fbpx
Oldal kiválasztása

Üdvözöllek kedves Olvasó a Plukkido – Játékos Gyereknevelés blogon! Ebben a bejegyzésben a gyereknevelés során felmerülő kérdéseket és kihívásokat szeretnénk megvitatni, valamint hasznos tippeket és ötleteket adni a játékos tanulás megvalósításához. A célunk az, hogy segítsünk neked abban, hogyan teheted izgalmasabbá és élvezetesebbé gyermekeid számára a tanulást, miközben fejlődnek és felfedezik a világot. Az általunk ajánlott módszerek között megtalálod például a manó leveleket vagy akár egy benefitto-t is. Kövess minket további inspiráló ötletekért és gyakorlati tanácsokért ezen az úton!

 

Plukkido és a gyereknevelési tippek

Plukkido és a gyereknevelési tippek kapcsolatáról beszélve, szeretnék megosztani veletek néhány személyes tapasztalatot. Az egyik legnagyobb kihívás a gyermeknevelésben, hogy megtaláljuk azt a módszert, ami segít abban, hogy játékosan fejleszthessük gyermekeink képességeit és értékeit. A Plukkido pont ebben nyújt nagyszerű lehetőséget.

Mikor először találkoztam a Plukkidóval, rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Vajon hogyan segíthet egy ilyen játékpedagógiai eszköz abban, hogy könnyedén átadjunk fontos tanulságokat neveltetünknek? Hála az égnek nem kellett sokáig várnom a válaszra! Hamar rájöttem arra, hogy ez az ötletes rendszer mennyire hasznos tud lenni mindennapjaink során.

A Plukkido rendszer lényege ugyanis abban rejlik, hogy játékos formában adja át azokat a fontos nevelési elemeket – mint például az önkontroll vagy az empátia – amelyre minden gyermeknek szüksége van ahhoz, hogy boldog és sikeres felnőtt váljon belőle. De mi teszi ezt a módszert annyira hatékonyá és élvezetessé?

Az egyik legszebb dolog a Plukkidóban, hogy közösen tudunk vele játszani gyermekeinkkel. Így nem csak ők tanulnak valami újat, hanem mi is jobban megismerhetjük őket, miközben együtt töltünk minőségi időt. A játék pedig olyan egyszerűen felépített, hogy bármely korosztálynak alkalmas – így testvérek esetén sem kell aggódni az életkorbeli különbség miatt.

A Plukkido játékok során találkoztam olyan szituációkkal is, amikor azt gondoltam: „Húha! Ezt biztos nehéz lesz megtanítani neki!” De aztán mindig csodálkoztam azon, milyen gyorsan és könnyedén ment át ezek a készségek a gyerekeknek. Például amikor először próbáltuk a felelősségvállalást fejlesztő játékot, kezdetben furcsa volt látni gyermekemet annyira belemerülni a feladatba. De ahogy haladtunk előre, egyre inkább láttam rajta az örömöt és büszkeséget amiatt, hogy képes önállóan elvégezni egy-egy feladatot.

Összefoglalva, a Plukkido és a gyereknevelési tippek kapcsolata egyszerűen zseniális. Ha szeretnéd gyermekeidet játékosan nevelni anélkül, hogy erőltetettnek éreznéd magad, mindenképp próbáld ki ezt a rendszert. Nem csak az ő fejlődésükben segít, de te is nagyon sok örömöt lelhetsz benne!

 

Játékos tanulás: hogyan segíthet a Plukkido?

Játékos tanulás: hogyan segíthet a Plukkido? Egyre több szülő keresi azt a módszert, amelynek segítségével gyermekük jól érzi magát miközben tanul és fejlődik. A Plukkido pont ilyen lehetőséget nyújt azáltal, hogy a gyerekek játszva sajátítanak el új ismereteket.

A Plukkido egy olyan eszköz, ami az egyszerűségén túl nagyon hatékony is tud lenni. Gondolj bele: mennyivel könnyebb tanulni valamit, ha közben élvezzük is a folyamatot! Nem csak arról van szó, hogy gyorsabban megértünk dolgokat, hanem arról is, hogy sokkal jobban megragad bennünk az új információ és hosszabb távon emlékszünk rá. Na de hogyan működik ez pontosan?

