fbpx
Oldal kiválasztása

A hűtőszekrény mára már minden háztartásban megtalálható. Hatalmas méret, és minőség választékot lehet tapasztalni a boldokban és webáruházakban belőlük. Most segítünk, hogy az igényeidnek legmegfelelőbbet választhasd.

Méret és kapacitás

Amikor a hűtőszekrény vásárlását tervezed, fontos szem előtt tartanod a méretet és a kapacitást. Először is, mérj le pontosan helyet, ahová szeretnéd elhelyezni, hogy biztosítsd, hogy megfelelően beférjen. Ezt követően, gondold át, mekkora kapacitásra van szükséged. Ha nagy családban élsz vagy rendszeresen nagyobb mennyiségű élelmiszert tartasz otthon, akkor valószínűleg egy nagyobb űrtartalmúra lesz szükséged.

Energiahatékonyság és hűtési teljesítmény

A hűtőszekrények energiahatékonysága rendkívül fontos tényező. Az energiahatékonyabb modellek nemcsak pénzt takarítanak meg a hosszú távon, hanem környezetbarátabbak is. Keresd azokat a hűtőszekrényeket, amelyek megfelelnek az energiacímke szigorúbb követelményeinek, például az A+ vagy az A++ osztályba tartoznak. Emellett, érdemes figyelni a hűtési teljesítményre is. Olyan hűtőt válassz, amely hatékonyan hűti az élelmiszereket, hogy hosszabb ideig megőrizzék frissességüket.

Külső és belső kialakítás

A külső és belső kialakítás is fontos szempont a választásakor. Az elsődleges cél az, hogy olyan hűtőszekrényt találj, amely illik a többi konyhafelszereléshez és a belső térhez. Tehát válaszd az olyan stílusú és színű modellt, amely harmóniában van a többi berendezéssel. Ezen kívül, az állítható polcok, kosarak és rekeszek praktikusak lehetnek, hogy könnyen rendezhesd el az élelmiszereket a hűtőszekrényben.

Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy ellenőrizd a garanciát és a szervizháttért, valamint hogy figyelj az árra is, hogy a költségvetésedhez igazodjon.

 

Típusai és jellemzői

Háztartási hűtőszekrények

A háztartási hűtők a leggyakrabban használt típusok a lakosság körében. Ezek a hűtők általában két részből állnak: a hűtőrészben helyezkedik el az élelmiszerek tárolóhelye, míg az alsó részben található a fagyasztórész. A legtöbb háztartási hűtőszekrény rendelkezik továbbá egy hűtőszekrényajtóval is, amelyben kisebb élelmiszereket, például italokat, szószokat vagy vajat tárolhatunk.

Fagyasztószekrények

A fagyasztószekrényeket általában különálló egységként vagy együttműködve a hűtőszekrénnyel használjuk. Ez a típusú hűtő nagyobb méretű és a fagyasztóhelyiség kizárólag a mélyhűtést szolgálja. Ideális választás lehet akkor, ha gyakran vásárolunk fagyasztott élelmiszereket vagy ha szeretnénk otthoni készételeinket fagyasztott állapotban tárolni.

Beépíthető hűtőszekrények

A beépíthető hűtőszekrények olyan típusú hűtők, amelyeket a konyhaszekrénybe vagy az előre elkészített beépített bútorzatba lehet beszerelni. Ez a lehetőség kifejezetten hasznos abban az esetben, ha korlátozott hely áll rendelkezésre a konyhában, vagy ha szeretnénk, hogy a hűtőszekrény harmonizáljon az otthoni konyhatervekkel.

 

Kiegészítő funkciók

Egy modern hűtőszekrény számos kiegészítő funkcióval rendelkezik, amelyek széles választékban elérhetők. Ahhoz, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbbet, fontos, hogy ismerjük ezeket a funkciókat és megértsük, hogy mire lehetnek hasznosak.

No Frost rendszer

A No Frost rendszer segít abban, hogy a hűtőszekrényen belül ne alakuljanak ki jégrétegek. Ez azt jelenti, hogy nem kell időről időre leolvasztani a hűtőt. A No Frost rendszer gondoskodik arról, hogy a levegő egyenletesen áramoljon a hűtőszekrényben, így megakadályozza a jégképződést. Ennek eredményeként a tárolt élelmiszerek frissek és a hűtőszekrény tágas marad. A No Frost rendszer segít abban, hogy a hűtőszekrényen belül ne alakuljanak ki jégrétegek. Ez azt jelenti, hogy nem kell időről időre leolvasztani a hűtőt. A No Frost rendszer gondoskodik arról, hogy a levegő egyenletesen áramoljon a hűtőszekrényben, így megakadályozza a jégképződést. Ennek eredményeként a tárolt élelmiszerek frissek és a hűtőszekrény tágas marad.

