fbpx
Oldal kiválasztása

A napvitorla világába kalauzolunk el benneteket! Manapság egyre népszerűbb megoldás az otthonok és közterületek árnyékolására a napvitorla telepítés, amely nem csupán praktikus, de esztétikai értéket is képes hozzáadni környezetünkhöz. A terasz napvitorlák segítségével élvezhetjük a szabadban töltött időt anélkül, hogy aggódnunk kellene az erős napsugarak okozta kellemetlenségek miatt. A vízálló napvitorlák pedig még az esőben is megóvnak minket, így bátran választhatjuk őket kültéri rendezvényeinkhez vagy pihenőhelyünk felszereléséhez. Ebben a bejegyzésben részletesen bemutatkozik ez a sokoldalú és innovatív árnyékolástechnika, valamint tippeket adunk arra vonatkozóan, hogyan válasszuk ki és szereljük fel saját napvitorlánkat.

 

Napvitorla telepítés tippek és lépések

Egyre többen döntenek úgy, hogy napvitorlát szerelnek fel otthonukban vagy a kertjükben, hiszen ez egy remek árnyékolási megoldás lehet a nyári hőségben. A napvitorla telepítés tippek és lépések segítségével könnyedén elvégezhető a folyamat, és így élvezhetjük a kellemes árnyékot napsütéses időben. De vajon hogyan kezdjünk neki ennek az egésznek? Ebben a bejegyzésben összeszedtem néhány hasznos tippet és lépést, amelyeket érdemes követni.

Először is fontos meghatározni azt a területet, ahová szeretnénk felhelyezni a napvitorlánkat. Érdemes olyan helyet választani, ami jól szellőzik és nem túl nagy forgalmú része az otthonunknak vagy kertünknek. Ezután jöhet az anyag- és méretválasztás: fontolóra vehetünk például vízálló vagy UV-szűrős anyagokat is attól függően, hogy milyen védelmet szeretnénk biztosítani magunknak és családtagjainknak.

Amikor ezzel megvagyunk, akkor már csak rögzítési pontokat kell találnunk ahhoz, hogy stabilan rögzíteni tudjuk a napvitorlát. Lehetőségünk van falhoz, fához vagy akár földbe ültetett oszlopokhoz is rögzíteni, de fontos, hogy ezek megfelelően erősek legyenek ahhoz, hogy elbírják a napvitorla súlyát és az időjárás viszontagságait.

A rögzítéshez érdemes speciális tartozékokat beszerezni, mint például acél karabinerek és csavarok. Ezekkel egyszerűbb dolgunk lesz és garantáltan stabil lesz a szerkezet. Mielőtt azonban nekikezdünk a telepítésnek, mindenképp ellenőrizzük le, hogy minden szükséges eszközt beszálltottunk-e – így biztosan nem marad ki semmi fontos dolog!

Ha már megvan minden alkatrész és eszköz, akkor jöhet maga a telepítés! Fontos ekkor betartani néhány alapszabályt: kezdjük az egyik rögzítési ponttal és haladjunk sorrendben tovább úgy, hogy közben feszességre törekszikünk. Ha túlságosan lazán rögzítjük fel a napvitorlát könnyen megtörténhet az is hogy elsodródik vagy kiszakad.

Végül pedig ne feledkezzünk meg az ápolásáról sem! A napvitorla tisztítása évente legalább egyszer, legjobb a nyári időszak előtt elvégezni. Így biztosan hosszú élettartamot garantálhatunk magunknak és élvezhetjük azt a kellemes árnyékot, amit egy napvitorla biztosítani tud.

Remélem, hogy ezekkel a tippekkel és lépésekkel könnyedén boldogulni fogtok napvitorlátok telepítésében és karbantartásában. Hajrá és élvezzük ki az árnyék adta komfortot!

 

Terasz napvitorlák különböző stílusokban

Az elmúlt időben egyre népszerűbbé váltak a napvitorlák, amelyek nemcsak árnyékot biztosítanak a kertünkben, de esztétikailag is hozzájárulnak az otthonunk hangulatához. Belemerülve ebbe a témába, észrevettem, hogy milyen sokféle terasz napvitorla stílus létezik! Engedjétek meg, hogy bemutassam nektek ezek közül néhányat.

Egyik kedvenc stílusom az úgynevezett háromszög alakú napvitorla. Ez egyszerű és letisztult design-nal rendelkezik, ami nagyon jól mutat modern épületeknél vagy minimalista kertekben. A háromszög alak lehetőséget ad arra is, hogy több ilyen vitorlát összekombinálva variálható árnyékolást nyerjünk.

