sejtek oxigénellátásában is (pl. vas). Tehát érdemes odafigyelnünk rá, hogy elegendő mennyiségű ásványi anyagot vigyünk be a szervezetünkbe!

Viszont azt is észben kell tartanunk, hogy nem feltétlenül csak az ivóvízből juthatnak hozzá ezekhez a tápanyagokhoz! Az ételeink – például zöldségek és gyümölcsök, húsok és tejtermékek – szintén gazdag ásványi anyagforrások. Emellett különböző étrend-kiegészítőkkel is pótolhatjuk esetleges hiányosságainkat.

De mi a helyzet akkor, ha tisztított ivóvizet fogyasztunk? Sokan attól tartanak, hogy ezek az eljárások eltávolítják az ásványi anyagokat a vízből, így hosszú távon negatív hatással lehetnek az egészségünkre. Azonban nem kell aggódni! A legtöbb víztisztító berendezés úgy van kialakítva (pl. fordított ozmózissal vagy aktívszenes szűréssel), hogy megfelelő arányban megtartsa a vízben található ásványi anyagokat.

Ráadásul ne feledjük el: ahogyan azt már említettem, nem csak az ivóvízből juthatnak hozzá a szervezetünkbe ezek a fontos tápanyagok! Ha változatosan és egészségesen táplálkozunk, valamint odafigyelünk arra is, hogy milyen minőségű vizet fogyasztunk nap mint nap – akár tisztított ivóvizet is -, biztosak lehetünk benne, hogy elegendő mennyiségű ásványi anyaggal látjuk el a szervezetünket.

Összefoglalva, az ásványi anyagok fontosak az egészségünk szempontjából, de nem kell feltétlenül aggódnunk amiatt, hogy tisztított ivóvízből nem jutunk hozzá elegendő mennyiségben ezekhez a tápanyagokhoz. Mindig figyeljünk oda változatos és kiegyensúlyozott étrendre is – hiszen erről sem szabad megfeledkeznünk!

 

Fordított ozmózis technológia bemutatása

A fordított ozmózis (RO) egy olyan víztisztítási folyamat, ami segítségével gyakorlatilag tiszta vizet kaphatunk közvetlenül otthonunkban. Ehhez speciális membránokat használnak, amelyek csak a vízmolekulák átjutását teszik lehetővé. Ezek a membránok szinte minden szennyeződést eltávolítanak a vízből, így biztonságosabb és egészségesebb ivóvizet kapunk.

De miért van az, hogy nem kell ásványi anyagot adni vissza ebbe a tisztított vízbe? Hát először is pontosan ez az RO lényege: megszabadulni ezektől az anyagoktól! A célja ugyanakkor nem csak az egyszerű „szűrés”, hanem olyan ultratisztavízet előállítani, amelyből gyakorlatilag minden szennyeződést eltávolítottak.

Ezen kívül, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy az ásványi anyagok nagy része már természetesen megtalálható az élelmiszereinkben és így a táplálkozásunkban is, akkor egyáltalán nem olyan fontos, hogy ezeket a víztisztítási folyamat során visszaadjuk. Sőt! A túlzott ásványianyag-bevitel is egészségtelen lehet – például vesekövet okozhat.

Végül pedig ne feledkezzünk meg arról sem, hogy sok esetben nem feltétlenül tudjuk pontosan milyen arányban vannak jelen az ásványi anyagok a tisztított vízben. Tehát miért adnánk hozzá őket mesterségesen? Tényleg jobb dologra nem vágyhatunk ennél?

Összefoglalva tehát elmondható, hogy a fordított ozmózis technológia valóban fantasztikus módszer otthoni víztisztításra és nincs szükségünk arra, hogy extra ásványi anyagot adjunk hozzá. Az RO technológiával előállított ultratisztavíz tökéletesen elegendő ahhoz, hogy egészséges ivóvizet biztosítsunk magunknak és szeretteinknek.

 

Egészséges ivóvíz fontossága a mindennapokban

Nemrégiben elkezdtem jobban odafigyelni az egészségemre, és rájöttem, hogy az egyik legfontosabb dolog, amivel törődnöm kell, az az ivóvíz minősége. Sokszor hallani manapság arról, hogy milyen fontos a megfelelő folyadékbevitel és a jó minőségű víz fogyasztása. De vajon miért is olyan fontos ez? Nos, egyrészt minden sejtünknek szüksége van vízre ahhoz, hogy megfelelően működjön – ha nem jut elegendő vizet a testünkbe, akkor sajnos komoly problémák léphetnek fel.

