fbpx
Oldal kiválasztása

A víztisztító berendezések után érdeklődőkben sokszor vetődik fel az a kérdés, hogy vajon mikor fog megtérülni a befektetésük, azaz a víztisztító rendszer beszereltetése. A víztisztító ár fontos, ez természetes dolog, hiszen szinte minden vásárlási/döntési helyzetben mérlegelnünk kell azt, hogy megéri-e nekünk. Ez természetesen így van a víztisztítóknál is, hiszen nem a legimpulzívabb dolgok közé tartozik.
Esetünkben nem is elég csak megrendelni egy webáruházban, hiszen azt be is kell szerelni és a folyamatos karbantartást sem lehet elhanyagolni.

Ebben a bejegyzésben végig veszem azokat a tényezőket, amelyek befolyásolhatják azt, hogy számodra megéri-e egyeltalán ilyen berendezésre kiadni a pénzed. Ugyanis az általunk beszerelt és folyamatosan karbantartott víztisztító rendszerek sem minőségben, sem szolgáltatásban nem az alsó kategóriát és a belépőszintet képviselik. Megrendelésük valóban nem impulzív, hanem sokkal inkább átgondolt döntés. Ezek mellett mégsem gondolom, hogy alkalmazásuk úri huncutság lenne.
Abban viszont biztosak vagyunk, hogy annyi előnyt vonultatunk fel, ami tényleg jó döntéssé teszi optimalizált ivóvíztisztító rendszereink használatát.

Mennyi idő alatt térül meg egy víztisztító?

Ha csak financiális okokból gondolkozol ivóvíztisztító berendezés vásárlásán, akkor érdemes másba fektetned a pénzed. Ugyan kijön a matek és talán gyorsabban behozza az árát, mint egy napelem rendszer (na persze energiaár függően), de tudomásul kell venned, hogy egy víztisztító nyújtotta előnyök nem elsősorban az anyagiakban fognak megmutatkozni.

Nem egy pénz spóroló /termelő valamit kapsz a pénzedért (holott olcsóbb, mint egyéb palackozott alternatívák), hanem előnyöket, biztonságot és kényelmet.

Mikor térül meg egy biztosítás vagy egy riasztó rendszer? Ezeket nem feltétlenül lehet megtérülésre levezetni. Nyugalomra viszont annál inkább.

Mikor térül meg egy autó? Budapesten nincs sok értelme, hiszen ott a tömegközlekedés, amivel szinte mindenhova eljutsz, maximum várnod kell rá és nem mindig van üllőhelyed. Mégis moccanni sem lehet a városban, annyi az autó. Financiálisan tehát nem éri meg, de sokan használják, mert kényelmes és természetesen a mobilitás bizonyos szabadságát adja. Azt azért fontos megjegyezni, hogy az üzemanyag ár csak az egyik kiadás a sok közül, amiért minden évben egyre többet kell fizetni.

Mikor térül meg egy jobb TV? Semmikor! De szeretnéd jobb minőségben érzékelni az adást, vagy a filmeket. Így van ez egy jobb minőségű fejhallgató, erősítő, vagy hangfal esetében is.

Mikor térül meg a legújabb iPhone? Nem nagyon létezik ember a földön, aki ki tudja használni ezeknek az okostelefonoknak a teljesítményét. Az érthető, hogy évente jönnek ki az újabb verziók, jobb fényképezőgéppel és egyéb nyalánkságokkal. Egy elterjedt modellért 4-600.000.-Ft-is kifizetnek. Ja, és rosszabb esetben évente, mert mindíg a legújabb kell. Ugye Te is is mersz ilyen embereket?!

Mikor térül meg egy klíma? Nem lehet pénzben kifejezni azt a megkönnyebbülést amikor kint tombol a hőség, Te meg bent kellemesen hűsölsz. Ezt ki lehet fejezni pénzben?

Mikor térül meg, ha sportolsz? Az biztos, hogy jobban fogod magad érezni, na de ezt sem lehet forintokban kifejezni. Jobban fogsz kinézni és le is fogysz, de ez sem az anyagiakban fog kicsúcsosodni.

Mikor térül meg, hogy egészségesebb vagy? Talán kevesebbet fizetsz gyógyszerekre és gyógyászati ellátásra.