A szögletes vagy négyszögletes napvitorlák már inkább klasszikus megoldásnak számítanak. Ezekkel könnyebb akár nagyobb területet is lefedni és tökéletesen illeszkednek például egy L-alaprajzú terasz fölé. Ráadásul ezzel a formával még jobban kihasználható a hely: ha vendégeket hívunk meg egy kellemes délutánra a teraszon, senki sem fog panaszkodni az erős napsütés miatt.

Az egyik leglátványosabb stílus kétségkívül a függő napvitorla. Ez a típus azért különleges, mert általában nem rögzítik mereven, hanem valamilyen rugalmas szerkezetre erősítik fel, ami lehetővé teszi, hogy mozogjon és alkalmazkodjon a szél erejéhez. Így lesz egy dinamikus és élénk hatása a terasznak.

Ami pedig az anyagokat illeti: itt is bőséges választék áll rendelkezésünkre. Az alapvető funkciókat (árnyékot nyújtson és esetleg védelmet biztosítson az eső ellen) többféle anyag is betöltheti – például polyester vagy HDPE háló -, de ha igazán tartós megoldást keresünk, érdemes olyan speciális anyagokat választani, mint például az akryl vagy PTFE bevonatú vászon.

Összegezve tehát rengeteg lehetőségünk van arra, hogy saját ízlésünknek megfelelően alakítsuk ki a teraszunk árnyékolását napvitorlák segítségével. A lényeg csak annyi, hogy jól érezzük magunkat ebben a kellemesen hűs helyen – hiszen ezért szeretnénk napvitorlát!

 

Vízálló napvitorlák előnyei

A napokban már egyre több helyen találkozhatunk a napvitorlákkal, hiszen ezek az árnyékoló eszközök nemcsak stílusosak és praktikusak, de még a környezetünket is védeni tudják. Azonban nem mindegy, hogy milyen típusú napvitorlát választunk otthonunkhoz vagy nyaralóhelyünkhöz. Ebben a bekezdésben szeretném megosztani veletek a vízálló napvitorlák előnyeit és miért érdemes őket választani.

Az egyik legnagyobb előnye a vízálló napvitorlának, hogy képes elviselni az időjárás viszontagságait. Legyen szó esőről vagy hóesésről, ezek az anyagok ellenállnak nekik és megvédi otthonodat vagy teraszodat a nedvességtől. Így akkor sem kell lemondanod a kinti pihenésről, ha esős nyarakon is szeretsz kertben tölteni időt.

Ezeknek az anyagoknak köszönhetően pedig sokkal tartósabbak és strapabíróbbak lesznek. Nem kell attól tartanod, hogy néhány év múltán újra beruházni kell egy másik árnyékolóra – így hosszú távon spórólhatsz ezzel a döntéssel. Ugye milyen klassz?

A vízálló napvitorlák szín- és anyagválasztéka is óriási, így biztosan megtalálod azt a típust, ami illik otthonod stílusához és igényeihez. A sötét színektől kezdve a pasztell árnyalatokig mindenki megtalálhatja azt a darabot, amire vágyik. Ráadásul ezek az anyagok UV védelemmel is rendelkeznek, ami nagyon fontos napjainkban!

És hogy miért olyan jó erről beszélni nektek? Mert magam is használtam már többféle napvitorla közül és mindig arra jutottam vissza, hogy a legjobb választás mégiscsak egy vízálló darab volt! Így tudtam élvezni otthonom környezetét esőben vagy napsütésben egyaránt.

Összegezve tehát elmondhatjuk, hogy ha szeretnénk hosszú távon gondolkodni és nem csak egy gyors megoldást keresünk árnyékolásra, akkor érdemes befektetni egy vízálló napvitorlába – hiszen ezekkel garantáltan jól járunk idővel!

 

Árnyékolástechnika a kertben

A kertben töltött idő egyre inkább válik a mindennapok részévé, hiszen sokan szeretik a friss levegőn pihenni, beszélgetni vagy éppen grillezni. Azonban az erős napsütés néha kellemetlen lehet és a napvitorla ilyenkor nyújt megfelelő árnyékolást. Egyik nap elhatároztam, hogy belevágok ebbe a projektbe és utánajártam ennek az árnyékolástechnikának.