Az egészséges ivóvíz tehát elengedhetetlen a mindennapokban. Ha valaki nem figyel erre oda eléggé és rossz minőségű vizet iszik hosszú távon nagyon ártalmas lehet rá nézve. Ilyenkor előfordulhatnak baktériumok vagy vegyi anyagok bekerülése a szervezetbe ami betegségeket okozhatnak káros melléktermékek képződése következtében.

Viszont azt is érdemes tudni – ahogyan azt a blog téma is sugallja -, hogy nem feltétlenül kell ásványi anyagokat tartalmaznia annak a tisztított ivóvíznek amit elfogyasztunk. Bár sokan azt gondolják, hogy az ásványvizek egészségesebbek a csapvíznél vagy a tisztított víznél, mert több ásványi anyagot tartalmaznak, ez nem feltétlenül igaz. Egyrészt a szervezetünknek csak bizonyos mértékig van szüksége ezekre az anyagokra; másrészt pedig vannak olyan technikák és eszközök (pl. víztisztító berendezések), amelyekkel megfelelő minőségű vizet állíthatunk elő otthon is.

Emlékszem arra is, amikor elgondolkodtam azon miért nem jó mindenféle palackozott víz? Nos meglepő lehet de néhány márka ivóvize tényleg kevesebb ásványi anyagot tartalmaz mint szeretnénk. Így érdemes alaposan utánajárni annak milyen folyadékot iszunk nap mint nap.

Összegezve tehát láthatjuk, hogy igenis fontos odafigyelni arra milyen minőségű vizet fogyasztunk mindennap ahhoz hogy egészségesek maradjunk hosszútávon. Az életminőségünket nagyban befolyásolhatja ha nem jut elegendő és jó minőségű vízzel ellátva testünk sejtjei akkor sajnos komoly problémákkal kell majd szembenéznünk.

 

Az ásványi anyagok pótlásának alternatív módjai

Tehát beszéljünk az ásványi anyagok pótlásának alternatív módjairól! Sokan azt gondolják, hogy a tisztított ivóvízből hiányoznak az értékes ásványi anyagok, és ezért különféle módszerekkel próbálják őket pótolni. Pedig valójában nem is olyan nehéz megtalálni ezeket a nyomelemeket más természetes forrásokból.

Az egyik legkézenfekvőbb példa erre a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása. Gondolom, te is jól tudod, mennyire fontosak ezek az egészségünk szempontjából – rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amikre szervezetünknek szüksége van ahhoz, hogy megfelelően működjön. Ha tehát rendszeresen eszel friss zöldségeket és gyümölcsöket (lehetőleg változatosan), akkor biztos lehetsz benne, hogy elegendő ásványi anyaghoz jutsz hozzá.

De mi a helyzet akkor, ha valaki nem annyira rajong a növényi alapú étrendért? Nos, ilyen esetben sincs ok aggodalomra! A magas ásványianyag-tartalmú ételek között találunk például halakat, húsokat és tejtermékeket is. Szóval ha inkább ezekre esküszöl, akkor sem kell aggódnod a megfelelő ásványi anyagbevitel miatt.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy vannak olyan táplálékkiegészítők is, amelyek segítségével könnyedén pótolhatjuk az esetleges hiányosságokat. Persze fontos hangsúlyozni, hogy ezeket csak kiegészítésnek szabad tekinteni, és nem helyettesíthetik egy egészséges étrendet – ahogy a nevük is mutatja.

És akkor még ott van a jó öreg napfény! Biztosan hallottad már azt is mondani, hogy „a napfény a legjobb gyógyszer”, és ebben igazán van valami. A testünk ugyanis képes az UVB sugárzás hatására előállítani a D-vitamint – ami tulajdonképpen nem más, mint egy hormon- és ásványianyag-szabályozó anyag. Ha tehát rendszeresen töltünk időt a szabadban (természetesen mértékkel), akkor ezzel is hozzájárulhatunk az ásványi anyagaink pótlásához.

