fbpx
Oldal kiválasztása

Ma egy rendkívül aktuális és fontos témát szeretnénk megvitatni veled: az árnyékolási tippek és praktikák, amelyek segítségével hatékonyan védekezhetsz a napsütés ellen otthonodban. A nyári hőségben sokszor küzdünk azzal a problémával, hogy elviselhetetlenül forró lesz a lakásunk, és minden vágyunk csak egy kicsit hűvösebb környezetre korlátozódik. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk neked azokat az árnyékolási módszereket és hűsítő ötleteket, amelyekkel nemcsak kellemesebbé teheted otthonod légkörét, de még napvédelmet is biztosíthatsz magadnak és családodnak. Legyünk tehát kreatívak, és nézzük meg közösen, hogyan alkalmazhatóak ezek az egyszerű trükkök mindennapi életünkben!

 

Napsütés elleni árnyékolók kiválasztása

Napsütés elleni árnyékolók kiválasztása nem mindig egyszerű feladat, hiszen rengeteg lehetőség közül válogathatunk. Az első lépés a megfelelő típus és anyag kiválasztása.
Az egyik legfontosabb szempont az éghajlati viszonyok figyelembe vétele. Magyarországon nyáron gyakran nagyon erős napsütéssel kell számolnunk, ezért olyan árnyékolókat érdemes választani, amelyek jól védnek a nap sugaraitól és hőjétől. Ilyenkor például egy vastagabb anyagból készült redőny vagy roló tökéletes megoldás lehet.

A másik fontos tényező a ház vagy lakás elhelyezkedése. Ha déli tájolású ablakainkról van szó, akkor mindenképpen erősebb védelmet igényelünk a napsugarakkal szemben, mint egy kevésbé napos oldalon. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a természetes fényt is szeretnénk élvezni otthonunkban – így olyan árnyékolót érdemes választani, ami megfelelő védelmet nyújt, de nem zárja el teljesen a fényt.

Az esztétika sem utolsó szempont. Szerencsére ma már rengeteg stílusban és színben kaphatók árnyékolók, így könnyedén megtalálhatjuk azt, ami tökéletesen illeszkedik otthonunk stílusához és színvilágához. A modern minimalista lakásokba például jól illenek az egyszínű rolók vagy redőnyök, míg a rusztikusabb enteriőrbe talán egy hagyományosabb fa árnyékoló passzol jobban.

És akkor itt van még a praktikum kérdése is: mennyire könnyű kezelni és tisztítani az adott árnyékolót? Ha gyerekek vannak a háznál, érdemes olyan típust választani, amely biztonságosan használható és nem igényel túl sok karbantartást – például egy redőnynél figyeljünk arra, hogy ne legyenek hosszú zsinórjai.

Végül pedig persze ott van az árkategória kérdése is. Az olcsóbb anyagokból készült termékek esetleg kevésbé tartósak lehetnek vagy rosszabb minőségűek – viszont ha valaki csak rövid távra tervezi a használatot, akkor az olcsóbb árnyékolók is megfelelőek lehetnek.

Érdemes több szempontot is figyelembe venni a napsütés elleni árnyékolók kiválasztásakor, hogy otthonunkban kellemes és komfortos légkört tudjunk teremteni a nyári napokon.

 

Árnyékolási módszerek a kertben

Egy szép napsütéses délután a kertben ülve, bizonyára sokan elgondolkodtunk már azon, hogyan védekezhetnénk a túlzott napsugárzás ellen.
A legutóbbi alkalommal, amikor otthon töltöttünk egy kellemes délutánt a családdal és barátokkal, eszembe jutott, hogy milyen jó lenne valamilyen praktikus megoldást találni erre. Aztán rájöttem arra is, hogy nem csak én vagyok ezzel így! Szóval nekiláttam utánajárni ennek a témakörnek és összeszedtem néhány hasznos ötletet.

Az egyik kedvencem közülük az úgynevezett napvitorla. Ez egy három- vagy négyszög alakú anyagdarab (de lehetnek eltérő alakzatok is), amit feszítenek ki magasabb pontokra rögzítve (pl. oszlopokra, fákra). Nagyon dekoratív és könnyen elhelyezhető bárhol a kertben – plusz annyira menőnek tűnik! És ami még jobb: ha nagyon erős a napfény, akkor árnyékot is ad a napvitorla alatt.