Az első lépés természetesen az volt, hogy alaposan utánanézzek milyen típusú napvitorlák közül választhatok. Találtam háromszög alakút, négyszögletűt és ötszögletűt is – ezek közül pedig szinte bárki megtalálhatja azt, ami passzol a kertjéhez vagy teraszához leginkább. A színválaszték is elképesztő: fehértől kezdve egészen sötétbarna árnyalatig minden megtalálható benne.

De vajon hogyan szereljem fel ezt a csodás textilárnyékot? Nos, erre is van megoldás! Elsősorban fontos gondoskodni arról, hogy stabil rögzítést kapjon minden oldalon – lehetséges módszer például falra történő felfogatása vagy acél rúdhoz való rögzítése. Érdemes a sarkokat úgy elhelyezni, hogy az árnyék teljes területét lefedje, így biztosítva a maximális védelmet.

Aztán jött még egy kérdés: mennyire tartósak ezek a napvitorlák? Ebben is kellett okosodnom! Kiderült, hogy az anyaguk rendkívül ellenálló és UV álló, tehát hosszú távon is megoldást kínálnak az erős napsütés hatásainak csökkentésére. Ráadásul vízálló típusok is léteznek belőlük, így esőben sem kell aggódni amiatt, hogy elázik minden alatta.

Úgy éreztem már mindent tudok ahhoz, hogy belevágjak ebbe a projektnyelven és végül beszereztem egy gyönyörű smaragdzöld színű napvitorla amit pont ideális helyen szereltem fel. Az eredmény magáért beszél: nemcsak esztétikus látványt nyújtott kertemben de végre élvezhetem a kinti időt anélkül, hogy sütnéne rám az erős napsugarak.

Egyszóval azt mondhatom nektek barátainknak következő alkalommal biztosan elkáprázatom ezzel az újítással – nem beszélve arról mennyire megkönnyíti a kerti partik szervezését. Nektek is ajánlom, hogy próbáljátok ki ezt az árnyékolástechnikát és élvezze mindemellett a nyarat!

 

Legjobb anyagok napvitorla készítéséhez

A napvitorla készítése során az egyik legfontosabb szempont a megfelelő anyag kiválasztása. Egy jó minőségű és tartós napvitorla hosszú távon biztosítja a kellemes árnyékot és védelmet a napsugarakkal szemben. De vajon melyek a legjobb anyagok napvitorla készítéséhez? Nézzük meg közösen!

Az egyik legelterjedtebb anyag a poliészter, amely nagyon erős és ellenálló. A poliészter alapú napvitorlák rendkívül strapabíróak, így nem kell attól tartanunk, hogy könnyen elszakadnak vagy megsérülnek. Emellett ez az anyag UV-álló is, ami azt jelenti, hogy hosszú időn át képes védelmet nyújtani a napsugarakkal szemben.

Egy másik népszerű választás lehet az akryl alapú anyagok használata. Az akryl napvitorlák előnye, hogy vízállóak, így esőben is nyugodtan használhatjuk őket anélkül, hogy aggódnunk kellene az esetleges vízkárok miatt. Emellett az akryl napvitorlák színét kevésbé érinti az idő múlása és az UV-sugárzás hatása, tehát továbbra is élénk és szép marad a napvitorla.

Ha valami igazán különlegesre vágyunk, akkor érdemes megfontolni a HDPE (nagy sűrűségű polietilén) anyagokat is. A HDPE napvitorlák lélegző képessége miatt nem csak a napsugarak ellen nyújtanak védelmet, hanem az alattuk lévő területet is hűvösebbé teszik. Ezáltal még komfortosabbá tehetjük vele árnyékolt helyünket.

Persze nem szabad elfelejteni, hogy egy jó minőségű napvitorla elkészítésénél más tényezőkre is oda kell figyelnünk. Ilyen például a megfelelő méret és forma kiválasztása, a napvitorla feszítése vagy akár az esztétikus rögzítési pontok kialakítása.

Összességében tehát elmondható, hogy többféle anyag közül választhatunk, amikor napvitorlát szeretnénk készíttetni. Fontos, hogy mindig mérlegeljük az adott anyag előnyeit és hátrányait, valamint figyelembe vegyük saját igényeinket és elvárásainkat. Csak így lehetünk biztosak abban, hogy végeredményül egy olyan napvitorlát kapunk majd kézhez, ami hosszú ideig szolgálja majd kényelmünket és védelmünket a nap sugarai ellen.