Mikor térül meg, ha olvasott vagy? Én nagyon szeretek olvasni és elég sokat is (kinek mennyi a sok) költök könyvekre. Sokszor viszont nincs elég időm, na meg energiám olvasni. Természetesen ezt sem azért teszem, hogy anyagilag profitáljak belőle.

Mikor térül meg egy masszázs? Ha valamivel szeretem magamat kényeztetni, akkor az egy jó kiadós masszázs. De, hogy ez mikor fog megtérülni? 😊

Mikor térül meg egy utazás? Ugye Te sem azért utazol, hogy megtérüljön.

Most már abbahagyom (pedig még sokáig tudnám sorolni), mert szerintem érted, hogy mit akartam érzékeltetni. Igen, azt, hogy nem csak egy mérce van, amikor valamiért fizetsz.

Tehát ne azért vásárolj víztisztítót, mert a megtérülési időt számolgatod. Ez egy olyan termék, ami számodra a jelenlegi állapotodnál jelentősen jobbat képes biztosítani. Mivel ezt a cikket olvasod, ezért feltételezhető, hogy valamiért nem vagy megelégedve a szolgáltatott vezetékes csapvízzel. Nem olcsóbbat akarsz, hanem jobbat, biztonságosabbat és természetesen egészségesebbet is. Az csak hab a tortán, ha még a metek is kijön!

Ha csak az anyagiakat nézem akkor is megérheti egy víztisztító

De, hogy ténylegesen a megtérülési időre is válaszoljak, mármint, hogy mikor térül meg egy víztisztító berendezés, az sok dolgától függ (mint minden más esetében).

 

 • mennyi a vételár
 • mennyi a fenntartási költség
 • mennyi a vízfelhasználás
 • milyen minőségű vízre van szükség
 • az alternatív „megoldások” mennyibe kerülnek
 • az alternatív „megoldások” milyen esetleges hátrányokkal járnak
 • stb…

Példa: Van egy 4 fős család. Napi ivóvíz felhasználások 2 liter/fő. Ez napi szinten 8 liter.
Ez az ivóvíz felhasználás 113.-Ft/liter áron számítva (TESCO mentes Szentkirályi) 904.-Ft/nap.
Ez pedig havi szinten 27.120.-Ft. Ez pedig éves szinten 325.440.-Ft

Tehát ez a 4 fős család egy évben 325.440.-Ft-ot költ palackozott ásványvízre. Csak azért nem tűnik fel az az éves szinten eléggé magas összeg, mert apró bontásokban fizetik ki. Hetente 5-6000.-Ft nem feltűnő. Ezek tehát csak az anyagiak. Arról most nem esik szó, hogy mennyire meg sem közelíti a palackos víz minősége a tisztított vízét. Pedig tényleg, meg sem közelíti! (logisztikai problémák, átlátszó műanyag flakon, tárolási rizikó, mikro műanyag, stb…) Tehát egy minőségében nem összehasonlítható (de elterjedt) dolgot hasonlítottam most össze anyagilag.

Abban igazad van, hogy ha kevesebben használnák, akkor máshol lennének ezek a váltószámok, de én most egy átlagos családot vettem alapúl.
Azt összességében el lehet mondani a víztisztító berendezések megtérüléséről, hogy általában 1-2 év alatt megtérül a befektetés, hiszen ezeket a rendszereket egyszer meg is kell vásárolni.
Tehát, ha csak a pénzügyi megtérülést nézzük, akkor is pozitív az, ha van otthon egy ivóvíztisztító rendszered.
Az éves átalánydíj költségek pedig egyértelműen alatta vannak a fenti, palackozott ásványvízre számolt költségeknek. Ha azt vesszük, hogy ilyen rövid időn belül megtérül a befektetés (víztisztító rendszer beszereltetése), akkor gyorsabban megtérül, mint ha napelemet szereltetnél fel a házadra.

A víztisztító rendszerek előnyei!

Azt már tudjuk, hogy rövid haszonszerzés érdekében nem a víztisztító berendezés vásárlása a jó befektetés. De akkor miért éri meg ilyen terméket beszereltetni az otthonában? Az anyagi megfontolásokon kívül érdemes ezekkel az előnyökkel is számolni, hiszen ezek is egyűt járnak azzal, ha valakinek van egy ilyen víztisztító rendszere. Tudjuk, hogy ez nem a legújabb többszázezres iPhone, de azért itt is vannak előnyök bőségesen 😊

Kényelemes megoldás

Nem kell több palackos vizet vásárolnod. A palackozott vizek hazacipelése ugyanis nem valami kényelmes dolog. Jobb esetben autóval meg tudsz állni a házatok elött (vagy a saját garázsban), de amennyiben ez nem így van, akkor ez egy kész tortúra.