A klasszikus megoldás természetesen az ernyő. A kerti ernyő igazán sokoldalú, mivel könnyen mozgatható és szinte bárhová elhelyezhető – legyen szó egy nyugágyról vagy egy étkezőasztalról. Azonban ne felejtsük el, hogy bizonyos típusú ernyőket le kell támasztani valamivel (pl. súlytáskák), hogy ne dőljenek el a szélben.

Egy másik jó ötlet lehet növényekkel borított pergola építése. Bizonyos futónövények gyorsan növekednek és átfedik a pergolát, így természetes módon árnyékolva teret alatta. Ezenkívül nagyon hangulatos is tud lenni, hiszen zöld levelekkel van körülvéve!

Végül pedig nem hagyhatom ki a fák említését sem: ha szerencsénk van és már vannak magasabb fák a kertünkben, akkor ezek tökéletes természetes árnyékot nyújtanak nekünk. Ha nincsenek még ilyen fák a kertben, érdemes olyat ültetni ami gyorsan növekszik és sok árnyékot ad majd.

 

Napvédelem otthon: ablakok és teraszok

Ez egy olyan téma, amire mindenkinek érdemes odafigyelni, hiszen a nyári hőségben fontos, hogy megóvjuk magunkat és otthonunkat a tűző nap sugaraitól.
Az ablakokon kezdjük! Gondoltátok volna, hogy akár már egyszerű függönyökkel is jelentősen csökkenthető a beszűrődő napfény mennyisége? Persze az átlátszó függönyök nem annyira hatásosak, mint például a sötétítő vagy fényvisszaverő anyagból készült verziók. Ha valaki igazán profi módszert szeretne alkalmazni, választhatja az alumínium redőnyt vagy roletta rendszereket is. Ezekkel garantáltan sokkal hűvösebb maradhat lakásunk.

Ugye ti is imádtok kiülve pihenni vagy barátaitokkal beszélgetni a teraszon? De mi van akkor, ha pont abban az idősávban süt rá erőteljesen a nap? Nos erre is van több megoldás! A vitorlaernyős rendszer nagyon divatos manapság és jól illeszkedik a modern teraszokhoz. Egyik előnye, hogy könnyen felszerelhető és mobil is, így szükség esetén árnyékot tudunk vele adni oda, ahol éppen arra van szükségünk.

Ha inkább valami tartósabbra vágytok, akkor jöhetnek az árnyékoló ponyvák vagy pergolák. Ezekkel már nem csak magunkat védjük a napsugaraktól, hanem értékes bútorainkat is megóvjuk a nap káros hatásaitól. Ráadásul egy jól megtervezett pergola igazi hangulatos kuckót varázsolhat teraszunkból.

Na és mit gondoltok a zöld növényekről? Hát nem csodásak? Szerintem igen! Így miért ne használnánk őket árnyékolásra is? Némelyik fajta ugyanis pillanatok alatt beborítja a kerítést vagy egy pergolát és tökéletes természetes védelmet nyújt nekünk szeretett otthonunkban.

 

Nyári hőség: hogyan védekezzünk a napsugarakkal szemben?

A nyári hőségben sokszor nehéz elviselni a tűző napsugarakat, amik nemcsak hogy meleget okoznak, de akár egészségtelen is lehetnek. Nyáron mindannyian szeretnénk élvezni a napfényt és a kellemes időjárást, de fontos tudni, hogyan védekezzünk a napsugarakkal szemben.

Az egyik legjobb módszer az árnyékot adó tárgyak használata. Például egy nagy kalap vagy sapka viselése segít megvédeni arcunkat és fejünket a közvetlen napsugárzástól. Ezen kívül érdemes olyan helyeket keresni pihenésre vagy beszélgetésre, ahol természetesen árnyékban lehetünk – például fák alatt vagy épületek mellett.

Viszont néha muszáj kihasználni azt is ami otthon van már! Ha saját lakásunkban szeretnénk megteremteni az árnyékot, akkor érdemes beruházni egy jó minőségű napellenzőbe vagy rolettába. Ezekkel könnyedén beállítható mennyire engedi be otthonodba a fényt és milyen mértékben óvja bútoraidat illetve padlódat a nap káros hatásától.

De mi van, ha nincs kéznél semmi árnyékot adó eszköz? Ilyenkor is tudunk védekezni az erős napsugárzással szemben! Fontos, hogy ilyenkor próbáljuk megkeresni azt az oldalt amelyik leginkább védett a fénytől. Például ha egy padon ülünk, üljünk úgy, hogy hátunkkal fordulunk a Nap felé – így kevésbé lesznek kitéve arcunk és vállaink a közvetlen sugárzásnak.

