fbpx
Oldal kiválasztása

A nyári hőségben sokan vágyunk egy saját kis oázisra, ahol felfrissülhetünk és élvezhetjük a vízi szórakozást. Ebben a cikkben hasznos információkat találhatnak mindazok számára, akik éppen gondolkodnak egy kerti medence beszerzésén vagy már rendelkeznek ilyennel.

A bejegyzésben az alábbi kulcsfontosságú témákra fogunk összpontosítani:
Medence tisztítás, Kerti medencék típusai és előnyei, Medence karbantartás és építése valamint Vízkezelési tippek. Ezeket ismerve könnyebben megtalálhatjuk azt a megoldást, ami legjobban illik otthonunkhoz és igényeinkhez. Így biztosak lehetünk abban, hogy minden adott lesz ahhoz, hogy álmaink medencéje valósággá váljon – kezdve az optimális mérettől egészen az egyszerűen tartható víztisztaságig.

 

A kerti medencék előnyei és típusai

A kerti medencék előnyei és típusai igazán sokrétűek, hiszen ma már rengeteg féle modell közül választhatunk. Az első és legfontosabb pozitívum, hogy a saját kertünkben élvezhetjük a víz hűsítő hatását, ami nyáron csodálatos élmény lehet a forró napokon. Ki ne szeretne egy fárasztó munkanap után beleugrani a medencébe és elmerülni egy pár percig? És persze ott vannak azok a kellemes hétvégék is, amikor barátokkal vagy családdal töltöd az időt a medence partján.

Egy másik előnye a kerti medencének az egészség szempontjából: úszni nemcsak jó móka, hanem remek testmozgás is egyben! Ha rendszeresen úszol vagy vízi tornát végzel, akkor erősíted az izmaidat és javítod az állóképességedet. És mi jobb hely lenne ennek gyakorlására, mint saját otthonod kényelme?

De lássuk be: nem mindenki engedheti meg magának azt luxust, hogy építtessen egy óriási betonmedencét. Szerencsére ezzel sincsen gond! A mai piacon annyi féle típusú kerti medence létezik már – mindenkinek megtalálható az igényeinek és pénztárcájának megfelelő modell. Az egyszerű, felfújható medencéktől kezdve a gyorsan összeszerelhető acélvázas változatokig mindent megtalálhatsz.

De vajon milyen típusú medencét válasszunk?

Egyrészt figyelembe kell vennünk az elérhető teret: ha kis kerted van, akkor nyilván nem fogsz tudni egy hatalmas medencét elhelyezni. Másrészről pedig azt is érdemes mérlegelnünk, hogy mennyi időt szeretnénk a medence karbantartásával tölteni. Például egy felfújható modell esetében jóval kevesebb időt kell szánnunk a tisztításra és télen is könnyebben lebontva tárolhatjuk.

És persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy minden kerti medence mellett érdemes gondolni néhány alapvető biztonsági intézkedésre – például ne engedd gyermekeket felügyelet nélkül úszni vagy használni vízi játékokat. Ha ezekre odafigyelsz, akkor garantáltan élvezheted majd saját otthonodban ezt a remek kikapcsolódást!

 

Medence építés: lépésről lépésre útmutató

A medence építése nem kis feladat, és gondos tervezést igényel, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Ha most barátkozol a gondolattal, hogy saját kertedben is elhelyeznél egy medencét, akkor pontosan jó helyen jársz!

Először is érdemes tisztázni azt, hogy milyen típusú medencét szeretnénk építeni: lehet ez föld feletti vagy föld alatti konstrukció is. A döntés során vedd figyelembe az anyagiakat és a rendelkezésre álló területet is. Miután ezt eldöntöttük, jöhet a következő lépés: engedélyek beszerzése (ha kell) és szakember megtalálása. Fontos tudni, hogy bizonyos méretű medencék esetén előzetes kommunális engedély szükséges – jobb erről időben tájékozódni.

Az alapok megteremtése után jönnek az olyan technikai kérdések mint például vízforgató rendszer kiválasztása vagy világítás tervezése. Itt érdemes alaposan utánaolvasni a lehetőségeknek, hogy olyan rendszert válasszunk, amelyik hosszú távon is megfelelő szolgáltatást nyújt nekünk. Egy jó vízforgató rendszer segít abban, hogy a medence vizét tisztán és egészségesen tarthassuk anélkül, hogy órákat kellene vele töltenünk.

