fbpx
Oldal kiválasztása

Ebben a bejegyzésben egy rendkívül fontos és gyakran előforduló kérdéssel foglalkozunk: miért nem alszik el a baba? A babáknak altatás sokszor komoly kihívást jelenthet az újdonsült szülők számára, hiszen minden kisbaba más és más. Az alvás tippek között olykor nehéz eligazodni, ezért ebben a cikkben összegyűjtöttük neked a legjobb éjszakai nyugalom biztosító módszereket. Megismerkedünk az altató technikák világával, hogy segítsünk megtalálni azt az altatás módját, amelyik leginkább beváltja hozzád és csöppségedhez. Reméljük, hamarosan találhattok egy jól működő rutint és élvezhetitek az éjszaka nyugalmát!

 

Babáknak altatás: a legjobb módszerek

Amikor először lettem anya, azt hittem, hogy az altatás egy egyszerű dolog lesz. Aztán megszületett a kisfiam, és rájöttem, mennyire tévedtem. Egy idő után elkezdtem kutatni a babák altatásának legjobb módszereit, és szerencsére találtam néhány bevált trükköt. Íme néhány ötlet a Babáknak altatás: a legjobb módszerek témában.

Elsőként érdemes megfontolni az állandó rutin bevezetését. Ha minden nap ugyanabban az időben kezdjük el a fürdetést, etetést és elalvást segítő tevékenységeket (pl. mesélést), akkor a baba könnyebben hozzászokik az alvási szokásokhoz.

Milyen más praktikákat is alkalmazhatunk? A fehér zaj használata igazi csodaszer lehet! Lehet ez egy ventilátor zaja vagy speciális fehér zajt lejátszó eszközeink is vannak erre a célra. Ezekkel megnyugtatható és altatható a baba még akkor is, ha nincs tökéletes csend körülötte.

Ugye milyen jól hangzik? De nem álltam itt meg! Az újszülötteknek gyakran segít az ún. „babagörcs” módszer. Ez a módszer abban áll, hogy a babát feszesen betakarjuk egy takaróval vagy pelenkával, úgy, hogy csak a feje és nyaka maradjon szabadon. Ettől biztonságban érzi magát, mert emlékezteti őt az anyaméhben töltött időre.

Érdemes odafigyelni arra is, hogy ne legyen túl meleg a hálószoba: az ideális hőmérséklet 18-20°C között van. Ha túl meleg van odabent, akkor ez zavarhatja a baba alvását.

Ugye mindenki szeretne egy jól alvó babát? Nos, én is ezt szerettem volna! Az érintés terápia is hatásos lehet – néha elég csak gyengéden megérinteni vagy simogatni a baba arcát ahhoz, hogy megnyugodjon és könnyebben álomba merüljön.

Összefoglalva: próbáld ki ezeket a bevált módszereket és találd meg azt, amelyik igazán hatásos nálatok! Ne feledd persze azt sem, hogy minden baba más és más – ami nálunk bejött altatónak nem biztos hogy másoknál ugyanolyan sikeres lesz. De remélhetőleg valamelyik tipp beválik majd Nektek is!

 

Alvás tippek a könnyebb elalváshoz

Szóval, beszéljünk ma az Alvás tippek a könnyebb elalváshoz témáról. Biztosan sokszor előfordult már veled is, hogy éjszaka forgolódsz az ágyban, és egyszerűen nem jön az álom. Néha a babák is nehezen alszanak el, ezért úgy gondoltam, megosztok veletek néhány bevált módszert arra vonatkozóan, hogyan segíthetünk nekik ebben.

Először is nagyon fontos a kényelmes és nyugodt környezet biztosítása. Emlékszel még gyerekkorodból, amikor anyukád vagy apukád mesét olvasott neked lefekvés előtt? Nos, ugyanezt teheted a babáddal is! Olvasgass neki esti mesét vagy dúdolj egy altató dalt – ezeknek az apróságoknak hihetetlenül nagy hatása lehet az elalvásra.