A Plukkido alapvetően abban segít neked és gyermekednek, hogy közös időt tölthessetek el együtt minél hasznosabban. Úgy épül fel a játék menete, hogy minden lépésnél valamilyen képességet vagy készséget kell alkalmazni – legyen az logika, memória vagy akár kommunikációs készség. És ami még ennél is fontosabb: mindezt úgy teszi lehetővé, hogy közben jól is érzitek magatokat.

Emlékszel még arra az időre amikor te magad gyerek voltál és mennyire szerettél játszani? Azért imádtad annyira a játékot, mert szórakoztató volt, ugye? Nos, a Plukkido pont ezt a pozitív élményt próbálja meg átadni mostani gyerekeinknek – csak úgy mellékesen megtanítva nekik valami hasznos dolgot. Vajon hány olyan emléked van, amihez vidám pillanatok kapcsolódnak és amit ezért sosem felejtesz el?

Persze nem azt mondom, hogy minden tanulásnak így kellene kinéznie – hiszen vannak olyan helyzetek is (pl. vizsgák), amikor komolyabban kell állni hozzá. De ha már egyszer egy játék keretén belül is lehet módszeresen fejlődni és élvezni mindezt: miért ne használnánk ki ezt az alkalmat? Főleg akkor, ha látjuk rajta gyermekünkön – vagy saját magunkon -, hogy örömmel veszi kézbe ezt a „tanulós” játékot.

Összefoglalva tehát a Plukkido egy igazán remek eszköz annak érdekében, hogy gyermekeink játszva tanuljanak és ezzel hosszú távon is előnyükre váljon. Ha még nem próbáltátok ki, érdemes lehet egy esélyt adni neki, hogy megtapasztaljátok a játékos gyereknevelés pozitív hatásait.

 

Manó levelek: izgalmas üzenetek a gyerekeknek

Manó levelek: izgalmas üzenetek a gyerekeknek

A Plukkido blogon igyekszünk olyan témákat feldolgozni, amelyek segítenek a játékos gyereknevelésben. A mai bejegyzésben egy különleges ötletet szeretnék megosztani veletek, ami garantáltan mosolyt csal majd a kicsik arcára. Ti is hallottatok már manó levelekről? Ha nem, akkor itt az ideje beavatni benneteket ebbe a varázslatos világba.

Gondoltátok volna, hogy milyen izgalmas lehet egy aprócska levél kézhez kapása? Főleg ha az egy manótól érkezik! A manó levelek kis méretű és színes papírokból készült üzenetek, amikkel kedveskedhetünk csemetéinknek vagy akár egymásnak is. Ezekkel az apróságokkal könnyen elvarázsolhatjuk a mindennapokat és reményeink szerint még közelebb hozhatjuk őket ehhez a csodás világhoz.

Mielőtt belekezdtem volna ennek az új hobbinak az alkotásába, jó néhány kérdést feltett magának: Milyen formátumú legyen maga a levél? Milyen tartalommal töltsem meg? Hogyan adjam át neki ezt az ajándékot? Aztán rájöttem, hogy nincs szükség bonyolult tervekre vagy szigorú szabályokra. Az a legfontosabb, hogy az üzenetek pozitív hangvételűek és szeretetteljesek legyenek.

A manó levelek elkészítése egyszerűbb, mint gondolnátok. Először is válasszunk ki egy-egy kivágott papírdarabkát vagy használjunk már előre készült aprócska leveleket. Ezután írjuk rá saját kezűleg vagy nyomtassuk ki valamilyen vidám betűtípussal az üzenetünket. Ha van kedvetek és időtök, díszíthetitek a levelet matricákkal, rajzokkal és csillámragasztóval is – de ez nem kötelező lépés.

Ha megvan a levélke, jöhet a legizgalmasabb része: átadni! Keressünk olyan helyeket otthon (vagy akár az óvodában), ahová biztosan odatalálnak majd gyermecskéink: pl. cipőbe rejtve, cumisüveg mellé dugva stb. Higgyétek el, lesznek meglepetve és örülnek majd neki!

Összegezve tehát érdemes kipróbálni ezt a módszert mindazoknak, akik szeretnének egy kis varázslatot csempészni a hétköznapokba. A manó levelek segítségével nem csak a gyerekek fantáziáját, de a saját kreativitásunkat is fejleszthetjük, miközben mosolyt csalunk az arcukra. Meglátjátok, hamarosan már Ti magatok is alig várjátok majd, hogy milyen újabb izgalmas üzenetekkel lephetitek meg őket!