Biztonságos ivóvíz

Pontosan tudni fogod, hogy mit iszol! Az élelmiszeripar nagy veszélyforrás, akárki akármit is mond. Mivel közvetlenűl a felhasználás helyén készül (tisztítódik) az ivóvíz, ezért a legnagyobb biztonságot képes garantálni vízszűrési minőség függően. Nem kell rizikóznod, csak így mehetsz biztosra.

Több szabad hely otthon

Egy új építésű lakóparki lakásban nincsen felesleges hely. Arra meg végképp nincs, hogy a zsugor ásványvizeket és üres PET palackokat raktározzák és pakolgassák. A víztisztító rendszereinket képesek vagyunk akár a legkisebb helyre is beszerelni.

Az egészség forrás

A tisztított víz nem csodaszer, viszont egészséges. Eltávolít MINDEN szennyeződést (RO esetében) a vízből. Nem kell beérned egészségügyi határértékekkel, mert a legtisztább ivóvizet kapod. Nincsen kompromisszum, csak maximális ivóvízbiztonság. MINDENMENTES ivóvizet kapsz, ami a legbiztonságosabb.

Több időd marad

Nem kell a palackos vizek logisztikázásával bajlódnod. Ugye, ez is időbe kerül! Neked mennyit ér az időd? Víztisztító rendszereink rengeteg időt képesek megtakarítani egyéb alternatívákhoz képest.

Finomabb ivóvíz és minden ami belőle készül

Persze ez szubjektív. A tisztított ivóvíz viszont úgy lesz finomabb, hogy nem tömjük agyon felesleges ásványi anyagokkal, amik csak terhelnék a vesédet.

Macera és idegeskedés mentes megoldás

Nem neked kell bajlódni a palackos vizek beszerelésével, vagy esetünkben a víztisztító rendszer beszereléssel. Sőt, még a folyamatos és rendszeres karbantartással és szűrőbetétcserével sem. Mi végzünk minden feladatot. Ügyfeleinknek semmi feladata nincs a víztisztító rendszerinkkel kapcsolatban.

Környezetkímélő, mert szemét mentes

Ugyan ezt hagytam utoljára, de tudható, hogy ez elég fontos dolog és nem az utolsó dolognak kellene lennie. Persze sok ember szereti azt hinni magáról, hogy környezetvédő, de ez csak addig tart, amig a TESLA vásárlási döntését kell otthon megmagyaráznia. Maradjunk abban, hogy inkább sokkan szeretik környezetvédőnek hinni magukat. A szelektív hulladékgyűjtés pedig nem megoldás, hiszen az újrahasznosítás például PET palackok esetében 10-20%, ami elenyésző arány. A környezetkímélésnek van egy nulladik szintje is, ami esetünkben az, hogy nem veszel és viszel haza műanyag szemetet.

Ugye, azért sikerült összeszedni pár előnyt az anyagi megtérülésen kívül.
Te döntöd el, hogy ezek az előnyök számodra mennyit érnek. Ha karod, akkor forintosíthatod is őket, hogy megkapd a megtérülésre a válaszodat.

Amennyiben a fenti előnyök számodra semmit sem jelentenek, akkor lebeszélnélek magunkról és az egész víztisztítósdiról is, mert biztosan csalódott leszel. Neked nincs szükséged ilyen termékekere, hiszen számodra semmilyen előnyöket nem biztosít. Nincs harag, ilyen is van!

Ivóvíz alternatívák összehasonlítása

2880 liter/év családi ivóvíz felhasználásra készült költségszámolás.
FONTOS! Ugyan a vízszűrő kancsó és a palackos víz minősége között lehet sok hasonlóság, viszont a vízszűrő rendszerünk minősége ezeknél jelentősen túlmutat. Ez az „összehasonlítás” csak azért jött létre, hogy az érdeklődőnek valami képe alakulhasson ki a víztisztítási alternatívakkal kapcsolatban.

Forint/év

Vízszűrő kancsó 10.-Ft/liter

Ezeknél a szűrőkancsóknál javarészt aktívált szenes szűrőközeget használnak, ami elég jó hatékonysággal távolítja el a klórt és a lebegő anyagokat. A víznek az íze javulni fog, de ez csak „felületi” szűrés. Nagy hátránya, hogy lassan csurog át a szűrőbetéten a tisztítandó víz.