A másik fontos szempont a napirend betartása. Ha minden nap ugyanabban az időben fekteted le őket aludni és ugyanabban az időben kelnek fel reggelente, akkor testük megszokja ezt a ritmust és magától tudja majd mikor kell pihenni.

Ezen kívül próbálj odafigyelni arra is, hogy mi van közvetlenül lefekvés előtt. A túl sok izgalom és aktivitás nem segít az elalváson, sőt, inkább hátráltatja azt. A legjobb, ha egy órával lefekvés előtt már csökkented a stimulációt: kevesebb zaj, kevesebb fény és kevesebb mozgás.

Érdemes még figyelmet fordítani arra is, hogy milyen ételeket adunk nekik vacsorára. Bizonyos élelmiszerek ugyanis serkentik az anyagcserét és energiaszintet, ami akadályozza az elalvást – például a cukros vagy koffeintartalmú italok. Ha lehetőség van rá inkább válassz olyan könnyű ételeket mint például egy pohár meleg tej vagy egy banán.

És végül de nem utolsó sorban próbáljuk meg támogatni őket abban, hogy felfedezzék saját maguknak azt a módszert amely leginkább segíti őket az elalvásban. Néha egyszerűen csak annyi kell hagyjuk őket picit önállóan kísérletezni – ki tudja talán pont ez lesz számukra a kulcsa a nyugodt álomhoz!

Remélem ezekkel a tippekkel nektek is sikerül majd könnyebben elaltatni babátokat! De ne feledjétek: minden baba más és más, ezért ami az egyiknél működik, az a másiknál nem biztos, hogy ugyanúgy beválik. Legyen türelemmel és próbálgassátok ki közösen, mi az ami a legjobban segít nektek!

 

Éjszakai nyugalom: hogyan biztosítsuk

Az éjszakai nyugalom elérésében a legfontosabb szerepet az alvási rutin betartása és egy kellemes, békés környezet megteremtése játszik. De vajon hogyan biztosíthatjuk mindezt a picik számára? Először is, fontos lehet megfigyelni a babánk jeleit és megtanulni felismerni, mikor kezd fáradttá válni. Ilyenkor jöhetnek jól például az altatódalok vagy egy puha takaró, amelybe beburkolhatjuk őket.

A legjobb módszer talán az, ha lépésről lépésre vezetjük be őket ebbe az újfajta világba. Kezdhetünk azzal, hogy minden nap ugyanabban az időben fektetjük le őket aludni – így hozzászoknak ahhoz, hogy ez már „pihenőidő”. Az alvás előtti rutin részeként érdemes lehet egy rövid fürdést vagy pelenkázást is beiktatni: mindkettő segít ellazítani és álomba ringató hatású lehet.

Fontos továbbá odafigyelni arra is, hogy milyen körülmények között alszanak el. A sötét szoba nemcsak arra ösztönzi őket, hogy gyorsabban elalszanak (hiszen nincs semmi, ami elterelje a figyelmüket), de még az alvás minőségét is javíthatja. Egy kellemes hőmérsékletű és csendes szoba pedig csupán hab a tortán!

Az éjszakai nyugalom nem csak az alvás előtti időszakra korlátozódik: arra is ügyelnünk kell, hogy ne zavarjuk fel őket feleslegesen. Például lehetőség szerint kerüljük a zajos háztartási gépek (pl. porszívó vagy mosógép) használatát ebben az időszakban – hiszen ezek egészen biztosan nem járulnak hozzá egy békés légkör kialakításához.

Egy másik fontos tényező lehet a táplálkozás: ha a picike jóllakott és elégedett, sokkal könnyebb lesz rábírni az alvásra. Érdemes tehát olyan étkezéseket választani estére, amelyek gazdagok fehérjében és zsírokban – ezek ugyanis segítenek megteremteni azt a laktató érzést, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy álmuk legyen.