 

A Plukkido szerepe az óvodai környezetben

A Plukkido szerepe az óvodai környezetben igazán fontos és előnyös lehet a gyerekek fejlődése szempontjából. Gondoljunk csak arra, hogy mennyire izgalmas és érdekes lehet egy olyan játék, amely segít a gyerekeknek új készségeket elsajátítani, miközben élvezik is a játékot! A Plukkido egy tökéletes eszköz erre, hiszen nemcsak szórakoztató, de rengeteg tanulási lehetőséget is nyújt.

Az óvodai környezetben a Plukkidóval való foglalkozás hatalmas előnyökkel járhat. Először is, ez a játék segíti a gyerekek képzelőerejét és alkotói képességét. Mivel nincsenek előre meghatározott formák vagy minták, így mindenki kedvére alakíthatja saját kreálmányait. Ezáltal jóval gazdagabb lesz az óvodások fantáziavilága!

Másodszor pedig nagyszerűen fejleszti a finommotorikus készségeket. Könnyen elkészíthető figurák létrehozása során ugyanis aprólékos mozdulatokra van szükség – például csipeszfogást használva összeszedni az apró elemeket vagy akár egymásra rakosgatni őket. Ezzel az óvodások kézügyessége és koordinációja is folyamatosan fejlődik.

Harmadsorban a Plukkido segítségével a gyerekek megtanulhatják az együttműködést és a csapatmunkát. Óvodai környezetben ugyanis gyakran előfordul, hogy közösen dolgoznak valamin – legyen az egy hatalmas építmény vagy akár csak egy kisebb játékfoglalkozás -, ami során nemcsak egymástól tanulnak, de összedolgoznak is annak érdekében, hogy sikerüljön valami nagyszerűt alkotni.

És végül ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mennyire jó hangulatúvá teheti az óvodai mindennapokat ez a vidám és szórakoztató játék! Hiszen ki ne szeretné azt látni, ahogy saját gyermeke boldogan játszik társaival? A Plukkido biztosítja ezt a derűs légkört és segít abban, hogy minden nap újabb izgalmas kalanddal teljen el.

Összegezve tehát elmondható: A Plukkido remek választás lehet minden olyan óvoda számára, amely szeretné támogatni gyermekeinek fejlődését és kellemes környezetben szeretné eltölteni az óvodai napokat. A Plukkido-val való játék számos előnnyel jár, melyek között megtalálható a képzelőerő fejlesztése, finommotorikus készségek gyakorlása, az együttműködés és csapatmunka megtanulása, valamint minden nap feldobja a hangulatot! Hát nem lenne hihetetlenül jó mindezt megvalósítani?

 

Szülői visszajelzések a Plukkidóról

Egyik nap beszélgettem egy jó barátommal, aki szintén kisgyermekes anyuka, és előkerült téma a Plukkido. Nem hittem a fülemnek, amikor elkezdett sorolni néhány szülői visszajelzést erről a játékos gyereknevelési módszerrel kapcsolatban. Úgy döntöttem, érdemes lenne megosztani veletek is ezt az információt.

Az egyik legkedvesebb történetet egy olyan anyuka osztotta meg velünk, akinek korábban nehézségei voltak a gyermekével való kommunikációban. A Plukkidónak köszönhetően viszont most már sokkal könnyebben tudnak egymásra hangolódni. Az anyuka szerint ez nem csak az ő és gyermeke közötti kapcsolatra van pozitív hatással, hanem az egész családi légkörre is.

Volt olyan apa is, aki arról számolt be, hogy nehezen talált közös elfoglaltságokat kislányával. De mióta elkezdtek játszani a Plukkidóval, minden hétvégén új ötletekkel áll elő és örömmel tölt időt lányával – így erősítve még inkább apai-lányai kapcsolatot.

A Plukkidóról szóló visszajelzések között természetesen akadtak olyanok is, amelyek a módszer fejlesztőinek ötleteit dicsérték. Egy anyuka például elmondta, hogy a Plukkidó által javasolt játékok és tevékenységek nagyon hasznosak voltak számára abban, hogy új élményeket nyújtson gyermekének anélkül, hogy órákat töltené az interneten kutatva.