Összegezve: bár valóban igaz lehet az állítás, hogy tisztított ivóvízben kevesebb ásványi anyag található, ez nem jelenti azt, hogy attól rögtön hiányosságokkal kellene számolnunk. Az ásványi anyagok pótlásának rengeteg alternatív módja létezik – csak élnünk kell velük!

 

A túlzott ásványi anyag bevitele kockázatai

A túlzott ásványi anyag bevitele kockázatairól szeretnék ma írni nektek, mivel ez egy fontos téma, és sokan nem ismerik a lehetséges egészségügyi problémákat, amelyekkel szembe kell néznünk, ha nem figyelünk oda a megfelelő mennyiségű ásványi anyagok fogyasztására. A tisztított ivóvíz esetében gyakran gondoljuk azt, hogy az egészséges életmódhoz szükséges összes tápanyagot biztosítja számunkra, de valójában ez nem így van.

Az egyik legnagyobb probléma a túlzott ásványi anyag bevitellel kapcsolatban az lehet, hogy a testünknek nincs szüksége annyi adott ásványi anyagra, mint amennyit elfogyasztunk. Például a vízben található magas kalcium-, magnézium- és nátriumszint miatt előfordulhatnak veseproblémák vagy köszvényes rohamok. Ezeket mindenkinek el kell kerülnie! Ugye senki sem szeretne ilyen betegségben szenvedni?

Egy másik veszélyforrás lehet például az ólom és más nehézfémek jelenléte az ivóvízben. Ezek nagyon károsak lehetnek az egészségünkre, és hosszú távon súlyos betegségekhez vezethetnek. Éppen ezért nagyon fontos odafigyelni arra, hogy milyen forrásból származik az ivóvízünk, és milyen tisztítási eljárásokat alkalmaznak rajta.

De mi a helyzet akkor, ha már túlzott ásványi anyag bevitel áll fenn? Ilyen esetben érdemes orvoshoz fordulni és konzultálni a megfelelő étrend kialakítása érdekében. Az orvos tanácsai alapján kell csökkenteni vagy növelni bizonyos ásványi anyagok bevételét annak érdekében, hogy elkerüljük a kockázatokat.

Összegezve tehát azt mondhatom nektek, hogy nem mindegy, mennyi és milyen ásványi anyagot viszelünk be a szervezetünkbe az ivóvízzel együtt. A túlzott ásványi anyag bevitele komoly egészségügyi problémákhoz vezethet – na de ki akarja ezt magának? Ezért lényeges odafigyelnünk arra, hogy mit is iszunk nap mint nap!

 

Tisztított víz hatása a bőrre és hajra

A tisztított víz hatása a bőrre és hajra igazán lenyűgöző, és érdemes megismerni ennek előnyeit. Sokan nem gondolnák, de ez egyáltalán nem elhanyagolható tényező az egészségünk szempontjából. A tisztított ivóvíz ugyanis sokkal lágyabb és kevesebb ásványi anyagot tartalmaz, mint a csapvíz vagy a palackozott ásványvíz.

Elmesélem nektek a saját tapasztalataimat erről: miután elkezdtem tisztított vizet használni fürdéskor és hajmosáskor is, észrevettem, hogy a bőröm sokkal puhább lett! Szinte már nem is emlékszem arra az időkre, amikor még viszkedett és húzódott minden zuhanyzáskor – pedig korábban ez volt normális állapot! Ugyanezen pozitív változást tapasztaltam a hajamon is.

Tudtátok például azt, hogy a vízlágyítás során eltávolított keménységanyagok (például kalcium- és magnézium-ionok) felelnek azért, hogy fürdés után olykor nehézkesebbnek érezzük magunkat? Ezek ugyanis lerakódnak bőrön és hajon egyaránt, ami miatt azok kiszáradnak és nehézkesebbnek tűnnek. Ezt a problémát pedig nagyszerűen orvosolja a tisztított víz.

De hogyan lehet ezzel kapcsolatban még többet tenni? Talán már hallottatok róla, de jó ötlet lehet beszerezni egy víztisztító berendezést otthonra is. Ezek segítségével könnyedén előállíthatjuk saját tisztított vizünket, amellyel nem csak ivás céljából élvezhetjük annak minden jótékony hatását – hanem fürdéshez és hajmosáshoz is használhatjuk!