Összegezzük tehát: hogyan biztosíthatjuk az éjszakai nyugalom? Vegyük sorra lépésről lépésre! A rutinszerű lefektetés, az alvás előtti tevékenységek megválasztása és a környezetünk megfelelő berendezése mind hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben elszenderüljenek. A lényeg, hogy mindenben következetesek legyünk – így hamarosan rájöhetnek, hogy az éjszakai idő valóban nyugalomra és pihenésre szolgál.

 

Altató technikák minden életkorban

Az utóbbi időben több ismerősöm is panaszkodott, hogy a kisbabájuk nehezen alszik el éjszaka. Ezért gondoltam, megosztok veletek néhány altató technikát, amelyek minden életkorban beváltak számomra. Reményeim szerint ezekkel a tippekkel könnyebb lesz a hétköznapok és kevesebb alvás nélküli éjszakát kell majd átvészelnetek!

Először is fontos tisztázni, hogy minden gyermek más és más. Ami az egyik babánál működik, az lehet, hogy a másiknál nem, de azért adok néhány ötletet, hátha valamelyik segít nektek.

Az egyik leghatékonyabb módszer számomra mindig is az úgynevezett „szoros ölelés” volt. A baba teste mellett közel tartva őket – legyen szó akár ölben ültetésről vagy hordozóról – nyugalmat árasztunk feléjük és biztonságban érezhetik magukat.

A második tippem pedig a hagyományos ringató mozdulat. Nem véletlenül használták már nagyszüleink is ezt a módszert! Érdemes kipróbálni például egy hintaszékben vagy akár csak sima karokban ringatva őket. Persze vigyázni kell, hogy ne túlzásba vinni ezt a mozdulatot, mert akkor az ellenkező hatást érhetjük el.

Következő ötletem az esti rutin kialakítása. A babák szeretik a rendszerességet, ezért ha minden este ugyanúgy zajlik le a lefekvés előtti időszak – például fürdetés, mesélés, altató dal -, akkor könnyebben ráhangolódnak arra, hogy közeleg az alvás ideje.

Emlékszem arra is, amikor egyik barátnőm azt javasolta nekünk: próbáljuk ki a halk zene hallgatását! Ezzel kapcsolatban annyit tudok mondani: nálunk bevált. Persze nem mindegy, milyen zenét választunk; legyen inkább nyugtató hatású és ne túl hangos.

Végül pedig elengedhetetlennek tartom a türelmet és megértést. Ha valamelyik módszer nem válik be elsőre, próbálkozzunk tovább vagy keressünk újakat. A lényeg azonban mindig ugyanaz marad: szeretetteljes környezetben biztosítani számukra az alváshoz szükséges feltételeket.

Összefoglalva tehát többféle technika van amivel megkönnyíthetjük babánk elalvását és a továbbiakban az éjszakáinkat. Fontos, hogy tudjuk minden baba más és nem mindegyik módszer fog működni velük. Lényeg, hogy próbálkozzunk, és megfelelő türelemmel közelítsünk a helyzet felé.

 

Rutin kialakítása az esti lefekvéshez

A rutin kialakítása az esti lefekvéshez igazán fontos lehet, ha nem alszik el a baba. Egyik este belefutottam ebbe a problémába, és rájöttem, hogy sokkal könnyebb lenne mindkettőnk számára, ha lenne egy következetes esti menetrendünk. Azóta rengeteget olvastam erről a témáról, és szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat.

Először is érdemes egy állandó időpontot kiválasztani az esti lefekvéshez. Ez segítheti a babát abban, hogy belül tudja, mikor jön el az alvás ideje. Nálunk például minden este 8-kor kezdődik a rutin: először fürdetés vagy pizsamázás van soron (attól függően milyen nap volt), majd fogmosás és az esti mese hallgatása.