Gyorsfagyasztás és hűtési funkciók

A gyorsfagyasztás funkció lehetővé teszi, hogy rövid idő alatt lefagyasszunk nagyobb mennyiségű élelmiszert. Ez különösen hasznos lehet, ha friss élelmiszert szeretnénk hosszabb ideig tárolni. A hűtőszekrény hűtési funkciói pedig lehetővé teszik, hogy a különböző élelmiszereknek megfelelő hőmérsékleten tároljuk őket. A szekrényben található hűtőszekrény különböző hűtési funkciói lehetővé teszik, hogy a különböző élelmiszereknek megfelelő hőmérsékleten tároljuk őket. A gyorsfagyasztás funkció segítségével pedig rövid idő alatt lefagyaszthatunk nagy mennyiségű élelmiszert. Ez különösen hasznos lehet, ha friss élelmiszert szeretnénk hosszabb ideig tárolni.

Víz

Egyes hűtőszekrények beépített vízszűrővel rendelkeznek. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy friss hideg vizet fogyasszunk közvetlenül a hűtőszekrényből. Ez praktikus megoldás lehet, különösen a nyári hónapokban. Szűrőrndszereinket csarlakoztatni tudjuk az ilyen funkcióval rendelkező berendezésekhez. Itt találja az ajánlatunkat.

vízszűrős hűtőszekrény

és jégadagoló

Néhány hűtőszekrényen beépített jégadagoló is található. Ez azt jelenti, hogy könnyedén készíthetünk jégkockákat vagy aprított jeget a hűtőszekrényen belül, anélkül hogy külön jégkockatartóra lenne szükségünk. Ez különösen hasznos lehet, ha gyakran használunk jeget italokhoz vagy koktélokhoz. Egy modern hűtőszekrény számos kiegészítő funkcióval rendelkezik, amelyek még több kényelmet és praktikusságot nyújtanak. Ha tehát egy új hűtőszekrényt szeretne vásárolni, érdemes figyelembe venni ezeket a kiegészítő funkciókat és megtalálni az ön számára legmegfelelőbbet.

 

Karbantartás és energiahatékonyság

Az otthoni konyha szerves része a hűtőszekrény, amely az élelmiszerek frissen tartásához és a háztartás energiafogyasztásának optimalizálásához is hozzájárul. Ahhoz, hogy a hűtőszekrényünk hatékonyan működjön és hosszú élettartama legyen, rendszeres karbantartásra van szükség.

Rendszeres tisztítás és leolvasztás

A hűtőszekrény poros és zsíros lerakódásokkal néha telhet meg, ami csökkentheti a hatékonyságát, valamint kellemetlen szagokat is okozhat. Ezért fontos a rendszeres tisztítás. A zsíros felületek tisztításához használjunk enyhe tisztítószert, míg a belső helyiséget ecettel vagy szódabikarbónával tisztíthatjuk. Emellett célszerű rendszeresen leolvasztani a fagyasztó részt is, hogy a hűtőszekrény hatékonyan működhessen.

Megfelelő hőszigetelés és ajtó tömítés

A hőszigetelés és az ajtó tömítése kulcsfontosságú a hűtőszekrény energiahatékonysága szempontjából. Ellenőrizzük, hogy az ajtó tökéletesen záródik-e, és javítsuk ki a tömítéseket, ha szükséges. A helytelenül záródó ajtó hőveszteséget okozhat és több energiára van szükség a hűtés fenntartásához.

Energiahatékonysági osztályok és energiatakarékossági tippek

hűtő energiaosztály

Az energiahatékonysági osztályok jelzik, hogy mennyire takarékosan működik egy berendezés. Egyetértési táblázatot találhatunk a legtöbb hűtőszekrényen, amely az adott modell energiafogyasztását mutatja. Válasszunk olyan hűtőszekrényt, amelynek alacsony a fogyasztása és magasabb az energiahatékonysági besorolása.