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű napvitorlát

A napvitorla kiválasztása nem egyszerű feladat, főleg ha több szempontot is figyelembe kell vennünk. Az egyik legfontosabb tényező természetesen a méret. De hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű napvitorlát? Elsőként érdemes átgondolni, hogy milyen területet szeretnénk lefedni vele, és milyen célra használnánk – például pihenésre, étkezésre vagy gyerekeknek való játszótér-árnyékolásra.

Az alábbiakban néhány tippet osztanék meg veletek ezzel kapcsolatban. A jó hír az, hogy ezekkel a tippekkel könnyedén megtalálhatjátok a tökéletes napvitorlát otthonotokhoz vagy kertetekhez!

Számoljuk ki pontosan a terület nagyságát! Kezdhetünk úgy, hogy lemérjük azt az összes sarkot összekötve. Így már van egy alapvető elképzelésünk arról, hány négyzetméteres napvitorlára van szükségünk. Fontos azonban figyelembe venni azt is, hogy lehetnek olyan részek – mint például növények vagy bútorok – amelyek miatt eltérések adódhatnak.

Gondold végig, hogy milyen alakú napvitorlát szeretnél! Általánosságban elmondható, hogy a háromszög, négyszög vagy ötszög alakú napvitorlák a legelterjedtebbek. Egyes esetekben azonban érdemes lehet egyedi formát is választani, ha különlegesebb megjelenést szeretnénk elérni vagy speciális igényeink vannak.

Ügyeljünk arra is, hogy a napvitorla anyaga megfelelő legyen! A poliészter és az akryl anyagok általában jól bírják az időjárás viszontagságait és könnyen tisztíthatóak. Ha pedig olyan helyre szánod a vitorlát, ahova sokat süt rá a nap, érdemes UV-álló anyagot választani.

Mindenképpen fontos tehát több szempontot figyelembe venni ahhoz, hogy megtaláljuk azt a tökéletes méretű és kialakítású napvitorlát otthonunkhoz. És persze ne feledkezzünk meg róla: néha jóval egyszerűbben fog menni mindez egy segítő kézzel – például egy tapasztalt tervezővel konzultálva!

Remélem ezekkel a tippekkel előrébb jártok majd ezen izgalmas folyamat során! Sok sikert a tökéletes napvitorla megtalálásához!

 

A napvitorla rögzítése a biztonság érdekében

A napvitorla rögzítése a biztonság érdekében fontos része annak, hogy élvezhessük a nyári napsütést és árnyékot teremtsünk otthonunkban vagy kertünkben. Ahhoz, hogy hosszú távon is megfelelően működjön és ne okozzon problémát, érdemes figyelmet fordítani néhány alapvető szabályra.

Először is, amikor a napvitorla rögzítését tervezzük, gondoljuk át jól, hogy milyen irányból érkezik leginkább a napfény és hogyan tudjuk azt legjobban kihasználni. Fontos odafigyelni arra is, hogy az anyag minősége megfelelő legyen és ellenálljon az időjárás viszontagságainak. Én például egy UV-álló anyagot választottam, ami nem csak tartósabb lesz a napon, de még az egészségünkre is jobb hatással van.

A következő lépés maga a rögzítés folyamata. Hogy ne kelljen aggódni egy erős szél miatt sem, jó ha megbizonyosodunk arról, hogy minden ponton stabilan áll a vitorla. A sarokpontokat célszerű masszív szerkezetekhez – mint például falak vagy oszlopok – rögzíteni, és ügyelni arra, hogy a rögzítési pontok elegendő magasságban legyenek. Ha használunk gerendákat vagy karókat, olyan méretet és anyagot válasszunk, amelyek képesek ellenállni az esetleges erős szélnek.

Aztán jön a feszítés kérdése. Nem mindegy ugyanis, mennyire feszítjük meg a vitorlát – ha túlzottan meghúzzuk, károsodhat az anyaga és még veszélyes is lehet. Viszont ha nem elég feszesre húzzuk meg, akkor pedig lötyögővé válhat és nem nyújt kellő árnyékot sem. A lényeg tehát: találjuk meg azt az arany középutat!

Amikor már mindent rendben találtunk és elkészültünk a rögzítéssel, érdemes időnként ellenőrizni a napvitorla állapotát. Hogyan bírja az időjárás viszontagságait? Nem lazult-e el valahol? Észrevettünk-e valamilyen sérülést vagy kopást?

Ha ezekre figyelünk és rendszeresen karbantartjuk napvitorlánkat, biztosak lehetünk benne, hogy sok évig élvezhetjük annak árnyékot adó szolgáltatásait anélkül, hogy aggódni kellene a biztonság miatt!