Az időtartamra is érdemes odafigyelni: kerüljük el lehetőség szerint a déli órákban tartózkodni közvetlenül a napon mivel ekkor erősebbek sugarak. És természetesen ne feledkezzünk meg az alapvető napvédelemről sem, mint például egy jó minőségű naptejről vagy -krémről! Ezek használata kulcsfontosságú abban, hogy bőrünket megvédjük az UV-sugaraktól és leégést előzzük meg.

Számos módszer áll rendelkezésre ahhoz, hogyan védekezzünk nyári hőségben és tartsuk távol otthonunkat a káros napsugaraktól. Legyen szó természetes árnyékról, napellenzőről vagy bőrvédelemről mindenkinek érdemes odafigyelni erre! Remélem, hogy tetszett nektek ezeket az ötleteket és hasznosnak találjátok majd őket a gyakorlatban is.

 

Hűvösítő ötletek a lakásban napvédelmi céllal

Ilyenkor nyáron, amikor a napsütés erős és a hőmérséklet is magasra kúszik, mindenkinek jól jön néhány praktikus tanács arra vonatkozóan, hogyan lehet megóvni otthonát a tűző naptól. Ebben a bejegyzésben tehát olyan árnyékolási tippeket osztok meg veletek, amelyekkel könnyedén lehűthetitek lakásotokat anélkül, hogy drága légkondicionáló berendezésekre lenne szükségetek.

Először is érdemes sötétítő függönyöket vagy redőnyöket felszerezni az ablakokra. Ezek segítenek abban, hogy ne engedjük be közvetlenül a napsugarakat otthonunkba. Viselkedhetünk úgy mint egy hagyma: rétegezzük! A külső oldalon használhatunk világos színű rolót vagy ponyvát és ezzel már jelentős mértékben csökkenhetnek az UV sugárzás hatásai.

A második tippem az lenne, hogy próbáljuk minél több zöld növényt elhelyezni az ablakok közelében. A levelek természetes módon árnyékot adnak és visszaverik a napsugarakat, így hűvösebb levegőt biztosítanak a lakásban.

Ami azt illeti, érdemes lehet átgondolni az időzítést is: reggel és este, amikor még nem olyan erős a napfény, szellőztessünk ki alaposan. A meleg órákban viszont tartsuk zárva az ablakokat és ajtókat; ezáltal megelőzhetjük, hogy túl magasra szökjenek a belső hőmérsékletek.

A következő ötletem pedig egy kis „házi barkácsolás” – miért ne próbálkoznánk saját kezűleg elkészíteni egy napvitorlát? Csak néhány rúdra és vastagabb anyagra van szükségünk (pl. ponyva vagy vászon), majd ezt feszítsük ki az ablakok előtt vagy akár az erkélyen/teraszon. Így kellemes árnyékos helyet teremthetünk magunknak anélkül, hogy drágább megoldásokba fektetnénk pénzt.

Végül pedig jöjjön egy egyszerű trükk: ha úgy érezzük, hogy már elviselhetetlenül forró van bent, tegyük be a mélyhűtőbe fürdőlepedőket vagy párnahuzatot! Ezután csak annyi dolgunk marad, hogy letérítsük őket a kanapén vagy az ágyon és máris élvezhetjük a frissítő hideget.

Remélem, ezek az ötletek segítenek nektek abban, hogy könnyedén megóvjátok otthonotokat a napsütés ellen és élvezhetitek egy hűvös nyári napot.

 

Kültéri árnyékoló eszközök használata

Az utóbbi időben egyre többször van hőségriadó. A napsütés elleni védekezés ezért mindinkább fontosabbá válik a számunkra.
A nyári napokon sokszor tapasztaljuk, hogy otthonunkban vagy kertünkben szinte elviselhetetlenül meleg lesz a tűző nap miatt. Ilyenkor jönnek jól az árnyékolást biztosító tárgyak, amelyek segítségünkre lehetnek abban, hogy kellemesebben érezzük magunkat a szabadban is.

Elsősorban gondolhatunk erre például a napernyőkre és sátrakra, amik egyszerűen telepíthetőek és remekül védik bennünket a direkt napsugaraktól. Ezek mellett nemcsak komfortérzetünknek teszünk jót, hanem egészségünk megvédése is fontos tényező: ugyanis ezzel csökkenthetjük az UV-sugárzásnak való kitettségünket is.