Ha az összes technikai részletet sikerült kidolgoznunk, akkor jöhet a medence burkolata és környezete. A burkolat anyagát tekintve többféle lehetőség közül választhatunk: kerámia csempe, mozaik vagy PVC fólia. Döntésünknél figyelembe vehetjük az árat és a tervezett használatot is: például egy sportolásra használt medencénél praktikusabb lehet egy strapabíró anyag.

Végül pedig gondoskodjunk arról, hogy kényelmes legyen a medence melletti időtöltés is – erre szolgálnak a napozóágyak vagy esetleg egy pergola beépítése. No de vajon milyen extrákra van még szükség ahhoz, hogy igazán élvezhessük az újonnan épített kerti oázist? Talán egy hangulatos világítás esti fürdőzéseknél vagy egy külső zuhany a medencéből való kijövetel előtt? A lehetőségek száma végtelen, és csak rajtad áll, hogy mennyire szeretnéd feldobni ezt a sarkot otthonodban.

 

Vízkezelési tippek a tiszta medence érdekében

A kerti medencék nyáron hűsítő menedéket jelentenek a forróság elől, de sokak számára gondot okozhat a víz tisztán tartása. Szerencsére van néhány bevált módszer, amivel könnyedén megőrizhetjük medencénk vizét kristálytisztának egész szezon alatt! Vízkezelési tippek következnek a tiszta medence érdekében.

Első lépésként fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük és beállítsuk a víz pH-szintjét. A legideálisabb érték 7,2-7,6 között van – ekkor hatásosabbak az algák és baktériumok elleni vegyszerek is. Érdemes hetente legalább egyszer mérni és szükség szerint korrigálni ezt az értéket.

Másodszor pedig ne feledkezzünk meg az úszómedence szűrőrendszeréről sem! Ez ugyanis kulcsfontosságú abban, hogy eltávolítsa a vizet szennyező anyagokat – például leveleket vagy rovarokat. Győződjünk meg róla, hogy rendszeresen ürítjük és tisztítjuk a kosarat; ha pedig homokszűrős rendszert használunk, akkor időnként vissza kell mosni azt.

Harmadszor, a medencében található algák ellen alkalmazzunk algaölő szert. Az algák ugyanis nemcsak zavarossá teszik a vizet és csúszóssá változtatják a felületeket, de egyes fajtái egészségügyi problémát is okozhatnak. A megfelelő vegyszerrel azonban könnyedén elkerülhetjük ezt a kellemetlen helyzetet.

Negyedszer, semmiképpen se hanyagoljuk el az úszómedence takarítását! Használjunk erre speciális porszívót vagy kézi hálót, hogy hatékonyan eltávolítsuk a lebegő és az alján lévő szennyeződéseket. Érdemes hetente legalább egyszer átnézni a medencét és megtisztítani azt – így biztosak lehetünk abban, hogy vízünk mindig tiszta marad!

Ötödször pedig figyeljünk rá, hogy rendszeresen cseréljük ki a vizet (általában évente egyszer), hiszen idővel mindenféle anyagok halmozódhatnak fel benne – ilyenek például az oldott ásványok vagy zsírok -, amik rontanak annak minőségén.

Nem kell tehát aggódni amiatt, hogy kerti medencénk vize ne lenne kristálytiszta! Ha betartjuk ezeket a vízkezelési tippeket, akkor garantáltan mindenki örömmel használhatja majd az úszómedencét egész nyáron át. Végül pedig élvezzük a frissítő fürdőzést és a kerti medence adta előnyöket!

 

Kerti medencék megfelelő karbantartása

A kerti medencék megfelelő karbantartása nagyon fontos, hiszen csak így tudjuk élvezni a fürdőzés előnyeit és a víz tisztaságát. Ebben a bekezdésben szeretnék pár hasznos tanácsot adni arra vonatkozóan, hogyan is érdemes gondoskodnunk medencénkről.

Először is, rendszeresen ellenőrizzük a víz minőségét! Ezért ajánlatos legalább hetente egyszer mérni az algásodásra utaló jeleket és beállítani a pH-értéket. Ha túl alacsony vagy magas a pH-érték, akkor könnyen felborulhat a medence vegyi egyensúlya, ami kellemetlen szagokhoz vezethet és baktériumok elszaporodásához. A megfelelő tartományban tartandó pH-szint általában 7,2 és 7,6 között van.