A fürdetést vagy pizsamázást követően érdemes nyugodt tevékenységeket választani, mint például közös éneklés vagy mesélés. Fontos, hogy ezek ne legyenek túl izgalmasak vagy zajosak; inkább olyanokat válasszunk amelyek segítenek lecsendesíteni és ellazítani a babát – hiszen ki ne szeretné átadni magát ennek az igazi nyugalomnak?

Aztán jön a legfontosabb rész: az alváshoz való levezetés. Itt már érdemes sötétben vagy halvány fény mellett lenni, hogy a baba szervezetének is jelezzük, hogy közeleg az alvás ideje. Nálunk bevált módszer volt, ha már a mesénél kezdtem el dúdolni egy altató dalt – lehetőleg mindig ugyanazt – és közben finoman simogattam a hátát.

És akkor mi van akkor, ha még így sem alszik el? Nos, itt türelemre van szükség – néha előfordulhat, hogy nem megy olyan könnyen az elalvás. Ilyenkor próbálok továbbra is nyugodtan és támogatóan viselkedni; hiszen minél inkább ráerőltetjük az alvást a babára, annál nehezebb lesz számára megérteni ezt „a dolgot”.

Végül pedig ne feledkezzünk meg arról, hogy minden gyermek más és más! Ami nálunk működik vagy bejött korábban más babák esetében, nem biztos hogy ugyanolyan hatékony lesz mostani kicsinknél. Lényeges tehát figyelni rájuk és tapasztalatokból tanulva testreszabni azt az esti rutint ami nekik (és nekünk) legjobban segít abban, hogy álomra hajtsák a fejüket.

 

Megfelelő környezet kialakítása alváshoz

Az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell tennünk a babánk érdekében, hogy kialakítsuk számára a megfelelő alvási környezetet. Ez nem csak azért fontos, mert így könnyebben elalszik majd a pici, hanem azért is, mert ezzel hozzájárulunk egészséges alvásritmusának kialakításához. De vajon hogyan teremthetünk ilyen környezetet? Mire érdemes odafigyelnünk?

Először is nagyon fontos a helyiség hőmérséklete és páratartalma. A túl meleg vagy hideg szoba gátolhatja a baba elalvását és mély alvását is zavarhatja. Ideális esetben a hőmérséklet legyen 18-20°C között, de természetesen minden babának más az ideális beállítása – ezért lehet jót tesztelni néhány éjszaka alatt, hogy mi válik be neki.

Másodszor gondoljunk arra is, hogy mennyire sötét van odabent – egy sötét szoba segítheti a baba melatonin termelését (ami bevált módszer az elalvást elősegítő hormonokkal), így gyorsabban álomba merülhet. Ebben nagy segítségünkre lehetnek például sötétítő függönyök vagy redőnyök.

A csendes környezet szintén kulcsfontosságú – próbáljunk meg minél kevesebb zajt csapni a babánk elalvása előtt és alvása ideje alatt. Természetesen nem kell teljes csendben lenni, hiszen az újszülött még megszokhatta anyukája testének zajait is, mint amilyen például a szívverés. Egy monoton hang, akár egy ventilátor zaja vagy egy nyugtató zene is segítheti a baba elalvását.

Egy másik hasznos tipp lehet, ha olyan ágyneműt választunk, ami puha és légáteresztő anyagból készült. Az ilyen anyagok biztosítják a baba komfortérzetét és segítenek abban, hogy ne érezze magát túl melegen vagy hidegen az éjszaka folyamán.

Végül pedig nagyon fontos az esti rutin kialakítása – ez annyira sokat segíthet! Ha minden nap ugyanabban a sorrendben végezzük el az esti teendőket (fürdetés, altatódal éneklése stb.), akkor idővel beépülhet ez az agyukba és könnyebben ráhangolódhatnak arra, hogy itt az ideje pihenni.