Szintén népszerű megoldás még a pergola vagy pavilon felállítása – ezek nagyobb területeken képesek biztosítani az árnyékot, és ráadásul akár növényekkel is beültethetőek, ami egy kellemes zöld oázist hozhat létre a kertünkben. Egy ilyen szerkezet sokszor esztétikailag is feldobja az udvarunkat vagy teraszunkat.

Amennyiben egy fixebb megoldást szeretnénk alkalmazni, úgy érdemes elgondolkodni a redőnyök vagy kültéri rolók beszerelésén. Ezekkel könnyedén szabályozhatjuk a napfény mennyiségét és hatékonyan védhetjük otthonunkat a melegtől. Ráadásul ezek biztonságosabbak lehetnek viharos időben is, mint például egy napernyő.

Végül pedig ne felejtsük el azt sem, hogy mindezek mellett fontos figyelmet fordítani arra, hogy hogyan helyezkedik el az otthonunk az égtájakhoz képest: ha ezt tudatosan alakítjuk ki tervezéskor – például kevesebb ablakot nyitva délre – már önmagában csökkentheti a túlzott napsugárzást és meleget.

Nem véletlen tehát, hogy manapság mindenki igyekszik törekedni valamilyen árnyékoló eszköz használatára – hiszen így nemcsak komfortosabb lesz környezetünk, hanem sokszor egészségesebb és energiatakarékosabb is. És mégis csak jobb egy kellemes árnyékban eltölteni a forró nyári napokat, nem igaz?

 

Növények segítségével történő természetes árnyékolás

Néha az ember úgy érzi, hogy a napsütés egyre erősebben süt rá és már nem elég egy napernyő vagy egy árnyékszalag. Ilyenkor jöhet képbe a növények segítségével történő természetes árnyékolás! Ugye milyen jó ötlet? Gondolom, most azon gondolkodsz, vajon milyen növények alkalmasak erre a célra. Nos, engedd meg, hogy bemutassam néhány kedvencemet.

Az első és legfontosabb dolog az, hogy olyan növényeket válasszunk ki, amelyeknek erős és vastag lombja van. Egy szép nagy fűzfa például tökéletes választás lehet; gyorsan növekszik és szinte bárhol megél. Ráadásul a madarak is szeretnek benne lakni! Ha valami egzotikusabbra vágysz, akkor egy banánfa is jó ötlet lehet – elképesztő méretű leveleivel garantáltan hatalmas árnyékot ad majd.

A másik fontos szempont a vízigényük: ha olyan területen élsz, ahol sokat esik az eső vagy rendelkezel automata öntözőrendszerrel ott nyugodtan nevelhetsz igényesebb növényeket is. Számomra ilyenkor mindig az orgona jut eszembe, amelynek illata egyszerűen elvarázsol és még a rovarokat is távol tartja.

Egy másik lehetőség az örökzöldekkel való árnyékolás: fenyők, tuják és ciprusok tökéletesen megfelelnek erre a célra. Tény, hogy ezek kevésbé mutatósak, mint egy lombos fa vagy egy orgonabokor, de nem szabad elfelejtenünk, hogy télen sem kopaszodnak le és így egész évben nyújtanak védelmet a napsütés ellen.

Ha pedig szeretnéd megtartani a természetességet kertedben és közben spórolni is az időn és energián akkor miért ne használnád fel azt a rengeteg gyümölcsfát amit már biztosan neveltél? Szőlőlugas például meseszép árnyékot adhat teraszod felett.

Látod milyen sokszínű lehetőség van? Nincs más dolgod csak kiválasztani azt amelyikre leginkább vágytál! A lényeg azonban mindig ugyanaz: élvezzük ki a napfényt, de vigyázzunk rá magunkra és szeretteinkre – hiszen néhány órányi napsütést követően igazán jól fog esni egy kis hűvös árnyék!

 

A megfelelő függönyök és redőnyök kiválasztása napvédelemre

A megfelelő függönyök és redőnyök kiválasztása napvédelemre igazán fontos feladat, hiszen a napsütés elleni védekezés nem csak a kellemes közérzetünk miatt lényeges, hanem az egészségünk megóvása érdekében is. Gondoljunk csak arra, hogy mennyire zavaró lehet egy forró nyári napon a szembe sütő napfény, vagy éppen esténként amikor próbálunk aludni. De hogyan válasszuk ki a tökéletes árnyékolót? És miért pont függönyök és redőnyök kombinációját ajánlom?