Másodsorban ne feledkezzünk meg az időnkénti porszívózással sem! A kerti medencékben gyakran összegyűlik az üledék és kosz, amelyek eltávolítása nem mindig egyszerű feladat. Azonban ha rendszeres időközönként végigporszívózzuk ilyenkor az alját és oldalait is megszelídítjük ezt a problémát.

Harmadsorban, ne sajnáljuk a medencetakaró használatát! Egy jó minőségű takaró nemcsak a víz tisztaságának megőrzésében segít, hanem abban is, hogy kevesebb vegyszert kelljen használnunk és csökkentheti az energiafogyasztást is. Télen pedig megvédi a medencét az időjárás viszontagságaitól.

Továbbá nagyon fontos még figyelmet fordítani a szűrőrendszerre is. Az egyik legfontosabb eszközünk ugyanis ez lesz abban, hogy medencénk tiszta maradjon. A szűrőt rendszeresen ellenőrizzük és ha szükséges cseréljük ki vagy tisztítsuk meg annak érdekében, hogy hatékonyan működjön.

 

Medence tisztítás: gyakori hibák és megoldások

A kerti medencék igazán nagyszerűek tudnak lenni, hiszen nyáron a forró napokon kellemes hűsítő élményt nyújtanak. Azonban sokan nem is gondolnák, hogy mennyi odafigyelést igényel egy medence megfelelő tisztítása és karbantartása. A blogomban most beszélnék a medence tisztítás során elkövethető gyakori hibákról és azok megoldásairól.

Az egyik leggyakoribb hiba, amit tapasztaltam, az a vegyszerek adagolásának téves mérése vagy annak teljes figyelmen kívül hagyása. Sokan nem veszik komolyan, hogy pontosan mekkora mennyiséget szabad csak használni ezekből a termékekből. Pedig ennek következménye lehet például zavaros víz vagy akár fertőzések is! Ezért mindig olvassuk el alaposan a dobozon lévő utasítást és próbáljunk meg tájékozódni arról, hogy mi az ideális dózis.

Másik tipikus probléma, amivel találkoztam már többször is: túlzott algásodás. Az algák képesek gyors ütemben elszaporodni és eltömíteni a szűrőberendezéseket. Ennek eredményeként pedig rontják a medence vizének minőségét. Az algásodás ellen érdemes rendszeresen használni algagátló szerket és hetente egyszer alaposan kitakarítani a medencét.

A vízforgató pumpa nem megfelelő működése is okozhat gondokat. Ha például a berendezés túl sokat vagy túl keveset dolgozik, az befolyásolja a vegyszerek hatékonyságát és így könnyen kialakulhatnak problémák. A legjobb, ha minden nap legalább 8 órán át üzemeltetjük a pumpát, de ezt mindig igazítsuk az adott medence méretéhez és forgalmához.

Említést érdemel még az is, hogy sokan elhanyagolják a szűrőrendszer karbantartását. Pedig ez kulcsfontosságú dolog ahhoz, hogy tiszta maradjon a medence vize! Éppen ezért legalább havonta egyszer mossuk ki alaposan a szűrőbetétet vagy cseréljük ki azt.

Összegezve tehát látható, hogy egy kerti medence tisztántartása nem csak arról szól, hogy időnként bedobjunk egy-két klórtablettát és reménykedünk benne, hogy minden rendben lesz. Figyelnünk kell például az algásodásra vagy a vízforgató pumpa működésére is, és rendszeresen ellenőriznünk kell a szűrőberendezéseket. Ha ezekre odafigyelünk, akkor garantáltan élvezhetjük a medencézés örömeit!

A medence vizének minőségének ellenőrzése

A medence vizének minőségének ellenőrzése egy olyan dolog, amit gyakran hajlamosak vagyunk elhanyagolni, pedig rendkívül fontos a kerti medencék esetében. Egy szép nyári napon, amikor a nap süt és a víz csábítóan csillog, könnyű elfelejteni, hogy mennyire lényeges az egészségünk és biztonságunk szempontjából is tiszta vízzel úszkálni. De hogyan is lehet ezt egyszerűen megoldani?

Első lépésként érdemes beszerezni egy víztesztelő készletet, ami segítségünkre lesz abban, hogy pontos képet kapjunk a vízünk állapotáról. Ezáltal megtudhatjuk például azt is, hogy megfelelő-e a klór- és pH-szintje. Ha ezek nem megfelelőek, akkor könnyedén beállíthatjuk őket az adott utasítások alapján.