Összességében tehát több tényezőre is oda kell figyelnünk, ha szeretnénk megfelelő alvási környezetet teremteni a babánknak. Ha mindezekre ügyelünk, akkor nagyobb eséllyel érhetjük el, hogy a pici könnyebben elalszik és egyre jobban beleilleszkedik az új világba.

 

Türelem és következetesség az altatás során

Az egyik legfontosabb dolog, amit minden szülőnek észben kell tartania a baba altatásával kapcsolatban, az a türelem és következetesség fontossága. Sokszor előfordul, hogy a babák nem akarnak elaludni vagy gyakran felébrednek az éjszaka közepén. Ilyenkor könnyű elveszíteni a türelmünket és kipróbálni mindenféle trükköt, de valójában ez csak tovább ronthatja a helyzetet.

Amikor már úgy érezzük, hogy kétségbeesetten próbálkozunk mindennel, akkor itt az ideje visszatérni alapokhoj: bevezetni egy jól bevált altató rutint és betartani azt minden este ugyanúgy. A következetesség biztonságérzetet adhat a babának és megtanulhatja azt is, hogy mi várható el tőle ilyenkor. Persze ne feledjük el mindezt türelemmel végezni! Nem fog menni tökéletesen az első napokon – lehet, hogy néhány hétbe telik mire látványos eredmények lesznek – viszont ha kitartunk mellette hosszú távon megéri.

A saját tapasztalatom szerint például nagy segítség volt bevezetni egy esti fürdetést vagy masszázs időpontot; ezek a tevékenységek segítettek ellazítani és álmosabbá tenni a babát. De ugyanakkor nem kell minden esetben görcsösen ragaszkodni ugyanahhoz az időhöz vagy rendhez, hiszen a babák is változnak és fejlődnek, így alkalmazkodniuk kell az új körülményekhez.

Az egyik gyakori kérdés ezzel kapcsolatban: mi van akkor, ha a baba mégsem alszik el? Ilyenkor leginkább megpróbálhatunk nyugodtak maradni és vigyázni arra, hogy ne legyenek túl stimuláló ingerek (például zajok vagy fény) körülöttünk. Ha valamiért nem megy az alvás ilyenkor sem szabad feladnunk – lehet, hogy csak néhány perc múlva sikerül rávenni őket.

Összegezve tehát fontos hangsúlyoznunk a türelem jelentőségét és következetesen betartani az altató rutint. Ne feledjük el, hogy minden baba más és más időbe telhet mire hozzászoknak ehhez – de ha kitartunk mellette biztosan látványos eredményeket érünk majd el!

 

Baba masszázs az ellazulásért és alvásért

Baba masszázs az ellazulásért és alvásért? Hát persze! Azt hiszem, minden szülő jól ismeri azt a helyzetet, amikor esténként képtelenek vagyunk elaltatni a kisbabánkat. Ez nem csak nekünk, de a babának is frusztráló lehet. Én magam is rengeteg módszert próbáltam már ki ennek orvoslására: altató mesét olvasni, ringatni, énekelni… néha sikerrel jártam, de voltak olyan napok, amikor egyik sem vált be.

Akkor találkoztam először a baba masszázs ötletével. Eleinte bizonytalan voltam afelől, hogy ez valóban segíthet-e az alvásproblémák megoldásában. De miután utánaolvastam és megtanultam a technikát egy szakemberrel közösen – gondoltam ráadást egy próbát megér.

Az első alkalommal kissé félve kezdtem hozzá: vajon tetszeni fog-e neki? Nem lesz túl erős vagy kellemetlen? Szerencsére hamarosan láttam rajta az élvezetes nyugalmat és elégedett mosolyt. Meglepődtem mennyire természetesnek tűnt neki ez az érintésforma!