 

Élhetőbb kert és terasz még nagy napsütésben is

A napvitorla igazán fantasztikus megoldás lehet, ha szeretnénk élhetőbbé tenni kertünket és teraszunkat még a legnagyobb napsütésben is. Számtalanszor előfordult velem is, hogy el akartam volna olvasni az új könyvemet vagy egy jó beszélgetést folytatni barátokkal a szabadban, de egyszerűen túl erős volt a napsütés. Ekkor döntöttem úgy, hogy be kell szereznem egy napvitorlát.

Első lépésként alaposan utánaolvastam a témának, hiszen többféle típus és méret közül választhatunk. A legfontosabb szempont számomra az volt, hogy minőségi anyagból készült legyen és stabil konstrukcióval rendelkezzen. Végül megtaláltam azt a modellt, amely tökéletesen illeszkedett kertem stílusához és méreteihez.

Miután megérkezett a csomag (ami nagyon gyorsan megtörtént), izgatottan kezdtem neki az összeszerelésnek. Meglepődtem mennyire könnyű volt felállítani! Csak néhány rögzítő pontot kellett kialakítani a teraszon vagy a kerítésen – attól függően hol szeretnénk használni -, majd a napvitorla széleit beakasztani. Az egész folyamat nem vett igénybe több időt egy óránál.

Azóta eltelt néhány hét, és már rengeteg kellemes pillanatot töltöttem el a kertben vagy a teraszon a napvitorla alatt. Nagyszerű érzés, hogy végre ki tudom használni ezt a területet anélkül, hogy attól tartanék, leég vagy túlságosan melegem lesz. Ráadásul olyannyira jól összhangban van környezetével, hogy egyáltalán nem tűnik idegennek vagy „mesterségesnek” – sőt, sok barátom azt mondja nekem is be kellene szerezniük egyet!

Már azon gondolkodom, hogy esetleg még további napvitorlákat szerelnék fel más részein is a kertnek. Miért ne élvezhetném ugyanezt az előnyt akkor ott is? Talán még egy piknik sarok is kialakítható lenne valahol… Hát nem csodálatos milyen változást hozhat egy egyszerű dolog az életünkbe? Egy biztos: én soha többé nem mondanék le erről az extra árnyékos helyről!

 

Hova érdemes napvitorlát telepíteni?

A napvitorla telepítésekor rengeteg szempontot kell figyelembe venni, és sokan nem is tudják, hogy pontosan hova érdemes ezt az árnyékoló szerkezetet elhelyezni. Ebben a bejegyzésben ötleteket adok nektek, hogy milyen helyekre érdemes napvitorlát telepíteni.

Az első dolog, amit meg kell fontolnunk a napvitorla kiválasztásakor és elhelyezésekor, az a funkciója. Mire szeretnénk használni? Ha például egy teraszt vagy kültéri étkezőt szeretnénk árnyékolni a kellemes nyári ebédekhez vagy vacsorákhoz, akkor ezt mindenképp vegyük figyelembe. Ilyen esetekben célszerű olyan helyre felszerelni a napvitorlát, ahonnan jól takarja a terasz teljes felületét és lehetőleg még a napsütötte órákban sem enged be túl sok fényt.

Másik fontos szempont lehet például egy játszótér vagy homokozó árnyékolása. Gondoljunk csak bele: mennyivel élvezetesebb lesz gyermekünknek játszani az udvaron anélkül, hogy aggodalommal nézzük őket minden percben attól tartva, hogy leégnek! Sajnos a nap nem csak kellemes, de veszélyes is lehet, ezért óvjuk gyermekünket az erős napsugaraktól napvitorla segítségével.

Harmadsorban érdemes különlegesebb helyekre is gondolni, mint például egy medence mellé. A medencés partik során a vendégek hálásak lesznek az árnyékért és könnyedén elkerülhetjük a túlzott napozást. Persze ne feledkezzünk meg a kényelmes nyugágyakról sem, amelyek alatt szintén jól mutat egy stílusos napvitorla!

Egy másik alkalom, amikor előszeretettel használunk napvitorlát: rendezvények vagy esküvők alkalmával. Az eseményen történő ültetett étkezéseknél nagyon fontos odafigyelni arra, hogy mindenki számára biztosítva legyen az árnyék és védelem a naptól vagy akár egy váratlan esőtől.