Egy másik érdekes visszajelzést egy nagymama osztott meg velünk. Ő azt tapasztalta, hogy mióta unokája kezdett játszani a Plukkidóval, sokkal inkább képes önállóan foglalatoskodni és kevésbé igényli folyamatos figyelmet.

Végül pedig szeretnék még beszámolni egy olyan anyuka visszajelzéséről is, aki arról mesélt nekem, hogy miután bevezették otthon a Plukkidót és elkezdtek ezzel játszani kisfiaval – nem csak játékosabban zajlik a mindennapok során az ő nevelése , de sokkal jobban sikerült felhívni figyelmét arra , hogyan viselkedjen bizonyos helyzetekben.

Összegezve tehát: minden eddigi tapasztalat alapján úgy gondolom, hogy bárki számára hasznos lehet a Plukkido beillesztése a gyereknevelésbe. Azoknak is, akiknek már jól megy a kommunikáció gyermekükkel, és azoknak is, akik szívesen tanulnának új módszereket ezen a területen. Mindegy, hogy anyuka vagy apa vagy nagyszülő – mindenkinek érdemes kipróbálnia!

 

Történetmesélés és interaktív játék egyben

A Plukkido játékos gyereknevelés során sokszor találkoztam olyan helyzetekkel, amikor a történetmesélés és az interaktív játék kombinációja hatalmas sikert aratott a kicsik és nagyok körében egyaránt. Nemrég például egy családi összejövetelen került elő ez a téma, és úgy döntöttünk, miért ne próbálnánk ki ezt a módszert együtt?

Először is közösen választottunk egy mesét, ami minden gyereknek tetszett – végül A három kismalac lett a befutó. Ezután elkezdtem mesélni a történetet, de úgy alakítottuk át, hogy közben interaktív játék is legyen belőle. Minden alkalommal, amikor eljött az idő valamelyik fontos eseményre vagy döntésre (pl: milyen házat építsenek), megkérdeztem őket hogyan tovább.

A gyerekek imádták azt az érzést, hogy ők irányíthatják a történetet és szinte látni lehetett rajtuk az izgalmat. Amellett pedig rengeteg nevetés és vidám pillanat született: például mikor eltűnődtek azon vajon milyen állapotban van most Farkas úr vacsora után, vagy hogy vajon milyen házat építenének ők maguknak.

Mindeközben pedig észrevétlenül tanultak is: megbeszéltük a különböző anyagok előnyeit és hátrányait, illetve azt is megtanulták, hogy együttműködés nélkül nehéz dolgokat elérni. Ráadásul úgy éreztem, hogy ez az interaktív játék sokkal inkább lefoglalta a figyelmüket és motiválta őket, mint egy hagyományos mesélés.

Ami engem illet, nekem is nagyon jó élmény volt látni a gyerekek lelkesedését és örömét ebben a közös tevékenységben. És ami még fontosabb: úgy tűnt mintha mindenki otthagyta volna egy kicsit a számítógépet vagy tablettet és helyette valódi emberi kapcsolatokra törekedett volna – legalábbis addig amíg tartott a játék.

Összességében tehát csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a módszert: próbáljuk ki otthon vagy baráti társaságban ezt az egyszerre izgalmas és tanulságos játékot! A Plukkido játékos gyereknevelés során rengeteg hasonló tapasztalatra tehetünk szert – csak merjünk nyitottak lenni a kreatív ötletekre és bátran váltsunk mesélésről interaktív játékra!

 

Fejlesztő feladatokkal teli élményvilág

Azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a fejlesztő feladatokkal teli élményvilág igazán fontos a gyermekek számára. A Plukkido – Játékos Gyermeknevelés blogon rengeteg ötletet találtam arra vonatkozóan, hogyan lehet ezt megvalósítani a mindennapokban. Ebben a bekezdésben szeretnék megosztani veletek néhány gondolatot erről.

Egyik nap például az egyik bejegyzést olvasva rájöttem, milyen egyszerű és mégis hatékony módszerek vannak arra, hogy játékosan fejlesszük gyermekünk készségeit. Kezdhetnénk például úgy, hogy közösen építünk egy várat párnákból és takarókból a nappaliban. Ez nem csupán szórakoztató tevékenység lesz mindannyiunk számára, de közben a gyerkőc megtapasztalja az összetartozás érzését is.