Az egyik legfontosabb szempont természetesen az esztétika. Mivel a függönyök és redőnyök nagy része látható helyen van otthonunkban, fontos hogy passzoljanak az enteriőrhöz, jól mutassanak és kellemes hangulatot teremtsenek. Persze ez még kevés ahhoz, hogy hatékonyan védjenek bennünket a napsugaraktól.

Egy másik fontos tényező az anyagok minősége és tulajdonságai. A vastagabb anyagú függönyök jobban képesek elszívni a fényt és hűvösíteni terünket – gondoljunk csak arra mikor bevonjuk magunkat egy takaróval, és érezzük a kellemesen hűs levegőt. Ugyanakkor az árnyékolás mértékét is befolyásolja a függöny anyaga: egy sötétítő függöny sokkal hatékonyabb napvédelemre, mint egy vékonyabb textíliából készült modell.

A redőnyök kiválasztása során érdemes szintén figyelembe venni az anyag típusát és a szerkezetet. A külső redőnyök például még jobb védelmet nyújtanak a napsugarakkal szemben, hiszen nem engedik be őket az ablakon át – így viszont kevésbé esztétikusak lehetnek belülről nézve. Az alumínium vagy PVC lamellás redőnyök pedig megbízhatóbb és tartósabb választást jelentenek, mint a fa vagy műanyag változatok.

Ha napvédelemre akarunk beruházni otthonunkba, célszerű kombinálni függönyöket és redőnyöket: előbbiek inkább esztétikai megoldást jelentenek és segítenek fenntartani kellemes hangulatot otthonunkban; utóbbiak viszont hatékonyan árnyékolnak és biztosítják azt hogy nyugodtan élvezhessük a napsütést, anélkül hogy zavaró lenne vagy káros hatások érnének minket. Emellett persze mindig figyeljünk oda az anyagok minőségére és tulajdonságaira is, hiszen ezek döntően befolyásolják a védelem mértékét és azt hogy mennyire elégedettek leszünk majd a választott árnyékolóval.

 

Napellenzők és napernyők alkalmazása a teraszon vagy erkélyen

Hőségriadó idején például szinte elviselhetetlen lehet bent tartózkodni, de még az erkélyen vagy teraszon sem élvezetes pihenni ilyenkor. Ebben az esetben jönnek képbe a napellenzők és napernyők, amelyek segítségével kellemes árnyékot teremthetünk magunknak.

De vajon melyik típusú napellenzőt vagy napernyőt válasszuk? Nos, itt elsősorban attól függ mindenki döntése, hogy mekkora hely áll rendelkezésre. Ha csak egy kis erkélyed van, akkor valószínűleg egy kompaktabb méretű napernyő lesz a legjobb választás számodra. Ugyanakkor ha nagyobb teraszod van vagy kertes házban élsz, akkor egy masszívabb napellenző lehet az ideális megoldás.

Mielőtt döntést hoznál, gondolj arra is, hogy milyen anyagból és színben szeretnéd a napellenződet vagy napernyődet. Manapság rengetegféle anyag közül választhatunk, így könnyedén megtalálhatod azt a típust, ami leginkább passzol otthonod stílusához. Színek tekintetében pedig szinte végtelen lehetőség áll rendelkezésre: például válaszd azt a színt, ami harmonizál más kerti bútoraiddal vagy lakberendezési tárgyaiddal.

Aztán ott van még az ár kérdése is – természetesen mindenkinek fontos szempont lehet ez. Szerencsére ma már nagyon sok gyártó és forgalmazó létezik ezen a területen, így ha nem ragaszkodsz valamilyen konkrét márkához vagy prémium minőséghez, akkor bizonyára találni fogsz olyan napellenzőt vagy napernyőt, amelyik megfelel ár-érték arányban.

Összegezve tehát: ha szeretnél kellemes árnyékos helyet teremteni magadnak nyaranta a teraszon vagy erkélyen ücsörgés közben, akkor érdemes elgondolkodni egy napellenző vagy napernyő beszerzésén. Ezek az árnyékolási módszerek kiválóan alkalmasak arra, hogy megvédjük otthonunkat és saját magunkat a túlzott napsütéstől. Végül ne feledd: a napvédelem nem csak esztétikai kérdés, hanem egészségünk szempontjából is fontos!