Néhány energiahatékonysági tipp:

 • Csökkentsük a belső hőmérsékletet a lehető legalacsonyabb értékre, hogy kevesebb energiát használjon.
 • Jól szervezzük a hűtőrész tartalmát, hogy könnyen megtaláljuk az élelmiszereket, és ne hosszabbítsuk meg a nyitott ajtó időtartamát.
 • Ne helyezzünk túl meleg ételeket a hűtőbe, mivel ez megnövelheti az energiafogyasztást.
 • Ellenőrizzük a hűtőszekrény tömítéseit.

A fenti tippek betartásával a hűtőszekrényünk optimalizálható az energiafogyasztás és a friss élelmiszerek hosszabb eltarthatósága érdekében.

Az új hűtőszekrény választása komoly döntés, amely jelentős hatással lehet az otthonunkra, életmódunkra és a költségvetésünkre. Ahhoz, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb hűtőszekrényt, fontos megismerni a különböző márkákat és azok véleményeit. Íme néhány népszerű hűtőszekrény márka, amelyeket érdemes megvizsgálni.

Samsung hűtő

A Samsung hűtőszekrények ismertek a magas minőségű kivitelezésükről és a legújabb technológiai innovációkról. A Samsung hűtőszekrények funkcionális kialakítással rendelkeznek, és számos okos funkciót kínálnak, például a wifi csatlakozást, távoli vezérlést és a frissesség megőrzését célzó technológiákat. A vásárlók pozitív véleményeket osztanak meg arról, hogy a Samsung hűtőszekrények hosszú élettartamúak és energiatakarékosak. A Samsung hűtőszekrények kiváló minőségű kivitelezéssel büszkélkedhetnek, és a legújabb technológiai innovációkat kínálják. Ezek a hűtőszekrények nemcsak funkcionális kialakítással rendelkeznek, de számos okos funkciót is biztosítanak, például wifi csatlakozást, távoli vezérlést és különböző technológiákat a frissesség megőrzése érdekében. A vásárlók pozitív véleményeket osztanak meg arról, hogy a Samsung hűtőszekrények hosszú élettartammal és energiatakarékossággal rendelkeznek.

Bosch hűtő

A Bosch hűtőszekrényeket a megbízhatóság és a tartósság jellemzi. A Bosch hűtőszekrények a modern design és a hatékony energiafelhasználás mellett számos speciális funkcióval rendelkeznek. Ezek közé tartozik például az automatikus leolvasztás, a hőszabályozás és az üveg polcok, amelyek könnyen tisztíthatók. A vásárlók általában elégedettek a Bosch hűtőszekrények minőségével és megbízhatóságával. A Bosch hűtőszekrények továbbá csendes működést és nagy tárolókapacitást biztosítanak. Ezen kívül, a termékek számos innovatív funkcióval rendelkeznek, mint például az intelligens hőmérsékletvezérlés, amely lehetővé teszi a különböző ételek optimális hűvösségének elérését. A No Frost rendszer pedig megakadályozza a jégképződést a fagyasztóban, így nem szükséges a rendszeres leolvasztás.

A Bosch hűtőszekrények kiváló minőséget és megbízhatóságot nyújtanak hosszú távon. A fogyasztók gyakran ajánlják ezeket a termékeket, mivel képesek kielégíteni a mindennapi igényeket és könnyen kezelhetőek. A márkának kiváló szervizháttérrel rendelkezik, így bármilyen probléma esetén könnyedén lehet segítséget kérni. A Bosch hűtőszekrények tehát ideális választás mindazok számára, akik megbízható és tartós készüléket szeretnének vásárolni a konyhájukba.

LG hűtő

Az LG hűtőszekrényeket a modern design és a funkcionális megoldások jellemzik. Az LG hűtőszekrények széles választékban elérhetők, beleértve a side-by-side, a francia ajtós és az általános típusokat is. Az LG hűtőszekrények többek között energiatakarékos működéssel, érintőképernyős vezérléssel és intelligens hűtési technológiával rendelkeznek. A vásárlók véleménye pozitív, kifejezve az LG hűtőszekrények stílusát, minőségét és megbízhatóságát. Az LG hűtőszekrényeket korszerű és funkcionális megoldások jellemzik. Az LG kínálata széles választékban elérhető, beleértve a side-by-side, a francia ajtós és az általános típusokat is. Az LG hűtőszekrények olyan funkciókkal rendelkeznek, mint az energiatakarékos működés, érintőképernyős vezérlés és intelligens hűtési technológia. A vásárlók pozitívan értékelik az LG hűtőszekrények stílusát, minőségét és megbízhatóságát.