 

Forint/év

Palackozott ásványvíz 113.-Ft/liter

Ez lehet a legrosszabb, legszennyezőbb és legcsapnivalóbb megoldás. Kétséges minőség gyakran még a vezetékes csapvíz minőségét sem éri el. Lehetnek jobb minőságű vizek is (EVIAN), de ebben az esetben 2-3X nagyobb költséget jelent és a cipekedés, valamint a környezet szennyezés megmarad.
Megdöbbentő, de amennyiben a nagyobb kiszerelésű ballonos verziót választja, akkor 140.-Ft/liter árral kell szembesülni ennél a minőségnél. Valamint előfordúlhat, hogy egyéb kölségek még rakódhatnak erre a literre vetített árra mint a kszállítás, vagy a vízadagoló bérlés.

 

Forint/év

Ultraszűrős ivóvíztisztító rendszer 17,5.-Ft/liter

A legmaceramentesebb ivóvíz ellátás. Többlépcsős vízszűrés 0,01 mikoronos főszűréssel, energizálással és UV fertőtlenítéssel. Az ivóvíz a felhasználási helyen készűl (tisztítódik), így ez a megoldás a leghatékonyabb.
Itt még meg kell jegyezni azt, hogy ez az ár tartalmaz kiszállási és munkadíjat, természetesen a szűrőbetétköltségen kívűl. Ezek mellett még az állandó garancia vállalása is belefért ebbe az árba.

Az igaz, hogy ennél az opciónál meg kell vásárolni a berendezést (ugye ennek észszerűségének bemutatásáért készült ez a cikk), ami valóban egy előre kifizetett dolog.
Ez a fenntartási költség jobb szűrési résmérettel rendelkező berendezések esetében változnak.

A fenti sávokból bizony az látszik, hogy szinte a legsilányabb minőség (ugye amit a legtöbben vásárolnak), nemhogy a legdrágább, de még a legkörnyezetszennyezőbb is. Ezek a palackozott vizek semmiképpen nem tartoznak a költséghatékony tisztívíz alternatívák közé.

Szintén elterjedt, de minőségében egy még mindig pár nagyságrenddel le van maradva a vízszűrő kancsó, ami jó megoldásnak tűnhet a belépő kategóriában, mert a semminél több. Csupán a semminél!

Jól látszódik, hogy a vízszűrési minőség emelése és szűrést technológia változataival is kedvezőbb árú liter/Forint értéket kapunk. De nem győzöm felhívni a figyelmet arra, hogy minőségben egy Trabantot hasonlítunk össze egy TESLA-val. Tehát alapból nem nagyon lehetne csak erre az értékre kihegyezetten összehasonlítani őket, illetve azt, hogy kinek melyik éri meg.

Víztisztító ár

Eléggé nagy a szórás, ha a víztisztítók áráról van szó. Ez természetesen sok mindentől függhet, de elsődleges a szűrési résméret/minőség. Ugyan itt is lehetnek olyan MLM cégek, akik jelentősen túláraznak egy egyszerű szenes szűrőbetéttel felszerelt víztisztítót, de ezektől mindenkit óva intek. Érdemes víztisztító berendezést szakkereskedésből rendelni, ahol tudnak válaszolni, vagy reagálni az esetlegesen fellépő problémákra (ha vannak).

Nagy általánosságban elmondható, hogy ha csak az ár számít és megelégszik a leendő vásárló egy csináld-magad dologgal, akkor beépített víztisztítót (ez még nem fordított ozmózis) már talál 60.000.-Ft nagyságrend magasságában.
Amikor emelkedik az igény és kacsintgatunk a fordított ozmózis irányába, akkor ott 100-150.000.-Ft alatt nem érdemes választani. Ha pedig direkt átfolyós, tartály nélküli verzióban szeretnénk ezt, akkor 200-250.000.-Ft lesz az az induló ár, amiért a csupasz gépet meg lehet vásárolni. Persze erre még rakódhatnak egyéb költségek (ásványosító, UV lámpa, egyéb szerelési anyag), ami akár 50-70.000.-ft-al is megemelheti a vételárat.