 

Az energiatakarékosság érdekében válasszunk okosan az árnyékoló eszközök közül

Az energiatakarékosság érdekében válasszunk okosan az árnyékoló eszközök közül! Ma már számos lehetőségünk van arra, hogy a napsütés ellen hatékonyan védjük otthonunkat. Viszont nem mindegy, milyen típusú árnyékolót választunk. Meglepődhetünk, mennyivel csökkenhet a hűtésre fordított energiafogyasztás és ezzel együtt a villanyszámlánk összege is.

A nyári kánikulák idején sokszor nehéz feladatnak tűnhet megtalálni a legjobb megoldást otthonunk hűtésére. Különösen fontos ez akkor, ha szeretnénk pénzt spórolni és környezettudatosak is vagyunk egyszerre. Az egyik legjobb módszer erre az okos árnyékolás alkalmazása.

De vajon hogyan tudjuk eldönteni, hogy melyik árnyékoló eszköz lesz számunkra a legideálisabb? Első lépésként érdemes figyelembe venni az adott helyiséget: például nappali, hálószoba vagy iroda esetén más-más igények merülhetnek fel. Ha olyan helyiségről beszélünk, amit napközben gyakran használunk, érdemes olyan árnyékolót választani, amely tompítja a fényt, de mégis elegendő természetes világosságot enged be. Ilyenkor például redőny helyett inkább egy szalagfüggöny lehet jó megoldás.

Másik fontos szempont az adott helyiség tájolása: ha déli vagy nyugati fekvésű ablakokról van szó, célszerű erősebb árnyékolást alkalmazni a közvetlen napfény ellen. Ebben az esetben jól jöhetnek a külső árnyékolók, mint például a napellenzők vagy az alumínium reluxák. Ezekkel nem csak komfortosabb hőmérsékletet teremthetünk otthonunkban, hanem a bútorainkat és kiegészítőinket is megvédhetjük a káros UV-sugaraktól.

Fontos azt is tudatosítani magunkban, hogy bizonyos eszközök energiatakarékosabbak lehetnek másoknál. Ha például motorizált redőnynyel szerelnénk fel otthonunkat, akkor érdemes olyan típust választani, amely energiatakarékos üzemmódban is működik és/vagy időkapcsolós vezérlést alkalmaz.

Összességében tehát elmondható, hogy okos döntéseket hozva az árnyékoló eszközök kiválasztása során nem csak kellemesebbé tehetjük otthonunkat a nyári hőségben, de jelentősen csökkenthetjük energiaköltségeinket is. Érdemes tehát időt szánni a választásra és figyelembe venni mindazokat a tényezőket, amelyek befolyásolhatják hatékonyságukat és energiafogyasztásukat.

A Napsütés elleni árnyékolási tippek és módszerek nagyon hasznosak lehetnek a nyári hőség idején. Az Árnyékolási módszerek segítségével hatékonyan védekezhetünk a Nap káros sugarai ellen, miközben otthonunk kellemesen hűvös maradhat. A Napvédelem otthon nem csak az egészségünket óvja, hanem energiatakarékos is lehet. Fontos azonban megfontolni a helyiség adottságait és személyes igényeinket annak érdekében, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb Hűvösítő ötleteket. Ne feledjük tehát, hogy tájékozódjunk a különböző árnyékolók típusairól és alkalmazzuk ezeket otthonainkban!

VELÜNK BISZTOSRA MEHETSZ

 

Annyira erős garanciákat vállalunk, ami egyedülálló a területen. Ezt csak azért merjük bevállalni, mert biztosak vagyunk abban, hogy a gondosan megtervezett rendszereink és szolgáltatásunk nálad is maximálisan teljesítik az elvárásokat.
Mivel vállaljuk ezeket a garanciákat, ezért te a legnagyobb biztonságban érezheted magad. Te semmit sem kockáztatsz!

 

Éves karbantartás

Mi figyelmeztetünk az aktuális karbantartásra. Neked nem kell semmilyen időpontot megjegyezned.

Teljes körű garancia!

Garanciát vállalunk az egész rendszerre! Ha problémád adódik, bízd ránk! Nekünk fontos a kényelmed!
Nincs kiszállási díj és alkatrészköltség az ügyfeleinknek.

Nincsenek egyéb költségek

Berendezéseinkhez folyamatosan kedvező áron lehet hozzájutni.