Vagy mi lenne, ha sütialap-készítő versenyt rendeznénk? Így a gyerekek megtanulhatnak alapvető sütikészítési technikákat és miközben izgalmas vetélkedést folytatnak velünk vagy testvéreikkel. Arról nem is beszélve, hogy az öntörvényű kreatív alapanyagok használata fejleszti a kézügyességüket és fantáziájukat is.

Egy másik ötlet, amit személy szerint nagyon kedvelek, az a közös társasjáték estek megszervezése. Legyen szó akár egy egyszerű memória játékról vagy bonyolultabb stratégiai táblajátékokról, ezáltal olyan fontos készségek fejlődnek, mint a logikus gondolkodás, türelem és problémamegoldó képesség.

De miért csak otthon maradnánk? A természetben töltött idő is remek lehetőség arra, hogy gyermekünkkel játékosan tanuljunk. Próbáljunk meg például közösen felfedezni egy erdei ösvényt vagy várostörténeti sétát tenni – miközben mesélünk nekik helytörténeti érdekességekről vagy a növény- és állatvilág titkairól.

A lényeg tehát az, hogy észrevétlenül tegyük mindezt: ne úgy tekintsünk erre az időre, mint „fejlesztésre”, hanem inkább közös minőségi időtöltésre. Ha ezzel párhuzamosan még képesek vagyunk elérni azt is, hogy gyermekeink fejlődnek és új dolgokat tanulnak, az csakis hab a tortán. Azt hiszem, ez a Plukkido – Játékos Gyermeknevelés blog lényege: minél több ilyen pillanatot megteremteni a mindennapokban.

 

Hosszú távú hatások a gyermeki képességekre

A Plukkido – Játékos gyermeknevelés blogon már számtalan alkalommal beszélgettünk arról, hogy milyen fontos a játék a gyermekek életében. Most viszont egy kicsit mélyebbre szeretnék ásni, és megvizsgálni azt, hogy mik lehetnek a hosszú távú hatások a gyermeki képességekre, ha mindezt figyelembe vesszük.

Elsőként is érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon miért olyan lényeges ez? Nos, sok szakember állítja például azt, hogy a korai években elsajátított készségek meghatározóak lehetnek egy ember egész élete során. Gondoljunk csak bele: ha már egészen fiatal korban megtanuljuk az önállóság alapjait vagy a problémamegoldást elősegítő stratégiákat alkalmazni – akár játék közben – akkor sokkal könnyebb dolgunk lesz aztán felnőtt fejjel is.

De hogyan tudunk erre hatni úgy mint szülők? A válasz nagyon egyszerű: minél több időt és energiát fektetünk abba, hogy odafigyeljünk rájuk és segítsük őket ebben az útkeresésben! Nem kell persze mindent túlgondolnunk; legtöbbször elegendő lehet, ha csak ott vagyunk mellettük és figyelünk rájuk. Hiszen a gyermekek folyamatosan tanulnak tőlünk anélkül is, hogy mi erre rávezetnénk őket.

Egyik kedvenc példám erre az együtt töltött közös idő, ami során különféle játékos tevékenységeket végezhetünk el velük. Lehet ez akár egy egyszerű kirakós játék vagy éppen valami összetettebb feladat is, amit közösen oldunk meg – a lényeg az, hogy mindezt úgy tegyük, hogy közben élvezzük is azt! Így ugyanis nemcsak a gyermek képességei fejlődnek majd hosszú távon, hanem saját személyes kapcsolatunk is erősödni fog vele.

Akkor tehát hogyan néz ki ez a gyakorlatban? Nos, ahogy említettem korábban: próbáljuk meg aktívan bevonni őket mindenbe és ne essünk abba a hibába sem (ami sajnos manapság annyira gyakori), hogy csak leültetjük őket a tévé elé és reménykedünk benne, hogy majd innen maguktól megtalálják az utat. Higgyék el nekem: rengeteget számít majd később az életben mindannak következménye, amit most elültetünk bennük!