Végül pedig ne felejtsük el azt sem figyelembe venni, hogy milyen irányból süt ránk leginkább a Nap és ennek függvényében tervezzük meg az ideális elhelyezést! Mérlegelve mindezeket remélhetőleg könnyebb lesz dönteni arról, hogy hol érdemes telepíteni ezt a hasznos és esztétikus napvitorlát.

 

Napvitorla standard méretek

Azt gondolom, hogy sokan egyetértenek velem abban, hogy a napvitorlák nagyszerű megoldást jelentenek a kertben vagy teraszon árnyékot igénylő helyekre. De vajon milyen méretű napvitorla lenne ideális számunkra? A Napvitorla standard méretekről fogok írni ebben a bekezdésben, remélhetőleg segít eligazodni a témában.

Mielőtt rátérnék az egyes méretekre, fontos megjegyezni, hogy nem minden esetben kell ragaszkodnunk ezekhez. Sokszor lehetőségünk van egyedi méretű és formájú napvitorla gyártását kérni szakemberektől – persze ennek többletköltsége is lehet.

De térjünk rá először az ún. standard méretekre: általában három népszerű alak létezik

– négyszögletes (például 3x3m)
– téglalap alakú (pl. 4x6m)
– háromszögletű (itt is gyakori az egyszerű 5m oldalhosszúság).

Ezen felül pedig még találkozhatunk olyan ötszögletes példányokkal is, amelyek közül leggyakrabban az ún. „concave” forma jelenik meg – itt a közepe behorpadt és mintha hét darab háromszög lenne összeillesztve.

Ezek a méretek többségében megfelelőek lehetnek az átlagos igények kielégítésére, de mi van akkor, ha egy kicsit eltérő méretű területet szeretnénk beárnyékolni? Ilyen esetben érdemes mérlegelni az egyedi gyártású napvitorla mellett a több darabos megoldást is. Akár egymás mellé vagy részben fedésben helyezhetünk el két-három napvitorlát – így könnyedén létrehozhatunk egy olyan árnyékot nyújtó felületet, amely pont annyira nagy és alakú, ahogyan nekünk szükségünk van rá.

Persze nem csak az adott terület mérete befolyásolja azt, hogy milyen napvitorla lesz ideális választás. Gondoljunk bele: talán fontosabb tényező lehet például a szín- és anyagpreferencia vagy éppen az UV-védő tulajdonságok. És vajon mennyire tartós legyen a termék? Mindezen kérdéseket figyelembe véve kell megtalálni azt a napvitorla típust és méretet, amely tökéletes harmóniát teremt otthonunk kültéri részeiben.

Összefoglalva tehát láthatjuk, hogy bár vannak standard méretek a napvitorlák piacán, mégis számos variáció közül választhatunk. És ha egyik sem felel meg teljesen az elképzeléseinknek, ne csüggedjünk: mindig van lehetőség egyedi megoldásokra is!
Összességében a napvitorla egy remek választás lehet, ha szeretnénk árnyékot és védelmet biztosítani kertünkben vagy teraszunkon. A Napvitorla telepítés egyszerű és gyors folyamat, így rövid idő alatt élvezhetjük a nyújtotta előnyöket. A Terasz napvitorlák tökéletesen passzolnak a kültéri pihenőhelyekhez, hiszen stílusos megjelenést kölcsönöznek nekik. Emellett Vízálló napvitorlák esős idő esetén is használhatóak, illetve az UV-sugárzástól is megvédenek minket. Az árnyékolástechnika fejlődése révén pedig számos típus közül választhatunk, így mindenki megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő napvitorla modellt.

VELÜNK BISZTOSRA MEHETSZ

 

Annyira erős garanciákat vállalunk, ami egyedülálló a területen. Ezt csak azért merjük bevállalni, mert biztosak vagyunk abban, hogy a gondosan megtervezett rendszereink és szolgáltatásunk nálad is maximálisan teljesítik az elvárásokat.
Mivel vállaljuk ezeket a garanciákat, ezért te a legnagyobb biztonságban érezheted magad. Te semmit sem kockáztatsz!

 

Éves karbantartás

Mi figyelmeztetünk az aktuális karbantartásra. Neked nem kell semmilyen időpontot megjegyezned.

Teljes körű garancia!

Garanciát vállalunk az egész rendszerre! Ha problémád adódik, bízd ránk! Nekünk fontos a kényelmed!
Nincs kiszállási díj és alkatrészköltség az ügyfeleinknek.

Nincsenek egyéb költségek

Berendezéseinkhez folyamatosan kedvező áron lehet hozzájutni.