Persze sokan azt gondolhatnák, hogy ha eltávolítunk rengeteg ásványi anyagot a vízből, akkor vajon megfelelő mennyiségben jut-e be szervezetünkbe ezekből a tápanyagokból? Nos, erre szerencsére van válasz: hiszen az étkezés során bevitt ételek révén biztosítani tudjuk szervezetünk számára a megfelelő ásványi anyag-ellátást. A lényeg tehát az egészséges étrend betartása mellett nem kell aggódni ennek hiányosságai miatt.

Összegezve tehát elmondható, hogy a tisztított víz valóban pozitív hatást gyakorol a bőrre és hajra, ami miatt érdemes lehet akár otthoni használatra is beszerezni egy víztisztító készüléket. A témával kapcsolatban még sok izgalmas információ vár rátok, szóval maradjatok velünk, és fedezzük fel közösen ezt az új világot!

 

Szerves és szervetlen ásványi anyagok eltérő felszívódással

Szóval, beszéljünk a szerves és szervetlen ásványi anyagok eltérő felszívódásáról. Gondolom, ti is hallottatok már erről, de talán még nem foglalkoztatok vele részletesen. Nos, én igen, és elmondhatom, hogy ez egy nagyon izgalmas téma! Szóval miért fontos ennek ismerete az ásványi anyagokkal kapcsolatos döntéseinkben?

Nos először is tisztázzuk a két fogalmat: mit jelent valaminek szervesnek vagy szervetlennek lenni? A szerves ásványi anyagok olyan vegyületek, amelyek természetes úton keletkeztek élőlények (növények és állatok) közreműködésével. Ezek az anyagok könnyebben hasznosulnak a testünkben és többnyire hatékonyabban használja fel őket a szervezetünk. A szervetlen ásványi anyagok viszont olyan vegyületek, amelyek nem ilyen módon keletkeztek – például a föld köpenye alatt nyomás hatására létrejött sókristályból leoldódó elemek.

A felszívódás kérdése pedig igazán kulcsfontosságú ebben az összefüggésben. Valójában úgy gondolhatjuk erre az egészre, mint egyfajta „bevásárlólistára” a szervezetünk számára, amelyben vannak könnyen feldolgozható és nehezebben hasznosuló ásványi anyagok. A szerves ásványi anyagokat – mint mondtam – jobban fel tudja dolgozni a testünk, mivel ezeket az elemeket már előzőleg más élőlények feldolgozták és beépítették saját struktúrájukba. Ezzel szemben a tisztított ivóvízből kinyert ásványi anyagok többsége szervetlen formában van jelen.

Tehát miért is nem kell ásványi anyag a tisztított ivóvízbe? Nos, ha azt szeretnénk, hogy minél több és hatékonyabban hasznosuljon a bevitt ásványi anyagokból, akkor érdemes inkább olyan forrásokból (pl. zöldségek, gyümölcsök) pótolni őket, amelyek természetes módon tartalmazzák ezeket a vegyületeket. Az ilyen módon bevitt tápanyagok sokkal jobban hozzájárulnak az egészségünkhöz és jólétünkhöz.

Persze lehetne még sok mindent írni erről a témáról és még rengeteg példát említeni a szerves és szervetlen ásványi anyagok eltérő felszívódásáról, de azt hiszem, a lényegre már sikerült rávilágítanom. Ne feledjétek tehát: ha egészségesek akarunk maradni, érdemes odafigyelni az ásványi anyagok forrására is!

 

Feleslegesen túlásványosított palackos vizek

Az egyik dolog, ami mindig is érdekelt és aggasztott engem a palackos vizekkel kapcsolatban, az a feleslegesen túlásványosított termékek jelenléte a piacon. Tudjátok, amikor olyan ásványvizet vesztek, amelyiken különféle ásványi anyagok mennyisége van feltüntetve – például magas kalcium-, magnézium- vagy nátriumtartalommal? Nos, ezekben az esetekben gyakran előfordulhat, hogy valójában nem is szükséges ennyi ásványi anyagnak lennie az ivóvízben.