Másodszor ne feledkezzünk meg az algák elleni védelemről sem! A zöldes árnyalatú medencevíz ugyanis nemcsak esztétikailag rontja a hangulatot, de baktériumok és algák táptalaja is lehet. Szerezzünk be egy jó minőségű algaölőt és használjuk rendszeresen a medence tisztításához.

Harmadszor, a szűrőrendszerünk karbantartása sem elhanyagolható tényező. Egy jól működő szűrő ugyanis eltávolítja a vízből az apróbb szennyeződéseket és baktériumokat, így hozzájárulva egy egészségesebb medencekörnyezethez. Ügyeljünk arra, hogy időnként ellenőrizzük és tisztítsuk meg a szűrőt, valamint cseréljük ki azt amikor szükséges.

Végül pedig gondoskodjunk arról, hogy rendszeresen porszívózzuk vagy seprűvel tisztítsuk meg a medence alját és falait is. Így biztosak lehetünk abban, hogy minden szennyeződést eltávolítottunk és élvezhetjük az igazán kristálytiszta vizet.

Összegezve tehát látható, hogy némi odafigyeléssel és rendszeres karbantartással garantálhatóvá válhat az egészségesebb kerti medence élménye. A fent említett tippek remélhetőleg hasznosnak bizonyulnak mindazoknak akik szeretnének egy kicsit többet megtudni erről a fontos részéről – hiszen miért is ne élvezhetnénk a medencézés örömeit teljes biztonsággal?

Biztonsági szempontok a kerti medencéknél

A kerti medencék népszerűsége egyre növekszik, hiszen a nyári hőségben nincs is jobb érzés, mint a saját kertünkben csobbanva enyhíteni a forróság okozta kellemetlenségeket. De mielőtt belevágnánk a medence beszerzésébe és felállításába, fontos tisztázni néhány biztonsági szempontot, hogy gondtalanul élvezhessük ezt az otthoni luxust. A Biztonsági szempontok a kerti medencéknél című fejezetben erről lesz szó.

Elsősorban azt kell megvizsgálnunk, hogy milyen méretű és típusú medencét szeretnénk. Vegyük figyelembe a rendelkezésre álló területet, valamint azt, hogy gyerekek vagy felnőttek használják-e majd leginkább. A gyerekeknek ajánlatos sekélyebb medencét választani, amelyben könnyebben el tudnak lábalni és kevésbé fenyegeti őket fulladás veszélye.

A megfelelő talajra is érdemes odafigyelni: lehetőség szerint sík és stabil felületre telepítsük a medencét. Ha esetleg lejtős területen helyezkedik el otthonunk kertje vagy udvara, akkor egy földmunkával érdemes a területet bevonni, hogy biztosítsuk a megfelelő alapot. Így elkerülhetjük a medence eldőlését vagy vízszivárgást, amely komoly balesetekhez vezethet.

Az elektromos berendezések is nagy szerepet játszanak egy kerti medence esetében. Ügyeljünk rá, hogy az összes elektronikai eszközt – mint például a vízforgatót vagy világítást – szakszerűen és biztonságosan telepítsük. Ezen felül ne feledkezzünk meg a földelésről sem, hiszen ez is hozzájárul az áramütés veszélyének minimalizálásához.

Ha már minden előkészületi munka megtörtént, akkor jöhet a vízellátás kérdése. Bizonyosodjunk meg róla, hogy tiszta ivóvizet használunk feltöltésre és rendszeresen ellenőrizzük annak minőségét. A klórtabletták használata segíthet abban, hogy kellemes és egészséges állapotban tartsuk a vizet.

Végül pedig mindenképpen gondoljunk bele abba is: vajon ki fogja használni ezt a medencét? Ha gyerekek élvezik majd leginkább ezt az otthoni paradicsomot, akkor jól jönnek a biztonsági eszközök, mint például a medencekerítés vagy a mentőöv. Egy kis odafigyeléssel és előrelátással tehetjük igazán élvezetessé és biztonságossá a kerti medencénk használatát.