A választás során fontos figyelembe venni a szükségleteket, a rendelkezésre álló helyet és a különféle márkák és modell kínálatát. Mielőtt vásárolna, érdemes elolvasni más vásárlók véleményét és tapasztalatait az adott márkáról és modellről. Ez segíthet kiválasztani a legmegfelelőbb és legmegbízhatóbb berendezést az otthonába.

Az új hűtőszekrény kiválasztása nem mindig könnyű feladat.  Rengeteg lehetőség közül választhatunk, és számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Ezért egy alapos kiválasztási útmutató és összehasonlítás segíthet abban, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb hűtőszekrényt az igényeinknek.

Mérettáblázat

Amikor választunk, az egyik legfontosabb tényező az, hogy milyen méretű hűtőre van szükségünk. A hűtőszekrények különböző méretekben elérhetők, így érdemes előre megtervezni, hogy mekkora hely áll rendelkezésre a konyhában vagy a helyiségben, ahol el szeretnénk helyezni a hűtőszekrényt.

A méretválasztáshoz segítségül szolgálhat egy hűtőszekrény mérettáblázat, amely bemutatja a különböző hűtőszekrények méreteit és kapacitását. Így könnyebben össze tudjuk hasonlítani az egyes modelleket, és eldönthetjük, hogy a kiválasztásra kerülő hűtőszekrény elfér-e a rendelkezésre álló helyen, és elegendő tárolókapacitással rendelkezik-e az igényeinkhez.

Ár-érték arány és garancia

Az ár-érték arány és a garancia további fontos tényezők a választásánál. Vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy mennyit szeretnénk költeni a hűtőszekrényre, és milyen funkciókat, tulajdonságokat szeretnénk a pénzünkért kapni. Ezenkívül fontos megvizsgálni a gyártó által nyújtott garanciafeltételeket is. A hosszabb garanciaidőszak azt jelenti, hogy a gyártó magabiztosan áll a terméke minősége mellett, és vállalja a javítást vagy cserét, ha bármilyen probléma merül fel.

Az ár-érték arány és a garanciaelemzés segít meghatározni, hogy mely hűtőszekrények a legjobb választások az adott költségvetés és elvárások szerint.

A helyes hűtőszekrény kiválasztása nem csak segít a táplálékunk frissen tartásában, hanem hosszú távon költségmegtakarítást és elégedettséget is eredményezhet. Ezért érdemes alaposan átgondolni a különböző tényezőket és összehasonlítani a különböző modelleket a megfelelő választás érdekében.

 

Hűtőszekrény vásárlás

Vásárlás lépésről lépésre

A hűtőszekrény egy fontos berendezés a konyhában, és a helyes választás nagyban befolyásolhatja a mindennapi életet. Ha csak most kezdi kutatni az új hűtőszekrényét, itt van egy lépésről lépésre útmutató, ami segíteni fog abban, hogy megtalálja a tökéletes modellt.