Összefoglalva tehát azt remélem, hogy az eddigiek alapján sikerült egy kicsit közelebb kerülnünk ahhoz a kérdéshez, hogy vajon miért is olyan lényegesek a hosszú távú hatások a gyermeki képességekre vonatkozóan. És ha már itt tartunk: ne feledjék el, hogy mindez nemcsak az ő jövőjük szempontjából fontos, hanem saját boldogságunk és elégedettségünk szempontjából is!

 

Eggyüt fejlődik az egész család

Eggyütt fejlődik az egész család – ez a Plukkido játékos gyereknevelési módszereinek egyik legfontosabb célja. Amikor a szülők és gyermekek közösen töltik az idejüket, nemcsak a gyermek képességei fejlődnek, hanem a szülő-gyermek kapcsolat is mélyül. Szóval miért ne használhatnánk ezt a lehetőséget arra, hogy játékosan tanuljunk és növekedjünk együtt?

A közös játék során rengeteg olyan helyzet adódik, amelyben új készségeket sajátíthatunk el vagy meglévő képességeinket tovább fejleszthetjük. Például miközben memóriajátékot játszunk, mindannyian jobban megismerhetjük egymás érdeklődését és témák iránti szenvedélyét. Vagy ha logikai feladványokon törjük a fejünket közösen, akkor megtanulhatunk mások nézőpontjaiból is gondolkodni.

Persze vannak olyan helyzetek is, amelyekben próbára teszi türelmünket – de higgye el mindenki: pont ilyen pillanatokban építkezik igazán a családi összetartás! Mert ki ne szeretne együtt kacagni azon, hogy apa századjára is elrontotta a dominó sorát? Vagy éppen anya ötlete nyomán sikerült megoldani azt a kérdést, ami miatt már órák óta fennakadtunk?

A Plukkido játékos gyereknevelési módszereinek alkalmazása mellett mindenképpen érdemes odafigyelni arra is, hogy minden családtag igényeit figyelembe vegyük a közös programok tervezésekor. A kisebbeknek könnyebb feladatokkal kezdhetünk, míg idősebb gyermekek és felnőttek esetén bonyolultabb játékmenetre vállalkozhatunk – így senki sem fog unatkozni vagy úgy érezni, hogy őt nem veszik komolyan.

Összességében tehát elmondhatjuk: ha eggyüt fejlődik az egész család a Plukkido játékos gyereknevelési módszerének segítségével, akkor mindenki csak nyerhet. Kiemelkedő eredményeket érhetünk el mind a gyermek fejlesztésben, mind pedig saját szülői kompetenciáinkban – és mindeközben még remekül is szórakozunk együtt! Hogy ez mennyire hangzik izgalmasnak? Nos, szerintem itt az ideje, hogy kipróbáljuk!

Következtetés: Összefoglalva, a Plukkido – Játékos gyereknevelés során megvizsgáltuk a gyereknevelési tippeket, játékos tanulási módszereket és olyan eszközök használatát, mint a manó levelek, benefitto és land. Mindezek alkalmazásával lehetőségünk van hatékonyabban és élvezetesebben nevelni gyermekeinket, akik így könnyebben sajátítják el az új ismereteket. A játékosság beemelése a mindennapi életbe pedig hozzásegítheti őket ahhoz, hogy boldogabbak legyenek és kiegyensúlyozottabb személyiségük fejlődjön ki. Ezáltal biztosíthatjuk számukra azt az alapot, amelyre építve sikeresen vehetik majd az életük során felmerülő kihívásokat.

VELÜNK BISZTOSRA MEHETSZ

 

Annyira erős garanciákat vállalunk, ami egyedülálló a területen. Ezt csak azért merjük bevállalni, mert biztosak vagyunk abban, hogy a gondosan megtervezett rendszereink és szolgáltatásunk nálad is maximálisan teljesítik az elvárásokat.
Mivel vállaljuk ezeket a garanciákat, ezért te a legnagyobb biztonságban érezheted magad. Te semmit sem kockáztatsz!

 

Éves karbantartás

Mi figyelmeztetünk az aktuális karbantartásra. Neked nem kell semmilyen időpontot megjegyezned.

Teljes körű garancia!

Garanciát vállalunk az egész rendszerre! Ha problémád adódik, bízd ránk! Nekünk fontos a kényelmed!
Nincs kiszállási díj és alkatrészköltség az ügyfeleinknek.

Nincsenek egyéb költségek

Berendezéseinkhez folyamatosan kedvező áron lehet hozzájutni.