A legjobb kiegészítők a kerti medencékhez

A legjobb kiegészítők a kerti medencékhez – erről szeretnék most mesélni nektek, hiszen ezek nélkül nem tudnánk ugyanúgy élvezni a nyári napokat a medencénknél. Gondoljunk csak bele, mennyire jó érzés egy forró napon lehűteni magunkat egy kellemes fürdővel a saját hátsó udvarunkban! De vajon milyen eszközökkel tehetjük még jobbá ezt az élményt?

Először is, fontos beszerezni egy jó minőségű vízforgatót vagy szűrőt. Ezek segítségével tisztán tarthatjuk a vizet és megakadályozhatjuk a baktériumok elszaporodását. Egy jó vízforgatóval sokkal kevesebb vegyszert kell használni és így egészségesebb környezetben lubickolhatunk.

Második lépésben érdemes belegondolni egy fűthető medence beszerzésébe, vagy ha már van medencénk akkor annak utólagos fűtése lehet megoldás. Hogy miért? Azért, mert így biztosan élvezhetünk minden percét annak ideje alatt amíg tart az úszószezon: még akkor is ha az idő kissé hűvösre fordulna. Arról nem is beszélve hogy este vagy egy hűvösebb napon is élvezhetjük a meleg vizet, ami jó hatással van az izmokra és az ízületekre.

Harmadik fontos kiegészítő a medencefedés. Egy jó fedés vagy takaró megakadályozza hogy szennyeződések, levelek kerüljenek be a vízbe és továbbá csökkenti a párolgást is. Így kevesebb vizet kell pótolni, ráadásul energiát is spórolunk vele ha fűtött medencénkről beszélünk.

Ne feledkezzünk meg a biztonság kérdéséről sem! Ha gyerekek vannak a háznál, mindenképpen gondoskodjunk róluk és szereljünk fel egy biztonsági kerítést vagy lépcsőt – így elkerülhetjük az esetleges baleseteket.

Végül pedig – de nem utolsósorban – jöhettek a kényelmet szolgáló eszközök: úszógumik, napernyők, nyugágyak… Ezekkel garantált lesz egy igazán kellemes időtöltés saját kis édenkertünkben!

Összegezve tehát láthatjuk: rengeteg olyan kiegészítő áll rendelkezésünkre amelyek segítségével még jobbá tehetjük otthoni medencénket. Hogy melyikre van szükségünk, az persze attól függ milyen medencénk van és mi a legfontosabb számunkra. Viszont egy biztos: ha jól választunk, garantáltan élvezni fogjuk saját kis vízi paradicsomunkat!

Környezetbarát módszerek a medence tisztítására

A kerti medencékről szóló blogunkban már rengeteg hasznos információt megosztottam veletek, de ma egy igazán izgalmas témát szeretnék boncolgatni: a környezetbarát módszerek a medence tisztítására. Ugye milyen jó lenne, ha nem kellene annyi vegyszert használni a medence vízének tisztán tartásához? Szerintem igen, és úgy gondolom, hogy ebben ti is egyetértetek velem.

Először is beszéljünk a természetes vízforgató rendszerekről. Ezek olyan növényekkel vannak telepítve, amelyek segítenek megtisztítani és oxigéndúsabbá tenni a vizet. Nem csak esztétikailag mutatósak ezek az élőlénytelepek, hanem hatékonyan üzemelnek is! Ráadásul csökkenthetjük velük vagy akár teljesen elhagyhatjuk a klór használatát. Hihetetlen ugye?

Egy másik érdekes lehetőség az UV-fényt használó vízfertőtlenítés. Itt arról van szó, hogy az ultraibolya fény segítségével eltüntetheti mindenféle baktériumot és algát anélkül, hogy vegyszereket kellene beledobnunk a medencébe. Milyen egyszerű és mégis hatékony megoldás, nem gondoltátok volna?

A harmadik lehetőség pedig a só elektrolízises rendszerek használata. Biztosan hallottatok már erről a módszerről, ami alapvetően azt jelenti, hogy sót adunk a medence vizéhez, majd egy speciális eszközzel lebontjuk az összetevőit káros anyagok nélküli részekre. Így keletkezik egy természetes klórforrás, amely segít tiszta és átlátszó maradni a víznek anélkül, hogy szúrós szagot keltenénk körülötte.

Mindezek mellett persze ne felejtsük el az alapvető mechanikai tisztítást sem: időnként jó alaposan letakarítani a medence falait és fenekét is fontos feladat! A felszálló algák vagy kosz eltávolítása legalább olyan lényeges kérdés mint vegyszereket alkalmazni vagy sem.

