fbpx
Oldal kiválasztása

Az ivóvíz minősége fontos szerepet játszik az egészségünk megőrzésében és a jó közérzetünk fenntartásában. Azonban az ivóvíz minősége számos tényezőtől függ, például a földrajzi elhelyezkedéstől, a talajtípustól, az ipari tevékenységektől, valamint a vízkezelő berendezések minőségétől és hatékonyságától. A palackozott ásványvíz, a ballonos víz és az otthoni beszerelhető ivóvíztisztító mind olyan lehetőségek, amelyek segíthetnek biztosítani, hogy a víz amit fogyasztunk, tiszta és biztonságos legyen.

Palackozott víz

A palackozott ásványvíz előnye, hogy kényelmes és könnyen hozzáférhető, hiszen a boltokban könnyen beszerezhető.
Azonban a palackozott ásványvíz előállítása és szállítása sok környezeti hatással jár. A palackok előállítása, a víz szállítása és a hulladék kezelése mind káros hatással lehet a környezetre. Emellett a palackozott ásványvíz is drágább lehet, mint a vezetékes víz vagy az otthoni beszerelhető ivóvíztisztító.

Bár a palackozott víz népszerű választás lehet, számos hátránya is van, amelyeket fontolóra kell venni a vásárlás előtt.

 1. Környezeti hatások: A palackozott víz gyártása és szállítása nagy mértékben hozzájárul a környezeti szennyezéshez. Az egyszer használatos műanyag palackok nagy része nem újrahasznosítható, és a hulladéklerakókban landol. A műanyag palackok előállítása során pedig nagy mennyiségű üvegházhatású gázok kerülnek a levegőbe, ami káros a környezetre.
 2. Költségek: A palackozott víz ára általában magasabb, mint az ivóvíz ára, és hosszú távon nagyon magas költségekkel járhat. Ha valaki rendszeresen fogyaszt palackozott vizet, hosszú távon jelentős összeget költhet rá.
 3. Higiénia: A palackozott víz szállítása és tárolása során számos lehetőség van a szennyeződések és baktériumok bejutására a vízbe. Az egyszer használatos műanyag palackokat nehéz sterilizálni, és a palackok újratöltése esetén is fennáll a fertőzés veszélye.
 4. Tárolás: A palackozott víz tárolása helyet és teret igényel, és nehéz lehet a nagy mennyiségű palackot tárolni. A palackok nagy súlya és mérete szintén nehézséget okozhat a szállítás során.
 5. Minőség: Bár a palackozott víz minősége általában magasabb, mint a csapvízé, de a vízminőség eltérő lehet a különböző gyártók és források között. Néhány gyártó ugyanis egyszerűen csak átengedi a csapvízet egy szűrőn, amely nem biztosítja a teljes körű víztisztítást.
 6. Szállítás: A palackozott víz szállítása jelentős energiafelhasználást igényel, amely szintén káros a környezetre.

 

Az egyszer használatos műanyag palackok jelentős problémát jelentenek a környezetre nézve. Évente több millió tonna műanyag palackot állítanak elő, amelyek nagy része nem újrahasznosítódik, hanem a szemétlerakókban vagy az óceánokban landol. A műanyag palackokból származó szennyezés nem csak a környezetet károsítja, hanem az emberi egészségre is káros hatásokkal járhat.
Ezek a tényezők azt jelentik, hogy a palackozott víz nem csak a pénztárcánkra lehet nagy terhet ró, de környezetünkre és egészségünkre is negatív hatással lehet. A fent felsorolt hátrányok miatt az otthoni ivóvíztisztító berendezések a jobb alternatívát jelentik a tiszta víz biztosítása szempontjából.

Összességében a palackozott víz megoldást jelenthet ideiglenesen, de hosszú távon nem fenntartható megoldás az ivóvíz szükségleteinek kielégítésére. Az otthoni ivóvíztisztító berendezésekkel összehasonlítva a palackozott víz drágább és környezetkárosítóbb lehet, és minőségi szempontból sem biztosít egyenletes és szigorúan ellenőrzött ivóvizet.

Ballonos víz

Íme néhány pontban összefoglalva a ballonos víz hátrányait:

 1. Környezeti problémák: A ballonok cseréje és újratöltése környezeti szempontból nem fenntartható. Szinte pontosan megeggyezik a PET palackos vizekkel az itt fellépő károsítás, csak nem 1,5 literenkénti csomagoló anyagban van a víz, hanem 19 literesben.
 2. Raktározási problémák: A 19 literes ballonok tárolása nehéz lehet a kisebb lakásokban és lakókörnyezetekben, ahol nincs elegendő hely a tároláshoz. A ballonok súlya is problémát okozhat az idősebb vagy mozgáskorlátozott személyek számára.
 3. Minőségellenőrzési problémák: A ballonos víz minősége nem mindig garantált, és előfordulhat, hogy nem felel meg az egészségügyi előírásoknak. A ballonok tartalmát nem mindig ellenőrzik, és nem tudható, hogy milyen forrásból származik a víz, vagy hogyan tárolják és kezelik azt. Talán ez az utolsó (tásolás és kezelés) két dolog a leginkább problémásabb ennél az ivóvíz ellátási formánál.
 4. Költségek: A ballonos víz hosszú távon költségesebb lehet, mint az otthoni ivóvíztisztító berendezések, mivel a ballonok cseréje és újratöltése időnként jelentős költségeket okozhat. ha nincs közeli helyi bolt, akkor a ballonok beszerzése is költséges lehet.
  Ugyan vannak cégek akik vállalják azt, hogy folyamatosan ballonokat szállítani és az üreseket is elviszik, de külön bérleti díjat számitanak fel a vízadagoló berendezésért és a ballonok kisállítását minimállis mennyiséghez kötik.
 5. Kényelem: A ballonok súlya miatt nehéz lehet cserélni őket, és nem mindig áll rendelkezésre friss víz, ha a ballon üresedik.

Ezen ok miatt az otthoni ivóvíztisztító berendezések közül választhat a jobb választás, amikor megbízható és ivóvizet ok lehet tiszta otthonunkban. Az ilyen berendezések hosszú távon költséghatékonyabbak, és kényelmesen biztosítják frissen, tiszta vizet, folyamatosan ajándékozzák a környezetvédelemhez is.

Ivóvíztisztító berendezés

Az otthoni ivóvíztisztító berendezés egy nagyszerű befektetés lehet a hosszú távú pénzügyi megtakarítások és a jobb ivóvízminőség érdekében. Az otthoni ivóvíztisztítók vásárlása és beszerelése ugyan jelentős költséget jelenthet, de az idővel megtérülhet a rendszer hosszú élettartama és a karbantartási költségek csökkentése miatt. Az otthoni ivóvíztisztítók előnyei közé tartozik:

 1. Hosszú távú megtakarítás: Az otthoni ivóvíztisztító berendezések hosszú távú befektetést jelentenek a rendszer élettartama és a karbantartási költségek miatt. A palackozott ásványvizek vagy ballonos vizek vásárlása és rendszeres cseréje jelentős költséget jelenthet a hosszú távon, míg az otthoni ivóvíztisztító berendezések általában csak a beszerelés és a karbantartás költségével járnak.
 2. Környezetbarát megoldás: Az otthoni ivóvíztisztító berendezések környezetbarát alternatívát jelentenek a palackozott ásványvizek vagy ballonos vizek szemben. Nem kell palackokat vagy ballonokat használni, így jelentősen csökkenthető a műanyaghulladék mennyisége.
 3. Jobb ivóvízminőség: Az otthoni ivóvíztisztító berendezések általában több szűrőréteget tartalmaznak, mint a palackozott ásványvizek vagy ballonos vizek. Ennek eredményeként hatékonyabban tudják eltávolítani a különböző szennyeződéseket, például a baktériumokat, a vírusokat, a nehézfémeket és a klórozószereket, és így tiszta és egészséges ivóvizet biztosítanak.
 4. Kényelmes használat: Az otthoni ivóvíztisztító berendezések használata nagyon kényelmes, hiszen nem kell külön megvásárolni a palackokat vagy ballonokat, és nem kell boltba menni, hogy újratöltsük az ivóvizet. Az otthoni ivóvíztisztító berendezések egyszerűen beszerelhetőek a konyhában vagy a fürdőszobában, így mindig friss és tiszta ivóvízhez juthatunk.
 5. Egészség: Az otthoni ivóvíztisztító berendezések biztosítják a tiszta és egészséges ivóvizet, amely különösen fontos azoknak az embereknek, akiknek érzékeny a vízre. A szennyezett ivóvíz fogyasztása különböző betegségeket okozhat, beleértve a hasmenést, az emésztési problémákat, a bőrproblémákat és még sok más betegséget. Az otthoni ivóvíztisztító berendezések segítségével elkerülhetjük ezeket a problémákat, és biztonságosan fogyaszthatjuk az ivóvizet.
 6. Hozzáadott érték az ingatlanodhoz: Az otthoni ivóvíztisztító berendezések beépítése hozzáadott értéket jelenthet az ingatlanodhoz, különösen akkor, ha azt el szeretnéd adni. Azok az otthonvásárlók, akik keresik a magasabb minőségű, környezetbarát megoldásokat, nagyra értékelhetik a jól karbantartott ivóvíztisztító berendezést.
 7. Rendszeres karbantartás és cserék: Az otthoni ivóvíztisztító berendezések könnyen karbantarthatóak, és rendszeres cserére is szükség van az eltömődött szűrők vagy más alkatrészek cseréje miatt. Az ilyen karbantartási munkák általában könnyen elvégezhetők, és sok gyártó által kínált hosszú garanciák biztosítják, hogy a rendszer hosszú élettartamú és megbízható maradjon.