 1. Meghatározza az igényeit: Először is, határozza meg, hogy pontosan mire van szüksége egy új hűtőszekrényben. Milyen méretűre van szüksége? Milyen funkciókat szeretne, például jégkészítő vagy vízadagoló? Ez segít a keresésben koncentrálni a legfontosabb szempontokra. A következő lépésben két fontos szempontot kell figyelembe venni: energiahatékonyság és költség. Milyen energiaosztályú hűtőszekrényt szeretne vásárolni? Ez hatással lehet az árra és a hosszú távú költségekre egyaránt. Azt is fontos tudni, hogy mennyire vagyunk hajlandóak költeni egy új hűtőszekrényre, és milyen pénzösszeg áll rendelkezésünkre erre a célra.Amikor keresünk egy új hűtőszekrényt, érdemes figyelembe venni az esztétikai szempontokat is. Milyen stílust szeretnénk, és milyen színben? Van-e más konyhai berendezés, amelyhez illene vagy harmonizálna az új hűtőszekrény? Ezek a részletek fontosak lehetnek az összképhez való illeszkedés szempontjából.A végső lépés az árösszehasonlítás és az összehasonlító kutatás. Érdemes összehasonlítani a különböző márkákat, modell típusokat és árakat, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot. Fontos megjegyezni, hogy nem csak a hűtőszekrény ára a lényeges tényező, hanem a gyártó hírneve, a műszaki jellemzők és a garancia is. Minden aspektust alaposan át kell gondolni és össze kell hasonlítani, mielőtt meghozzuk a döntést egy új hűtőszekrény megvásárlásáról.
 2. Árkategória kiválasztása: Határozza meg, mekkora összeget szeretne elkölteni a hűtőszekrényre. Fontos, hogy legyen egy árkeret, amely belefér a költségvetésébe. Ezzel kizárhatja a túl drága lehetőségeket és könnyebben megtalálhatja a megfelelő ár-érték arányt. Árkategória kiválasztása: Határozza meg, mekkora összeget szeretne elkölteni a hűtőszekrényre. Fontos, hogy legyen egy árkeret, amely belefér a költségvetésébe. Ezzel kizárhatja a túl drága lehetőségeket és könnyebben megtalálhatja a megfelelő ár-érték arányt.
 3. Kutassa át a véleményeket és értékeléseket: Olvasson el felhasználói véleményeket és szakértői értékeléseket a különböző hűtőszekrény márkákról és modellekről. Ez segít betekintést nyerni a termékek minőségébe és megbízhatóságába. Az emberek véleménye és értékelése jelentős információforrás lehet a hűtőszekrény márkák és modellek kutatásában. A felhasználói vélemények általában a vásárlók tapasztalatait tükrözik, ami sok hasznos információval szolgálhat a termék minősége, teljesítménye és megbízhatósága tekintetében.Ezek az értékelések gyakran tartalmaznak részletesen leírt előnyöket és hátrányokat a különböző hűtőszekrény márkák és modellek között. Például, egyes felhasználók dicsérik a termék hűtőkapacitását, energiamegtakarítását, hangszintjét és tervezését. Mások viszont negatív tapasztalatokról számolnak be, mint például a zajosság, meghibásodások vagy problémák a tartóssággal.A szakértői értékelések ugyancsak fontosak lehetnek a kutatáshoz. Ezeket általában független szakértők vagy szakmai hírportálok írják, akik átfogó elemzéseket végeznek a hűtőszekrény márkák és modellek különböző szempontjairól. Ezek az értékelések részletes technikai információkat, teszteredményeket és összehasonlító elemzéseket tartalmazhatnak a termékek teljesítményéről és minőségéről.A vélemények és értékelések áttekintése hatékony módja lehet a termék kiválasztásának elősegítésére az egyéni igényekhez. Teljesen átnézve ezeket az információkat, egyenesen a hűtőszekrényre vonatkozó döntést hozhat a termék minőségére és megbízhatóságára alapozva.
 4. Látogasson el egy bemutatóterembe: Amikor már néhány potenciális modellt kiválasztott, jótékony lehet elmenni egy bemutatóterembe, ahol személyesen megtekintheti és érintésre is kipróbálhatja őket. Ez segít abban, hogy valós képet kapjon a hűtőszekrényről. Egy bemutatóteremben a különböző hűtőszekrény márkákat és modelleket közvetlenül megtekintheti és megvizsgálhatja. Ez lehetőséget ad arra, hogy közelről szemlélhesse a termékeket, megérinthesse őket és kipróbálhassa a funkcióikat is. Az ilyen látogatás során jobban megismerheti a hűtőszekrények tulajdonságait és előnyeit, valamint könnyebben összehasonlíthatja az egyes modelleket. Ezen felül szakértő tanácsot is kaphat a bemutatóterem munkatársaitól, akik segíthetnek a megfelelő hűtőszekrény kiválasztásában. A bemutatóterembe történő látogatás tehát nagyon hasznos lépés lehet annak érdekében, hogy valós képet kapjon az általa kiszemelt hűtőszekrényről.