Összegezve tehát láthatjuk, hogy rengeteg alternatív lehetőség áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy környezetbarát módon tartsuk tisztán medencénket. Érdemes tehát kipróbálni ezek közül akár többet is – talán meglep bennünket mennyire hatékonyan és kíméletesen működhetnek ezek a módszerek!

Szezon végi teendők: hogyan téli le a kerti medencét

A kerti medencék nyáron a család és barátok számára nagyszerű lehetőséget biztosítanak a hűsölésre és kikapcsolódásra, de amikor beköszönt az ősz, eljön az ideje, hogy gondoskodjunk róla, hogyan is téli le a kerti medencét. A szezon végi teendőkről szóló bekezdésünkben szeretnék néhány hasznos tanáccsal szolgálni.

Először is fontos tisztán tartani a vizet: szükség esetén pótoljuk a klórt, illetve ellenőrizzük a pH-értéket. Ha már nem fürdünk benne, akkor érdemes egy speciális takarót is ráteríteni, ami megvédi a medencét az időjárás viszontagságaitól és megakadályozza az algák növekedését. A levelekkel teli őszi hónapokban pedig rendszeresen távolítsuk el a hullott faleveleket és egyéb szennyeződéseket.

Második lépésként jól jön egy alapos medence-porszívózás. Ezzel eltávolíthatjuk az üledéket vagy apróbb koszos részeket. Ha ezzel túl vagyunk ne felejtkezzünk meg vegyszerekről sem! Mielőtt végleg lezárnánk a medencét, érdemes algásodásgátlót és téli konzerválószert is hozzáadni a vízhez.

Egy másik fontos kérdés: vajon ki kell-e engedni a vizet a medencéből? Nos, erre nincs egyértelmű válasz. Ez függ többek között attól, milyen anyagú és méretű medencéről van szó. A felfújható vagy az acélvázas kisméretű modellek esetén ajánlatos teljesen kiengedni a vizet és elcsomagolni őket. A nagyobb medencék esetében viszont általában elegendő az úgynevezett „téli vonal” alá engedni a vizet – ez általában kb. 20-30 cm-rel a skimmer alatt található.

A vízforgató rendszer lekapcsolása és ürítése sem maradhat el! Ügyeljünk rá, hogy minden csövet, szivattyút és szűrőt gondosan kiürítsünk, nehogy bennük maradjon víz, amely megfagyva tönkreteheti az alkatrészeket.

Ha figyelmesen követjük ezeket az utasításokat és gondosan felkészítjük kerti medencénket a télre, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jövő nyáron ismét gondtalanul élvezhetjük a kerti pancsolás örömeit. Persze, minden medence más és más, ezért érdemes alaposan utánajárni az adott típusra vonatkozó ajánlásoknak is.

Összefoglalva, a fontos tudnivalók a kerti medencékről kapcsán elmondható, hogy a medence tisztítás, kerti medencék megfelelő tervezése és kivitelezése, valamint a medence karbantartás és egy hatékony vízkezelési tippek alkalmazása elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszan élvezhessük ezt a kellemes kikapcsolódást nyújtó lehetőséget. A minőségi medence építés alapvető fontosságú az élettartam és biztonság szempontjából is. Ne feledkezzünk meg ezekről az alapvető lépésekről, ha szeretnénk otthonunkban saját kerti medencét építeni vagy már meglévő medencénket fenntartani.

VELÜNK BISZTOSRA MEHETSZ

 

Annyira erős garanciákat vállalunk, ami egyedülálló a területen. Ezt csak azért merjük bevállalni, mert biztosak vagyunk abban, hogy a gondosan megtervezett rendszereink és szolgáltatásunk nálad is maximálisan teljesítik az elvárásokat.
Mivel vállaljuk ezeket a garanciákat, ezért te a legnagyobb biztonságban érezheted magad. Te semmit sem kockáztatsz!

 

Éves karbantartás

Mi figyelmeztetünk az aktuális karbantartásra. Neked nem kell semmilyen időpontot megjegyezned.

Teljes körű garancia!

Garanciát vállalunk az egész rendszerre! Ha problémád adódik, bízd ránk! Nekünk fontos a kényelmed!
Nincs kiszállási díj és alkatrészköltség az ügyfeleinknek.

Nincsenek egyéb költségek

Berendezéseinkhez folyamatosan kedvező áron lehet hozzájutni.