Mindig van aki olcsóbban megcsinálja

Ez persze csak egy népszerű mém, de tényleg megállja a helyét. Léteznek olcsó és még olcsóbb víztisztító berendezések is. Népszerűek a webáruházak, ahol csináld-magad, dobozos víztisztító berendezéseket tudsz rendelni, víztisztítási minőségtől függően, kedvező áron. Semmiképpen sem szeretnél lebeszélni senkit ezekről a lehetőségekről, de fontos őket a helyükön kezelni.

olcsó víztisztító

A víztisztító vásárlók általában egy komplex megoldást szeretnének otthonukban, a legkényelmesebben, macera mentesen. Számukra minden képen ajánlom rendszereinket, amiket itt talál:

Ha a legeslegolcsóbb ivóvizet szeretnéd, akkor még mindig ott van a vezetékes csapvíz 🙂
Hiszen tényleg az a legolcsóbb. A kérdés csak az, hogy Te milyen minőséggel és szolgáltatással elégszel meg.

A víztisztító rendszer beépítése tehát anyagilag is bőven megtérül, nem is számolva azokkal az előnyökkel, amit biztosítani képes az otthonod számára és azt, hogy mekkora hatással lehet rád és családod életére és mindennapjaira.

Nem csak a víztisztító ár a valós ár

Összegzésként annyit tudok hozzáfűzni ehhez a cikkhez, hogy mint máshol, a víztisztításban sincsenek csodák (vagy legalábbis én nem foglalkozom ilyennel). A víztisztító ár sok mindentől függ. Természetesen vannak olcsó és vannak drága berendezések is. Illetve vannak olyanok is, amelyeknek az ár/érték arány megfelelő és van olyan is, aminek nem.
Elsődleges kiindulópont az érdeklődő igénye (igényessége).
Nem csak a víztisztító berendezés árát kell alapul venni egy ilyen családi projekt esetében. Fontos lehet még a szakmai támogatás, garanciák, karbantartási szolgáltatások, stb…
Persze az sem árt, ha a rendszer alapját nagyon magas minőségű és műszaki tartalmú szűrőegységek adják. Ezért kínáljuk profi megoldásainkat azoknak az érdeklődőknek, akik komolyan gondolják és teljeskörű megoldást kerednek az otthoni ivóvíztisztítási elvárásaikra.

Kérlek nézd el nekem, ha ebben a megtérüléssel foglalkozó bejegyzésben nem foglalkoztam a

 • „csak sört iszok”
 • „jó lesz nekünk a csapvíz is”
 • „régebben sem volt ilyen, mégis milyen jól megvoltunk nélküle”
 • „ez egy úri huncutság”

féle hozzáállással.

A sör esetében üdvözletem a detoxba, de a vezetékes csapvíz használatával sincsen semmi gond. Amennyiben neked nincs valamiért igényed, szükséged, lehetőséged arra, hogy amit magadba döntesz (megiszol) az jobb minőségű lehet annál, mint amit szolgáltatnak (valamilyen minőségben), akkor neked tényleg nem éri meg semmiféle víztisztító megoldáson gondolkodnod. Esetedben tehát a víztisztító ár nem fog semmit sem számítani.

Mi rendszereinkkel a prémium minőséget célozzuk meg, mint a víztisztító berendezéseink minőségében és műaszaki tartalmaiban, valamit a hozzájuk tartozó, szinte legerősebb garanciákban és  szolgáltatáscsomagban.
Amennyiben tehát valami hasonlóra az elvárásod, akkor számodra minden bizonnyal megéri, ha ügyfelünk leszel.

VELÜNK BISZTOSRA MEHETSZ

 

Annyira erős garanciákat vállalunk, ami egyedülálló a területen. Ezt csak azért merjük bevállalni, mert biztosak vagyunk abban, hogy a gondosan megtervezett rendszereink és szolgáltatásunk nálad is maximálisan teljesítik az elvárásokat.
Mivel vállaljuk ezeket a garanciákat, ezért te a legnagyobb biztonságban érezheted magad. Te semmit sem kockáztatsz!

 

Éves karbantartás

Mi figyelmeztetünk az aktuális karbantartásra. Neked nem kell semmilyen időpontot megjegyezned.

Teljes körű garancia!

Garanciát vállalunk az egész rendszerre! Ha problémád adódik, bízd ránk! Nekünk fontos a kényelmed!
Nincs kiszállási díj és alkatrészköltség az ügyfeleinknek.

Nincsenek egyéb költségek

Berendezéseinkhez folyamatosan kedvező áron lehet hozzájutni.