A baba masszázs során figyelnünk kell arra hogy finoman dolgozzunk ugyanakkor a mozdulatok legyenek határozottak. Fontos, hogy közben ne feledkezzünk meg arról, hogy kommunikáljunk vele, vigyázva az ő reakcióira. Egy idő után rájöttem mennyire jót tesz ez neki: láthatóan ellazult és hamarabb elszenderült.

Meglepődtem milyen gyorsan megtanulta ezt a rutint – mintha érezte volna valahol mélyen benne, hogy ez jó neki és segít az ellazulásban! Ráadásul nem csak az alvást segítette elő, de még egymáshoz is közelebb kerültünk általa.

Szóval ha ti is hasonló problémákra keresitek a megoldást vagy egyszerűen csak szeretnétek egy újfajta módszert kipróbálni – ajánlom Nektek ezt a technikát! Ne féljetek tőle hiszen könnyedén elsajátítható és igazi csoda lehet mindannyiotok számára!

Megtapasztalhattam tehát magam is hogy a baba masszázs valóban segíthet abban hogy nyugodtabb legyen és könnyebben elalszik esténként. Persze mint minden másnál itt sem garantált a siker de mindenképp érdemes adni egy esélyt ennek a módszernek! Ha bevált nálatok is örömmel hallgatom majd a történeteteket!

 

Halk zene vagy mesemondó segítsége az altatásban

Szóval van ez a probléma, hogy a kisbabám nem akar elaludni. Biztosan sok szülő ismeri ezt a helyzetet, amikor hiába próbálkozunk mindenféle módszerrel, valahogy mégsem jön össze az esti nyugalom. Én már csaknem kétségbeestem, mert azt hittem, sose fogok rájönni arra a trükkre, ami végre beválik. Aztán egy nap eszembe jutott: mi lenne, ha halk zenét vagy mesemondást használnék az altatás során?

Kicsit kutattam az interneten és találtam pár érdekes dolgot erről. Számos anyuka írt arról, hogy mennyire hatásos lehet egy kellemes zene vagy egy nyugodt történetmesélés este lefekvés előtt. Persze minden gyermek más és más ilyen téren – de gondoltam adok neki egy esélyt.

A kezdetben kipróbált halk zenék között voltak klasszikus darabok és olyan népszerűbb dallamok is mint például „Twinkle Twinkle Little Star”. Egy idő után rájöttem arra is hogy létezik kifejezetten baba alvós zenékkel foglalkozó YouTube csatorna! Feliratkoztam rá és vettem magunknak hangfalpárnat hiszen úgy olvastam ez segít lehet abban hogy ne legyen a zene túl hangos és ne zavarja a kisbabát. Aztán persze elkezdtem meséket is mondani neki, ahogy az édesanyám tette anno velem.

Szóval hogy működött mindez? Nos, először nem volt olyan sikeres, mint reméltem. Egy idő után viszont azt vettem észre, hogy amint felteszem a halk zenét vagy elkezdek mesélni, lassacskán lehunyja a szemét és nyugodtan alszik el! Persze nem mindig jön be 100%-osan ez a módszer – hiszen ugye minden este más és más helyzetet hozhat-, de összességében sokkal jobb lett az altatás mióta felfedeztük ezt a lehetőséget.

Tudom, lehet hogy sokaknak már alap dolog ennek használata de annyi szülő küzd még ma is az esti altatással. Hát itt van egy újabb bevált praktika: ha nem próbáltad még eddig akkor tedd meg most! Esetleg ha hasonló tapasztalataid vannak oszd meg velünk hogyan segített Nektek némi zene vagy mesélés az altatásban!

 

Mit tegyünk, ha nem működnek a módszerek

Azt hiszem, minden szülő átesett már azon a pillanaton, amikor a baba egyszerűen nem akar elaludni, és hiába próbáltuk bevetni az összes bevált módszert, semmi sem működik. Biztos veletek is előfordult már, hogy esténként órákon keresztül ringattátok a picit vagy énekeltek neki altatót – csak azért, hogy pár perc múlva újra nyitva legyenek a csöppség szemei. Nos, ilyenkor jön el az a pont, amikor felmerülhet bennünk: mit tegyünk ha nem működnek ezek a módszerek?