Összességében az otthoni ivóvíztisztító berendezések előnyös alternatívát jelentenek a palackozott vízzel szemben. Az ivóvíztisztító berendezések tisztább, egészségesebb és környezetbarátabb vízforrást biztosítanak, miközben hosszú távon pénzt takaríthatunk meg. Az otthoni ivóvíztisztító berendezések befektetésével tehát nem csak a család egészségét és környezetet kíméljük, hanem hosszú távon anyagi előnyökkel is járhatunk.

Az otthoni ivóvíztisztító berendezések előnyei nagyon fontosak a jobb ivóvízminőség, a környezetbarát megoldások, az egészség és a hosszú távú megtakarítások érdekében. Bár az otthoni ivóvíztisztító berendezések magasabb bekerülési költséggel járnak, hosszú távon a megtakarítások és az előnyök miatt jó befektetést jelentenek az otthonod számára. Válaszd a neked megfelelő otthoni ivóvíztisztító berendezést a saját igényeid és előnyeid alapján.

Mennyibe kerül valóban az amit megiszunk?

Ebben a részben össze hasonlítottuk az elterjedt ivóvíz alternatívákat. Természetesen beszélnünk kell a vízszűrő kancsoról is, hiszen sok áruház polcain megtalálható ez az instant vízszűrő. Nem csak az ár beszédes, hanem a minőség, valamint a környezetszennyezési értékek is.

mennyibe kerül az ivóvíz

Talán megdöbbentő a fizettendő vételár egy évre vetítve az egyes ivóvíz alternatívák között. Mivel a palackozott vizet sokszor, de kissebb mennyiségben vásároljuk, ezért nem is tűnik fel, hogy valóban eléggé drága és a folyamatos hazacipelés sem növeli a komfort érzetet az alkalmazásakor.

+1, azaz az alkolholmentes italok

Ugyan ez a bejegyzés csak a tiszta ivóvíz otthoni alternatíváiról szól, de nem lehet elmenni az egyéb, alkoholmentes italok fogyasztása mellett. Itt természetesen már nem tudunk az árakról beszélni, csupán csak azt a nagyságrendet szeretnénk bemutatni, amit ezek az italok képviselnek a mindennapokban.
A szánsavas üdítőitalokat gyakran fogyasztják világszerte, de fontos tudni, hogy ezeknek az italoknak számos negatív hatása lehet az egészségre.

Néhány ilyen hatás a következő:

 1. Fogszuvasodás: A szánsavas italok magas cukor- és savtartalma miatt károsíthatják a fogakat. Az édes íz és a savasság kombinációja elősegíti a baktériumok növekedését a szájban, ami hosszú távon fogszuvasodáshoz vezethet.
 2. Elhízás: A szánsavas italok magas cukortartalma hozzájárulhat az elhízáshoz és a cukorbetegséghez. A rendszeres fogyasztásuk növeli a kalóriabevitelt, és az elhízás veszélyét jelentheti, ami magas vérnyomáshoz, szívbetegségekhez és más egészségügyi problémákhoz vezethet.
 3. Gyomorproblémák: A szánsavas italok savassága irritálhatja a gyomrot és a beleket, ami gyomorégéshez, puffadáshoz és hasmenéshez vezethet.
 4. Függőség: A szánsavas italok magas koffeintartalma miatt függőséget okozhatnak, és hosszú távon az alvászavarokhoz és a koffeinmentesítési tünetekhez vezethetnek.

Ezen okok miatt fontos, hogy mérsékeljük a szánsavas italok fogyasztását, és helyettesítsük őket egészségesebb alternatívákkal, mint például a víz vagy a friss gyümölcslevek.

Ha érdeklődik egy otthoni ivóvíztisztító berendezés beszerzése iránt, javasoljuk, hogy töltsön ki egy ingyenes igényfelmérő lapot, amely segít meghatározni az Ön igényeinek és vízminőségének megfelelő tisztító berendezést. Az igényfelmérő lap kitöltése nagyon egyszerű és csak néhány percet vesz igénybe. Így könnyen kiderülhet, hogy melyik típusú ivóvíztisztító berendezés lenne a legjobb választás az Ön számára. Ne habozzon, és kattintson most az ingyenes igényfelmérő lap kitöltése érdekében!

VELÜNK BISZTOSRA MEHETSZ

 

Annyira erős garanciákat vállalunk, ami egyedülálló a területen. Ezt csak azért merjük bevállalni, mert biztosak vagyunk abban, hogy a gondosan megtervezett rendszereink és szolgáltatásunk nálad is maximálisan teljesítik az elvárásokat.
Mivel vállaljuk ezeket a garanciákat, ezért te a legnagyobb biztonságban érezheted magad. Te semmit sem kockáztatsz!

 

Éves karbantartás

Mi figyelmeztetünk az aktuális karbantartásra. Neked nem kell semmilyen időpontot megjegyezned.

Teljes körű garancia!

Garanciát vállalunk az egész rendszerre! Ha problémád adódik, bízd ránk! Nekünk fontos a kényelmed!
Nincs kiszállási díj és alkatrészköltség az ügyfeleinknek.

Nincsenek egyéb költségek

Berendezéseinkhez folyamatosan kedvező áron lehet hozzájutni.