 

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

 • Mekkora energiafogyasztású? A hűtőszekrény energiafogyasztása rendkívül fontos szempont a választás során. A Magyarországon kapható hűtőszekrények általában az energiahatékonysági osztályokkal vannak címkézve, ami alapján könnyen összehasonlíthatók.
  Azonban a pontos választást befolyásoló tényezők a hűtőszekrény méretei, a működési rendszere és az energiafogyasztási szokásaink is.
  Általában a kisebb méretű hűtőszekrények kevesebb energiát fogyasztanak, ezért érdemes a család méretét és az igényeket figyelembe venni a választás során. Egy nagy méretű hűtőszekrényben ugyanis több hely van elhelyezni a táplálékot, így kevesebb energiát veszítünk a hőmérséklet fenntartásával.A hűtőszekrény működési rendszere is jelentősen befolyásolhatja az energiafogyasztást. A modern inverteres hűtőszekrények általában kevesebb energiát fogyasztanak, mint az egyszerűbb modelljeik. Az invertertechnológia segítségével a hűtőszekrény motorja folyamatosan alkalmazkodik a hűtőszekrényben lévő terheléshez, így minimalizálva az energiafogyasztást.
  A fogyasztási szokásaink is nagyon fontosak a választásnál. Ha rendszeresen alacsony hőmérsékletre állítjuk a hűtőszekrényt, több energiát fogyaszt, tehát érdemes megfontolni, hogy milyen hőmérsékleten tartjuk a hűtést.
  Mindig érdemes figyelembe venni a hűtőszekrény energiafogyasztási osztályát is. Az A+++ energiaosztályba tartozó hűtőszekrények a legjobb választás, mivel ezek a legkevesebb energiát fogyasztják.
  Összefoglalva, a megfelelő energiafogyasztású hűtőszekrény kiválasztásához figyelembe kell venni a hűtőszekrény méretét, működési rendszerét, a fogyasztási szokásokat és az energiahatékonysági osztályt.
 • Milyen garanciát kapok? A hűtőszekrényre általában 1-2 év gyártói garanciát kapunk, ami azt jelenti, hogy a gyártó kötelezettséget vállal a hibás működés esetén a készülék javítására vagy cseréjére. Ezenfelül vannak kiegészítő garanciák is, amelyeket általában külön meg kell vásárolni. Például hosszabbított garanciát lehet igénybe venni, ami további évekre terjeszti ki a gyártói garanciát. A garanciát általában a vásárlást igazoló blokk vagy számla bemutatásával tudjuk érvényesíteni. Fontos megjegyezni, hogy a garancia csak a gyártói hibákra vonatkozik, nem terjed ki a felhasználói hibákra, például a rossz használat vagy a be nem tartott karbantartási előírásokra. Ezért fontos a készülék használati útmutatójának betartása és a rendszeres karbantartás elvégzése a hűtőszekrény hosszú élettartamának és a garancia érvényességének érdekében.
 • Hogyan tisztítsam? A hűtőszekrény rendszeres tisztítása és karbantartása fontos a hatékony működés és a friss élelmiszerek megőrzése érdekében. Itt van néhány lépés, amelyek segítségével tiszta és friss maradhat a hűtőszekrény:1. Ürítse ki a hűtőt: Első lépésként távolítsa el az összes élelmiszert a hűtőszekrényből. Dobja ki az elrontott vagy lejárt élelmiszereket, és vegyen ki mindent a polcokról és fiókokból.
  2. Vegye le a polcokat és a fiókokat: Az üres hűtőben távolítsa el a polcokat és a fiókokat. Ezeket általában könnyű eltávolítani, így könnyebben hozzáférhet a belső felületekhez.
  3. Tisztítsa át a polcokat és a fiókokat: Meleg szappanos vízzel vagy mosogatógépben tisztítsa meg a polcokat és a fiókokat. A maradék élelmiszerek vagy szennyeződések eltávolításához használhatja egy kefe vagy egy szivacs segítségét.
  4. Tisztítsa meg a belső felületeket: Egy vizes ronggyal törölje át a hűtőszekrény belsejét. Használhat háztartási tisztítószert is, amelyet alaposan le kell öblíteni. Ügyeljen arra, hogy törölje át a beépített ajtótömítéseket is.
  5. Engedje le és tisztítsa meg a vízlecsapódást: A hűtőszekrény lefolyócsövében idővel vízcseppek és szennyeződések gyűlhetnek össze. Engedje le a lefolyócsőben felgyülemlett vizet, majd törölje át a csövet, hogy megszabaduljon a lerakódásoktól.