Először is fontos megérteni azt, hogy minden baba más és más; ami az egyiknél hatásos lehet alvás terén (például egy bizonyos dalocska), annak esetleg nincs semmiféle hatása másik gyermekünkre. Ezért érdemes többféle megoldást kipróbálni – hátha valamelyik beválik! Amennyiben mégsem találunk olyan módszert ami hatékony lenne babánknál és továbbra is nehézséget okoz neki elaludnia vagy éjszaka többször is felriadna könnyezve ,akkor jó ötlet lehet konzultálni orvosunkkal.

Egy dolog viszont mindenképpen segíthet: türelem. A legfontosabb, hogy nyugodtak és türelmesek maradjunk ilyen szituációkban, hiszen a baba érzi, ha idegesek vagyunk – ami csak ront a helyzeten. Próbáljuk meg elkerülni azt, hogy dühöngeni kezdjünk vagy kétségbe essünk; ez ugyanis nemcsak nekünk tesz jót, de babánknak is.

Az alvásproblémák mellett jó lehet egy kicsit változtatni a napi rutinen is: például próbáljuk meg napközben többször játszani vele és beiktatni némi mozgást is az esti lefekvés előtt. Esetleg néhány új altatódal bevezetése is segíthet abban, hogy könnyebben elalszik majd a pici.

Amennyiben pedig már minden módszerrel próbálkoztunk és még mindig nem javult a helyzet ,akkor fontolóra vehető valamilyen alternatív megoldás után nézni :például egy gyengéd masszázs vagy aromaterápia alkalmazása .Ezeknek az opcióknak semmiképp sem árt utána olvasni ,sőt akár szülői fórumokon megtapasztalhatjuk mások sikereit ezen területeken .

Végül pedig sose feledkezzünk meg arról ,hogy van segítség kérhetünk barátainktól ,családtagjainktól is –hiszen ők is szívesen megosztják velünk saját tapasztalataikat .Minden bizonnyal lesz közöttük olyan valaki ,akinek ugyanilyen problémával kellett már szembenéznie – és talán pont az ő tanácsai segítenek majd nekünk a legtöbbet.

Összefoglalva, a Nem alszik el a baba című blogban rengeteg hasznos tanácsot és alvás tippet találhatunk az éjszakai nyugalom megteremtéséhez. A babáknak altatás során fontos, hogy kipróbáljuk a különböző altató technikákat, hiszen minden baba egyedi és más-más módszer válik be náluk. Az alvás tippek mellett pedig figyelnünk kell arra is, hogy biztonságos és kellemes környezetben helyezzük el őket aludni. Így biztosítható az éjszakai nyugalom mind a babának, mind pedig számunkra.

VELÜNK BISZTOSRA MEHETSZ

 

Annyira erős garanciákat vállalunk, ami egyedülálló a területen. Ezt csak azért merjük bevállalni, mert biztosak vagyunk abban, hogy a gondosan megtervezett rendszereink és szolgáltatásunk nálad is maximálisan teljesítik az elvárásokat.
Mivel vállaljuk ezeket a garanciákat, ezért te a legnagyobb biztonságban érezheted magad. Te semmit sem kockáztatsz!

 

Éves karbantartás

Mi figyelmeztetünk az aktuális karbantartásra. Neked nem kell semmilyen időpontot megjegyezned.

Teljes körű garancia!

Garanciát vállalunk az egész rendszerre! Ha problémád adódik, bízd ránk! Nekünk fontos a kényelmed!
Nincs kiszállási díj és alkatrészköltség az ügyfeleinknek.

Nincsenek egyéb költségek

Berendezéseinkhez folyamatosan kedvező áron lehet hozzájutni.