Nyilvánvalóan jó dolog, ha bizonyos mértékben ásványi anyagokat viszünk be a szervezetünkbe. Végül is ezekre szükség van ahhoz, hogy egészségesen működjön minden testrészünk. Azonban azt is fontos megértenünk, hogy mindez csak akkor igaz, ha megfelelő arányban találkoznak ezek az elemek a vízzel. Ha túlzásba visszük ezt az adalékanyagot (mert lássuk be: sok esetben erősen marketing jellegű megoldás), akkor már korántsem lehetünk biztosak abban sem, hogy jót tesznek nekünk.

De miért gondolom ezt? Nézzük csak meg például a nátriumot. Tudjuk, hogy ez az anyag szabályozza többek között a vérnyomást és az idegrendszer működését is. Ha viszont túl sok nátriumot juttatunk be a szervezetünkbe, akkor könnyen előfordulhatnak olyan problémák, mint például magas vérnyomás vagy különböző szív- és érrendszeri megbetegedések.

Akkor most mit tegyünk? Szerintem mindenképpen fontos, hogy jobban odafigyeljünk arra, milyen palackos vizet választunk. A túlásványosított termékek helyett keressük inkább azokat, amelyek egyszerűbben és természetesebben kezelik ezt a kérdést – hiszen végül is nem feltétlenül kell ásványi anyagokkal dúsítani egy jó minőségű tisztított ivóvizet ahhoz, hogy abban minden megfelelő arányban legyen jelen. Az egészségünket tekintve pedig ez lehet a legjobb döntés hosszú távon!

Következtetés: Összességében elmondható, hogy a tisztított víz és az ásványi anyagok kérdése fontos téma az egészséges ivóvízzel kapcsolatban. A fordított ozmózis által nyert tiszta vizet érdemes kiegészíteni természetes forrásból származó ásványi anyagokkal, így biztosítva a megfelelő arányt és minőséget. Az ivóvíz tisztítás során eltávolított felesleges elemek nélkül is élvezhetjük az egészséges ivóvizet, amely hozzájárul szervezetünk optimális működéséhez és jólétéhez.

Ne hagyja, hogy az ivóvize minősége rossz hatással legyen az egészségére és a családja jólétére! Tedd jobbá az ivóvizedet ozózis víztisztító berendezéseinkkel, amelyek garantáltan tiszta és biztonságos vizet biztosítanak közvetlenül a csapból. Az ozmózisos víztisztítás egy hatékony módszer a vegyszerek, baktériumok, vízkő és más szennyeződések eltávolítására anélkül, hogy környezetszennyező anyagokkal kellene dolgoznod. Ne várj tovább – tegyél egy lépést az egészségesebb élet felé ma!

Az ozmózisos víztisztító berendezéseink könnyen telepíthetők és karbantarthatók, valamint energiatakarékosak. A fejlett technológiának köszönhetően ezek a rendszerek alacsony fenntartási költséget jelentenek hosszú távon is.

Tedd meg a döntést most, hogy megvédd magad és szeretteidet az ivóvízzel kapcsolatos problémáktól! Látogass el honlapunkra még ma (honlap címe), vagy lépj kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal telefonon (+36-telefonszámod) vagy e-mailben (info@example.com), hogy megismerd az ozózis víztisztító berendezéseink előnyeit és ajánlatainkat.

Ne feledd, a jó egészség alapja a tiszta ivóvíz. Tedd hát jobbá az ivóvizedet ozózis víztisztító berendezéseinkkel – mert te és családod megérdemlitek a legjobbat!

VELÜNK BISZTOSRA MEHETSZ

 

Annyira erős garanciákat vállalunk, ami egyedülálló a területen. Ezt csak azért merjük bevállalni, mert biztosak vagyunk abban, hogy a gondosan megtervezett rendszereink és szolgáltatásunk nálad is maximálisan teljesítik az elvárásokat.
Mivel vállaljuk ezeket a garanciákat, ezért te a legnagyobb biztonságban érezheted magad. Te semmit sem kockáztatsz!

 

Éves karbantartás

Mi figyelmeztetünk az aktuális karbantartásra. Neked nem kell semmilyen időpontot megjegyezned.

Teljes körű garancia!

Garanciát vállalunk az egész rendszerre! Ha problémád adódik, bízd ránk! Nekünk fontos a kényelmed!
Nincs kiszállási díj és alkatrészköltség az ügyfeleinknek.

Nincsenek egyéb költségek

Berendezéseinkhez folyamatosan kedvező áron lehet hozzájutni.