  6. Törölje át a külső felületet: A hűtőszekrény külső felületét is törölje át egy vizes ronggyal. Használjon száraz ruhát a felület szárításához.
  7. Tegye vissza a polcokat és a fiókokat: Amikor a polcok és a fiókok megszáradnak, helyezze vissza azokat a hűtőszekrénybe.
  8. Helyezze vissza az élelmiszereket: Miután a tiszta és száraz, helyezze vissza a friss, élelmiszereket. Fontos, hogy rendszeresen tisztítsa ki a hűtőszekrényt, hogy megelőzze a káros baktériumok és szagok kialakulását. Célszerű hetente megnézni, hogy van-e romlott vagy lejárt élelmiszer a hűtőben, és időben eldobni azokat.
 • Van-e lehetőség a beépítésére? Igen, van lehetőség a hűtőszekrény beépítésére. A beépíthető hűtőszekrények kifejezetten olyan konyhákhoz készülnek, ahol a készüléket a bútorok közé szeretnénk építeni. Ezek a hűtőszekrények speciális méretekkel és kialakítással rendelkeznek, hogy tökéletesen illeszkedjenek a konyhai bútorokhoz. A beépített hűtőszekrények általában a konyhaszekrények méreteivel megegyező magasságúak és szélesek, így homogén külsejű konyhát eredményeznek. Emellett a beépített hűtőszekrények különböző funkciókkal rendelkezhetnek, mint például No Frost rendszer, digitális kijelző, energiatakarékos üzemmód stb. Fontos azonban megjegyezni, hogy a beépített hűtőszekrények általában kicsivel drágábbak lehetnek, mint a szabadonálló változatok.
 • Mi a legjobb  kombináció a konyhánkban? A legjobb hűtőszer-kombináció a konyhánkban attól függ, hogy milyen étel- és italigényeink vannak. Az alábbi kombinációk népszerűek Magyarországon:1. Hűtőszekrény és fagyasztó: Ez a legáltalánosabb kombináció, amelynek előnye az, hogy mind a friss élelmiszerek tárolására, mind a hosszabb távú fagyasztásra alkalmas. A fagyasztóban a leghidegebb hőmérsékleteket állíthatjuk be, így hosszabb ideig is megőrizhetjük az élelmiszereket.
  2. Side-by-Side hűtőszekrény: Ez a kombináció széles és magas hűtő- és fagyasztótérréssel rendelkezik, amelyek egymás mellett helyezkednek el. Emiatt könnyen hozzáférhetünk mind a hűtött, mind a fagyasztott élelmiszerekhez. Teflonozott polcokkal és tartós műanyag fiókokkal rendelkezhet, amelyek segítenek rendezetten tartani az élelmiszereket.
  3. Beépíthető hűtő-fagyasztó kombináció: Ez a kombináció előnyös abban az esetben, ha a konyhánk szűkös helyen található, és harmonikusan illeszkedik a konyhabútorba. Általában a felső része a hűtőszekrény, míg az alsó része a fagyasztó, így mindkét funkció megfelelően ki van emelve.Fontos azonban megjegyezni, hogy minden háztartás és konyha más és más igényeket támaszthat a hűtőszerképpel szemben. Érdemes figyelembe venni az élelmiszer- és italfogyasztást, az elérhető helyet és az egyéni preferenciákat annak érdekében, hogy megtaláljuk a legideálisabb kombinációt a konyhánkban.

Az ilyen és hasonló kérdésekről érdemes tájékozódni a gyártó honlapján vagy a kereskedelmi oldalakon található termék specifikációkból és véleményekből. Ez segít választ találni az egyéni igényekre.

VELÜNK BISZTOSRA MEHETSZ

 

Annyira erős garanciákat vállalunk, ami egyedülálló a területen. Ezt csak azért merjük bevállalni, mert biztosak vagyunk abban, hogy a gondosan megtervezett rendszereink és szolgáltatásunk nálad is maximálisan teljesítik az elvárásokat.
Mivel vállaljuk ezeket a garanciákat, ezért te a legnagyobb biztonságban érezheted magad. Te semmit sem kockáztatsz!

 

Éves karbantartás

Mi figyelmeztetünk az aktuális karbantartásra. Neked nem kell semmilyen időpontot megjegyezned.

Teljes körű garancia!

Garanciát vállalunk az egész rendszerre! Ha problémád adódik, bízd ránk! Nekünk fontos a kényelmed!
Nincs kiszállási díj és alkatrészköltség az ügyfeleinknek.

Nincsenek egyéb költségek

Berendezéseinkhez folyamatosan kedvező áron lehet hozzájutni.